LOCARD Küresel Güvenlik Zirvesinde siber güvenlik uzmanları ve hackerlar, kamuda bu alanda çalışan yetkililer, şirketlerin üst düzey güvenlik çalışanları, Türk ve İspanyol siber suçlar polisi bir araya gelerek, şirketleri ve devletleri tehdit eden güncel riskleri değerlendirdiler.
Siber terör ne kadar yıkıcı olabilir?
Zirve’de küresel siber terörün, sadece Türkiye'yi değil tüm dünyayı tehdit ettiği konuşuldu. Siber suçluların toplum düzenini bozmak için teknolojiyi ve sosyal medyayı etkin bir şekilde kullandıklarından bahsedildi. Devletlerin ve güvenlik kurumlarının gerekli adımları atarak temel altyapı tesislerini koruma altına alması gerektiğine dikkat çekildi. Siber terörün de gerçek hayattaki terör saldırıları kadar etkili olabileceği ifade edildi. Bu noktada siber savaşlar hakkında bilgi edinilmesi gerektiğine ve saldırılara karşı gerekli önlemleri alması gerektiği tartışıldı. Bir önlem olarak da özellikle devletlerin siber savaş birimleri tarafından konunun çok dikkatli değerlendirilmesi ve ülkelerin savunma ve saldırı olmak üzere siber savaş taktikleri geliştirmesinin artık zamanı geldiğinin üzerine de önemle duruldu.
Dronelar siber savaşta ne rol oynayabilirler?
LOCARD Küresel Güvenlik Zirvesinde ev yapımı bir drone kullanarak bu araçların aslında ne kadar tehlikeli olabileceği de gözler önüne serildi. Konuyla ilgili olarak LOCARD Global Cyber Security Summit Kurucu Ortağı Nurhan Demirel yaptığı açıklamada popüler teknolojilerin risklerine dikkat çekti ve şu şekilde konuştu: “Nesnelerin interneti, akıllı şehirler ve drone’lar gibi pek çok popüler konu hakkında konuşuyoruz ancak bu teknolojilerin karanlık yüzü hakkında bilgi sahibi değiliz. Günümüz teknolojilerine adaptasyon sağlamaya çalışırken bu teknolojilerin siber bir silaha dönüşebileceğiniunutmamız gerekiyor."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.