• BIST 9977.94
  • Altın 3091.272
  • Dolar 35.4118
  • Euro 36.3931
  • Lefkoşa 18 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 17 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 5 °C

Peru'da aşırı soğuklar ve kar can aldı

Peru'da aşırı soğuklar ve kar can aldı
neve22072009pigue[1]Son 10 yılın en şiddetli kar fırtınalarını yaşayan Peru'da olağanüstü hal ilan edildi. Güney Amerika ülkelerinden Peru'da aşırı soğuklar ve şiddetli kar yağışının etkili olduğu dokuz eyalette olağanüstü hal ilan edildi.Yetkililer, hava sıcaklığının mevsim normallerinin çok altında seyrettiği eyaletlerde en az 2 kişinin öldüğünü, on binlerce hayvanın donarak telef olduğunu açıkladı.Devlet Başkanı Ollanta Humala, son 10 yılın en şiddetli kar fırtınalarına sahne olan Apurimac eyaletini ziyaret etti.

Olağanüstü halin 20 gün süreceği eyaletlerde yaşayan 33 bin kişiye gıda ve giyecek yardımı gönderildi.

Arama kurtarma ekipleri, kar yığınının altında kalan bir kulübeden iki çocuk ile yaşlı bir kadını sağ çıkarmayı başardı. Kulübeden kurtarılan çocuklarla yaşlı kadının kar körlüğü ve kangren başlangıcı nedeniyle tedavi altına alındığı öğrenildi.

Komşu ülkeler Bolivya ve Paraguay'da da etkili olan kar fırtınalarında 5 kişinin yaşamını yitirdiği gelen haberler arasında.

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler