• BIST 9796.54
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 25 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 25 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 23 °C

“90. Yılında yaşasın Kıbrıs Komünist Partisi..!”

Komünist Emek Hareketi Kıbrıs Komünist Partisi'nin 90. Yılını selamladı...
“90. Yılında yaşasın Kıbrıs Komünist Partisi..!”

İşte Komünist Emek Hareketi'nin yayımladığı mesaj:

Komünist Emek Hareketi olarak Barikat Gazetesi sürecinin devamı olarak kurulduğumuzdan beri birçok kaynakta tarihleri 14-15 Ağustos 1926 olarak verilip kurulan ve bugünlere getirdiğimiz; Kıbrıs’ta şimdiye kadar kurulan ilk ve tek sınıfın öncü partisi olan Kıbrıs Komünist Partisi’nin onurlu mirasını yaşatmaya çalışan emekçiler ve ezilenler olarak partimizin kuruluşunun 90. Yılını onur ve şerefle selamlıyoruz!

Partimiz kurulduğu dönem; Kıbrıs’ta “Anti-Emperyalist Birleşik Cephe” siyaseti ile Marksist-Leninist siyasal niteliği ile kendini var etmiş ve Kıbrıs’ta mücadele veren tüm emekçilerin biricik örgütü olma yolunda -kurulum aşamasından önceki onurlu mücadelelerin yükselişi olarak- kavgada yer almıştır.  

Sonrasında ise partimiz; baskılar sebebiyle yeraltına inmek zorunda kalmış ve mücadelesini yükselterek ve direnerek kavgasını devam ettirmiştir.

Kıbrıs Komünist Partisi “sadece Kıbrıs’taki kurtuluş” için değil tüm dünya emperyalist burjuvazisinin yok olması için de kavgayı yükseltmiştir. Hatta İspanya’da bile faşizme karşı savaşmış ve şehitler vermiştir!

Tüm bunlar hem uluslararası emperyalist burjuvazinin hem de Kıbrıs’taki baskıcı düzenin egemenlerinin gözünün korkutmuştur ki; revizyonist ajanlar partiyi ideolojik çizgisinden saptırmış ve parti “öz” varlığı olan ideolojisini, siyasetini ve doğru hedeflerini bir süre sonra kaybetmiştir.

Bunu yapan hainler bugün hala kendine “komünist” demekten çekinmeyen ve hala daha emperyalizm’in kucağında “sol” siyaset yaptığını iddia edenlerin “atalarından” başkaları değildir!

AKEL revizyonizmi bugün bunu yapmaktadır!

AB ve İsrail emperyalistleri başta olmak üzere tüm dünya emperyalizmi’nin gölgesi altında Kıbrıs Komünist Partisi savunulamaz! Mirasını AKEL sahiplenemez!

Tüm bunlara rağmen adamızın kuzeyinde de; Kıbrıs Komünist Partisi niteliğinde bir sınıf partisi yoktur!

Bu iddiayı taşıyanlar da samimiyetsizdir. Bu “samimiyetsizliklerinin” ürünüdür ki bugün Komünist Emek Hareketi olarak bizler onlarla farklı çatılarda mücadele vermekteyiz!

“Anti-Emperyalist Birleşik Cephe Hükümeti” hedefi ile ve ta büyük önder Stalin döneminden beri hedeflenen “doğrudan demokrasi” hedefi ile, sınıfsız toplum hedefi ile bir tüzük ve yasal bir parti kurmak KKP’nin mirasını almaya yetmez!

Komünist Parti’ler 1 gecede kurulmaz. KKP de bu şekilde kurulmamıştır. KKP’nin parti üyesi olmak dahi tıpkı bütün Bolşevik partilerdeki gibi zorlu aşamalardan geçmeyi gerektirirdi.

KKP’liler fedakar, özverili, canını-kanını bu mücadeleye adamış insanlardı!

KKP “fraksiyonlar” yaratan bir örgüt değildi. Ayrıca KKP; “sınıf mücadelesini” cinsiyetçi temelde mücadelelerin ve sınıf mücadelesinin “türevi” sorunlarının de gerisinde bırakmamıştı!

Hele de küçük burjuva sosyalizm’ine revizyonist süreç öncesi hiçbir dönem yaklaşmamıştı!

KKP’liler bugün Komünist Emek Hareket’inde kavga veren bizleriz.

KKP’li olmanın onurunu bugün biz Komünist Emek Hareket’liler olarak yaşarken, Kıbrıs’ta işçi sınıfının onurlu partisini yani günümüzün KKP’sini tekrardan kurmayı kendimize hedef edindik ve bu yolda mücadelemize devam ediyoruz ve edeceğiz!

Tekrardan partimiz Kıbrıs Komünist Partisi’nin 90. Yılı kutlu olsun!

Yaşasın Kıbrıs’ta Anti-Emperyalist Birleşik Cephe Hükümeti!

Yaşasın Marksizm-Leninizm!

Yaşasın Kıbrıs Komünist Partisi!

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler