• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 26 °C
  • Mağusa 25 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 25 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

Aziz Yıldırım gündemi değerlendiriyor

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, gündemdeki konular ile ilgili bir basın toplantısı düzenliyor.
Aziz Yıldırım gündemi değerlendiriyor

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde bulunan 1907 Tribünü’nde basın toplantısı düzenliyor.

 

Aziz Yıldırım açıklamaları:

“Uzun zamandır konuşmadığımız için haberler yapıldı ‘Niye konuşmuyorlar?’ diye ancak konuştuğumuz zaman da “Bu ıkadar çok konuşulmaz” deniyor. Türkiye’nin iki sorunu var. Biri terör sorunu diğeri paralel yapı sorunu… Bugün görüyoruz işte yine gözlatılar var. Ne zaman bitecek bilmiyoruz. Bu iki çok önemli konu varken, bizlerin spordaki başarısızlıkları konuşmaya hakkımız yok. İnsanlar ölüyor. Bunlar olmamışcasına, televizyonlarda insanlar, konuşuyorlar, viskilerini içmeye devam ediyorlar.”

“BİZLER ELİMİZDEN GELDİĞİNCE KATKI SAĞLIYORUZ”

“Bizler de bu kulüplere elimizden geldiğince katkı sağlamaya, zamanımızdan feragat ederek çalışmaya gayret ediyoruz. Ben bugün başka şeyler konuşacaktım Türk sporu için. Bana soracaksınız şimdi ‘Galatasaraylı oyuncu Beşiktaşlı oyuncuyu aramış’ diye. Galatasaray Kulübü büyük kulüp, Beşiktaş maçında oynamayacak mı? Olur mu böyle bir şey!”

ERSUN YANAL AÇIKLAMASI

“Maçlar bitti mi? Hayır. 5 maç var. Sonunda Fenerbahçe şampiyon olursa, dün protesto edenler ne diyecekler? “Ersun Yanal” diye bağırıyorlar. Şimdi açıklayacağım Fenerbahçe o dönem nasıl şampiyon oldu? LİG TV’de antrenör yayın yapıyor ve 5-6 ay sonra pazarlanıyor.”

“ŞANSAL BÜYÜKA YANLIŞ YAPIYOR”

“Şansal Büyüka eski dostumdur ama yanlış yapıyor. Yorumcu oluyorsanız eğitim alacaksınız. Her topa vuran yorumcu olamaz, antrenör olamaz. Eğitimini alacaksınız.
Bunların hepsini konuşacağız. İlk önce paralel yapı ve terörden bahsetmek lazım. Askeri darbeler gelir geçer, 5 yıl, 10 yıl… Ancak bu sivil hareket… Hepimizin el birliğiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin yaşaması için bunlarla mücadele etmemiz lazım. Bundan 3 hafta önce İspanya Ligi’nde Barcelona 9 puan öndeydi. Sonra 3 haftada kazanamadılar. Ne olacağı belli değil. Aynı şey bizde de olabilir. ”

“BEN OLDUĞUM SÜRECE ERSUN YANAL BU KULÜBE GİREMEZ”

“Dün bağırıyorlar, ‘Ersun Yanal’ diye… Bu organize edildi. Sonucunu da gördük. Akşam bizleri aradılar. Gfb ‘Biz bağırmadık’ diyor, UNIFEB ‘Biz bağırmadık’ diyor. E kim bağırdı o zaman? Oyunculardan başlayıp taraftara kadar bizleri kötülemek için yapılan organizasyonlar var. Benim 1 yıldır tribünlere en ufak müdahalem olmadı. Benim amacım Fenerbahçe’nin iyiliğine çalışmak. 18 yıldır bunlara alışkınım. Rant çeteleri var. Siyasi rant da var. Emniyete bütün o elebaşlarını, 6222 için ki o kanunun uygulanıp uygulanmadığını da göreceğiz – emniyete söyleyeceğim. Alkollü maça gelmeyi engelleyeceğim. Öyle bir kişinin yaralanmasıyla açıklanacak şeyler değil bunlar. Rant kavgası bu… İnsanların başına bir şey gelmeden önlenmeli bu. Bazıları okur yazar, ama rantın nasıl kazanılacağını biliyorlar. Ben Ersun Yanal ayrıldığından bu yana onunla konuşmadım. Ben başkan olduğum sürece Ersun Yanal bu kulüpten içeri giremez. Beni kızdırmasınlar, bak 10 sene daha gitmem.”

“YÜKSELİŞE GEÇTİĞİMİZ DÖNEM OTOBÜS KURŞUNLANDI”

“Fenerbahçe futbolcusuna, yönetimine bağıramazlar. Buna hakları yok. Amatör tüm branşlarda Final Four’a çıktık. Efendim ‘Fenerbahçe şampiyon olacak’ demişim. Olamasa çok mu önemli? Beşiktaş kaç senedir olamıyordu. Galatasaray 14 sene olamadı. Geçen sene gittik, Rize dönüşünde yükselişe geçtiğimiz dönemde otobüs kurşunlandı. 1 senedir ortaya çıkarıldı mı bu olay. Takımdan ayrılanlar hala o anları hatırlıyor. “Bomba patlayacak” denildi, insanlar sokağa çıkmadı. Galatasaray maçında da önce, 2 saat kala, “Maçı seyircisiz oynayacağız” dediler. “Yanlış yaparsınız, teröre teslim olursunuz. Erteleyin maçı” dedik. Belki sportif açıdan biz avantajlı konuma geçecektik ama Türkiye bu ertelenme sayesinde teröre teslim olmamış oldu. Avrupalılar için, bunları yaşamamışlar için kolay şeyler değil.”

“ERSUN YANAL’I BİZ GÖNDERDİK”

“Ersun Yanal, buradan Trabzon’a gitti, orada “Fenerbahçe şike yapmadı” diyemedi. E burada söylüyordun. Orada niye söyleyemiyorsun? Ersun Yanal, ‘Fenerbahçe’den ben ayrıldım’ diyor. Biz seni gönderdik… Beni konuşturma. Öyle bilgisayardan konuşmakla olmuyor. Fenerbahçeliyim” diyorsa, Trabzon’a gitmeyecekti, Galatasaray’la flört etmeyecekti. Böyle saçmalık yok. 5 maç daha var, 5 puan gerideyiz. Tezgah oynanıyor. Galatasaray maçından sonra siyah bir Mercedes Samandıra’ya gidiyor ve oradakilere ‘Ersun Yanal diye bağırın’ diyor.”

“BUNLARIN PARALELCİLERİN EN YAKIN ARKADAŞLARI”

“Benim de dostum olan ey Ethem Sancak, sen Fethullah’a karşı mısın değil misin? Paralele karşı mısın değil misin? Bu adamlar televizyonda ahkam kesiyor. Nasıl çalışır bu adamlar bu televizyonlarda? Bunlar paralelcilerin en yakın arkadaşları… Bunlar 3 Temmuz’da talimat alıp haber yapanlar…”

“TÜMER METİN SEN FUTBOL OYNAMADIN MI?”

“TRT de böyle, milletin parasıyla neler yapıyorlar? Tüme Metin sen futbol oynamadın mı? Bilmiyor musun bu duyguları? Tamam biz de kızıyoruz ama insanca bakmak lazım bu olaylara… Avrupa’da 60.000 kişi, küme düşen takımınlarının maçına gidiyor. E orada sizin gibi zihniyetler yok tabii.”

“AHMET ÇAKAR YAPMA BUNLARI”

“Söylüyorum, Konya seneye böyle iyi gitmesin, orada da küfür başlar. Yorumcular bunları anlatsın… Ya Ahmet Çakar senin yorumların var. Ağzım gitmiyor söylemeye ama yapma bunları… İyi hakemlik yapmışsın sen örnek olsun… Rasim Ozan, Ümit Özat’ın Pereira’nın elini sıkmamasını ben söylemişim. Bu kadar gerizekalı, bak gerizekalı diyorum, böyle ahlaksızlık olmaz. Çekiyorlar viskiyi program yapıyorlar. Paralelden kaldı bunlar… Yarın başka bir şey olsun oraya dönerler.”

“2006’DA YOLUMUZ KESİLDİ”

“Van Persie’yi, Nani’yi, Diego’yu siz Türkiye’de gördünüz mü? Oynayamayabilirler. Gomez ne yaptı Fiorentina’da? Kurtulmak için çok uğraştılar… Bir de Fenerbahçe’ye başkan olmak isteyenler var… 10 senedir istiyor. Yahu sen Fenerbahçe’ye başkan olamazsın.  F.Bahçe’ye başkan olacak kişiler kongreye 2 söz verecek. 1- Üniversitenin tamamlanması, 2- Gebze’deki tesislerin tamamlanması. 2006’da yolumuz kesildi. Paralel yapının taa 2004’lerde Aziz Yıldırım’la uğraştığının belgeleri de var. 2010’da Bursa’yla çekiştik, yine son maçta kaybettik. İsteseydik şampiyon olurduk. Diyarbakır’ın o günkü şartlarda küme düşmemesi, ligi tamamlaması gerekiyordu. Biz de bir şey demedik. 2012’de ben hapisteyken ışıkları açtırdılar, neler yaptılar. Şimdi utanmadan nerelerde çalışıyorlar. Türkiye Futbol Federasyonu’nun Kulüpler Birliği ile bir araya gelip yayın hakları için ihale yapması lazım. ‘Kulüpler borçlanmasın’ deniyor. Zaaten yüzde 10’dan fazla borçlanamaz.

“CHELSEA YENİLDİ KİMSE KONUŞMUYOR”

“Bir de Chelsea’yi söyleyeyim, Chelsea 3-0 yenildi. Ama kimse konuşmuyor. Geçtiğimiz hafta İngiltere’ye gittim, Leicester şampiyon olursa 300 milyon pound alacakmış. Patronu da “Ben bu parau ne yapacağım” diyormuş. Bizde de kısmaya çalışıyorlar. “

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Rio Olimpiyatları başladı06 Ağustos 2016 Cumartesi 21:57
  • İtalyan devi Milan satıldı06 Ağustos 2016 Cumartesi 11:09
  • Faslı boksör cinsel tacizden gözaltında06 Ağustos 2016 Cumartesi 10:53
  • Mağusa'nın al yapısına 'Sırp' antrenör!05 Ağustos 2016 Cuma 15:48
  • G.Saray bombayı patlattı!04 Ağustos 2016 Perşembe 14:48
  • Nevena Jovanovic Yakın Doğu Üniversitesi’nde04 Ağustos 2016 Perşembe 14:25
  • Choudhry, “BağlantıYönetim Heyecanlı”04 Ağustos 2016 Perşembe 13:35
  • Fenerbahçe Beşiktaş’ı zengin etti04 Ağustos 2016 Perşembe 12:01
  • Fenerbahçe’nin muhtemel rakipleri04 Ağustos 2016 Perşembe 11:12
  • Diarra ile anlaştık ama....03 Ağustos 2016 Çarşamba 16:48