• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • Lefkoşa 26 °C
  • Mağusa 27 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 27 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Bütünlemeyi Kaldırdılar!

Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı son dakika değişikliğiyle 6. ve 7. Sınıflarda bütünlemeyi kaldırdı.
Bütünlemeyi Kaldırdılar!

Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı son dakika değişikliğiyle 6. ve 7. Sınıflarda bütünlemeyi kaldırdı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, altıncı ve yedinci sınıf öğrencileri için bütünleme sınavının kaldırıldığını duyurdu.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Rauf Ataöv, kararın, Bakanlık bünyesinde paydaşların da yer aldığı Teknik Kurulda alındığını belirtti.

Altıncı ve yedinci sınıf öğrencilere bütünleme sınavının kaldırılmasının, ortaokul çağındaki öğrencilerin kendi yaş gruplarında eğitim almasının daha yararlı olacağı araştırmaları üzerine  alındığını kaydeden Ataöv,  “Yapılan araştırmalarda sınıfta kalan çocuğun, aynı sınıfı tekrar yapması söz konusu öğrenciyi daha başarılı yapmıyor hatta motivasyonu daha da kırıyor” dedi.

Bütünleme sınavlarının kaldırılmasıyla birlikte yeni tedbir niteliğinde kararlar aldıklarını da ifade eden Ataöv, bir öğrencinin orta okul diploması alabilmesi için ya üç yıllık ders ortalamasının az 5 olması veya sekizinci sınıfta her dersten en az beş alması gerektiğini belirtti.

DEVAMSIZLIK VEYA VELİNİN YAZILI İSTEĞİYLE SINIF TEKRARI…

Altıncı ve yedinci sınıf öğrencilerine sınıf tekrarının kaldırılmadığını da kaydeden Ataöv, devamsızlığı olan veya velisinin sınıf tekrarı için yazılı isteği bulunan öğrencilerin aynı yılı tekrarlaması şeklinde de bir karar aldıklarını söyledi.

“5’İN ALTINDA NOT ALAN ÖĞRENCİLER TAKİP EDİLECEK…DESTEK DERS PROGRAMI AÇILACAK”

Diğer taftan 5’ in altında not alan öğrencilerin takip edileceğini kaydeden Ataöv, bu kapsamda, 5 dersten fazla 5’in altında not alan öğrencilerin, okul bünyesinde açılacak destek ders programına katılmalarının zorunlu yapıldığını ifade etti.

Ataöv, ilgili ders öğretmenlerinin ve okulun psikolojik danışman rehberlik hizmetlerinin, programa tabii tutulan öğrencilerle ilgili raporu ışığında okul idaresinin vereceği “sınıf tekrarı etmelidir” kararının bulunması durumunda, ilgili öğrencinin sınıf tekrarı yapmasının zorunlu yapıldığını da anlattı.

“DİPLOMA ALMAYA HAK KAZANAMAYAN SEKİZİNCİ SINIF ÖĞRENCİYE SINIF TEKRARI ZORUNLU”
 
Öğretim yılı sonunda diploma almaya hak kazanamayan sekizinci sınıf öğrencilerin sınıf tekrarı yapmasının halen zorunlu olduğunun da altını çizen Ataöv, bu durumdaki öğrencilerin en az bir kez sınıf tekrarı yapmasının zorunlu olduğunu, ancak zorunlu eğitim yaşını tamamlamamış öğrencilerin bu esasın dışında bırakıldığını, bu öğrencilerin zorunlu eğitim yaşı dolana kadar sınıf tekrarı yapmasının zorunlu kılındığını belirtti.

Ataöv, zorunlu eğitim yaşını doldurmuş ancak ortaokuldan mezun olamamış öğrencilerin ortaokul diploması alabilmesi için, çıraklık eğitim merkezlerinde eğitim alarak aynı zamanda dıştan okul bitirme sınavlarına katılma olanağını da getirdiklerini söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler