• BIST 12899.35
  • Altın 6740
  • Dolar 48.8475
  • Euro 56.1129
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 29 °C
  • Girne 28 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 29 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C

Guterres,"Elimden gelen her şeyi yapacağım"

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres,  Hristodulidis ile görüşmesinin hemen ardından yaptığı kısa açıklamada, "Kıbrıs sorununu çözmeye yönelik güçlü bir kararlılık var ve süreci ilerletmek için elimden gelen her şeyi yapacağım" dedi.
Guterres,"Elimden gelen her şeyi yapacağım"

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı kısa açıklamada, Kıbrıs sorununa ilişkin kararlılık mesajı verdi.

Guterres, “Kıbrıs sorununu çözmeye yönelik güçlü bir kararlılık var ve süreci ilerletmek için elimden gelen her şeyi yapacağım” ifadelerini kullandı.

BM Genel Sekreteri ile Hristodulidis arasındaki genişletilmiş toplantı, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda saat 10.15’te başladı.

Toplantıda Kıbrıs Cumhuriyeti heyetinde Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis’in yanı sıra Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos, Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Marilena Rauna, müzakereci Menelaos Menelaou, Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letymbiotis, Cumhurbaşkanlığı Diplomatik Ofisi Direktörü Doros Venezis ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin BM Daimi Temsilcisi Maria Michael yer aldı.

BM heyetinde ise Genel Sekreter Antonio Guterres’e, Genel Sekreter Yardımcıları Rosemary DiCarlo ve Jean-Pierre Lacroix, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin ile BM Barış Gücü (UNFICYP) Başkanı Hashim Dian eşlik etti.

Guterres’in temasları kapsamında, Kıbrıs sorununda taraflar arasında yeni bir süreç başlatılması ve müzakerelerin yeniden canlandırılması yönündeki çabaların ele alınması bekleniyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20