• BIST 9524.59
  • Altın 2487.684
  • Dolar 32.5553
  • Euro 34.6917
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

TDP,Baraka,Bağımsızlık Yolu'ndan ortak açıklama

"TDP,Baraka,Bağımsızlık yolundan ortak açıklama:Geleneğimize ve geleceğimize sahip çıkacağız"
TDP,Baraka,Bağımsızlık Yolu'ndan ortak açıklama

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Baraka Kültür Merkezi ile Bağımsızlık Yolu, Gençlik ve Sporun Kıbrıslı Türklerin elinden alınarak TC’den gelen ekibe devredilmesini öngören Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Koordinasyon Ofisi'ne karşı mücadelenin kararlılıkla süreceğini açıkladı.

Meclis alt komitesinden geçen söz konusu Yasa Tasarısı'nın bu haftaki Meclis birleşiminde oylanacağına dikkat çekilen açıklamada, tüm milletvekillerine ülkenin ve gençliğin gelenek ve geleceğine sahip çıkma ve tasarıya 'hayır' oyu verme çağrısı yapıldı.

'Bileşeni olduğumuz Reddediyoruz Platformu'nun yapmış olduğu açıklama ve eylemleri çok anlamlı buluyor ve önemsiyoruz. Gerek bireysel, gerekse örgütsel anlamda Platforma verilecek her türlü desteğin gelenek ve geleceğimize sahip çıkılmasında önemli bir etken olacağı inancındayız" ifadelerine yer verilen açıklamada, yasanın geçmesinin engellenmesi adına mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğine inanç belirtildi.

2014 yılında CTP-DP Hükümeti döneminde gündeme gelen, 12 Mart 2014 tarihinde dönemin Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş tarafından imzalanan, daha sonra dönemin CTP-DP Hükümeti'nin Bakanlar Kurulu kararına dönüşen anlaşmanın, oluşan büyük kamuoyu tepkisi nedeniyle yürürlüğe girmediği anımsatılan açıklamada, UBP-DP Hükümeti'nin şimdi yeniden konuyu Meclis'in gündemine getirdiği belirtildi ve "Anlaşmaya yönelik karşı çıkış ve direniş artan bir kararlılıkla sürecektir" denildi.

"Ülkedeki Spor ve Gençlik Daireleri işlevsiz bırakılacak"

Açıklamada, "Anlaşmayla birlikte, Kıbrıs’ın kuzeyindeki Spor ve Gençlik Daireleri işlevsiz bırakılacak, tüm proje ve uygulamalar bu ofis tarafından belirlenecek, ofisin başına TC'den bir başkan atanacak, ofis içerisinde çalışacak tüm personellerin istihdamı TC tarafından belirlenecek, TC'den gelecek yetkililere diplomatik dokunulmazlık verilecek, tüm gençlik kampları ve yeni yapılacak kamplar ayrıca bu kampların işletmesi, tüm spor tesisleri ve yeni yapılacak tesislerin işletmesi bu ofise devredilecek, projeler, KKTC tarafından sunulsa da, ofis uygun bulduklarını uygulayacak, Kıbrıs’ın kuzeyinde var olan yurtların ve ileride yapılacak olan yurtların irade ve izinleri bu ofise devredilecek, ofisin istediği tüm bilgileri, KKTC devleti vermekle yükümlü olacak " ifadelerine yer verildi.

"Tüm yetkiler devrediliyor"

Koordinasyon Ofisi çalışmalarında TC’nin tek yetkili olacağı ve KKTC yetkili makamlarının Koordinasyon Ofisi çalışanlarına yapacakları işlerde engelleyici şart koyamayacağı, buradaki gençlerin tüm aktivitelerinin Koordinasyon Ofisine devredileceği de belirtilen açıklamada, anlaşmanın bir taraf tarafından iptal edilmeden, her 5 yıl sonunda otomatikman 5 yıl daha uzayacağı belirtildi.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: "Koordinasyon Ofisinin kurulmasına yönelik duruşumuz çok net ve açıktır. Kıbrıslı Türklerin kendi kendini yönetme iradesine darbe vuracak ve ülke gençliğinin geleceğini tehdit edecek içerikte olan bu anlaşmaya kesinlikle karşıyız ve bu durumu engellemek için gerek hukuk yolu, gerekse de diğer platformda verilmekte olan mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler