• BIST 14132.23
  • Altın 6693.12
  • Dolar 47.7661
  • Euro 55.1989
  • Lefkoşa 30 °C
  • Mağusa 30 °C
  • Girne 29 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 30 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Rum basını: Erhürman ve Hristodulidis, Holguin'in AB temaslarının sonucunu bekliyor

Haberlere göre yaz aylarında yeni bir genişletilmiş konferans düzenlenmesi ihtimali ise zayıflamış durumda
Rum basını: Erhürman ve Hristodulidis, Holguin'in AB temaslarının sonucunu bekliyor

Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile Rum Yönetimi Lideri Nikos Hristodulidis’in Kıbrıs sorununda atılacak adımların ne olacağı konusunda BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin’in temaslarını tamamlayarak kendilerini bilgilendirmesini bekledikleri belirtildi.

Fileleftheros gazetesi: “Holguin’den Dinlemeyi Bekliyorlar – Kıbrıs’a Gelip İki Liderle Görüşmeden Önce İlk Olarak Brüksel Ardından Da Roma’ya Gidecek” başlıkları altında verdiği yorum haberinde, yaz ayında çoklu bir konferans gerçekleştirilmesi ihtimalinin zayıfladığı, şu aşamada Kıbrıs’taki liderlerin BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin’den gelecek haberleri beklediklerini iddia etti.

Gazete, Holguin’in bugün Brüksel’de Avrupa Konseyi Başkanı Antonio Costa’yla görüşeceğini AB Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen’le de görüşme talebinde bulunduğunun bilindiğini belirtirken şu ana kadarki bilgilerin ise Holguin-Von der Leyen görüşmesinin henüz kesinleşmediği yönünde olduğunu aktardı.

Gazete, Von der Leyen'in bugün Paris'te Rum Yönetimi Lideri Nikos Hristodulidis ile de bir araya geleceğini aktararak, Hristodulidis-Von der Leyen ve Holguin-Costa görüşmelerinde, Von der Leyen ile Costa'nın Türkiye temaslarının öne çıkan unsur olacağını kaydetti.

Alithia gazetesi ise, Avrupa Birliği'nin sürece daha aktif şekilde dahil olmasının belirli bir hareketlilik yarattığını ancak Rum tarafının beklediği değişimi sağlamadığını ileri sürdü.

Gazete, Von der Leyen ile Costa'nın NATO Zirvesi çerçevesinde Türkiye ile gerçekleştirdikleri temasların, Ankara'nın Kıbrıs konusundaki tutumunda bir değişiklik bulunmadığını gösterdiğini savunurken, Kıbrıs sorununun Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik süreciyle ilişkilendirilmesinin tek başına çözüm açısından yeterli olmadığı değerlendirmesinde bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
  • LAÜ’de “Tek Kampüs, Farklı Gelecekler: Mesleğini Giy”  etkinliği gerçekleştirildi
  • Yangın söndürme helikopteri teslim edildi
  • Meritta Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi, 8. yaşını kutladı
  • Üstel: Türkiye ile Tarihi Bir Adım Daha Atıyoruz
1/20