• BIST 14092.02
  • Altın 6025.77
  • Dolar 46.9975
  • Euro 53.5749
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 29 °C
  • Girne 28 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 29 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Sıla Usar İncirli: "Halkın gündemi siyasi hesaplar değil, geçim, adalet ve değişimdir"

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, hükümet ortakları arasında seçim tarihi ve seçim sistemi üzerinden yaşanan tartışmaları sert sözlerle eleştirdi.
Sıla Usar İncirli: "Halkın gündemi siyasi hesaplar değil, geçim, adalet ve değişimdir"

Yazılı açıklama yapan İncirli, hükümetin seçim tarihi ve seçim yöntemine ilişkin yürüttüğü tartışmaların "ciddiyet sınırını çoktan aştığını" savunarak, halkın asıl beklentisinin kötü yönetimin sona ermesi olduğunu ifade etti.

İncirli, toplumun yolsuzluk iddiaları, usulsüzlükler, sahtekârlıklar, skandallar ve yaşanan olaylara rağmen hesap vermeyen yönetim anlayışından yorulduğunu belirterek, "İnsanlar artık bu anlayıştan bıktı, usandı" dedi.

Seçimlerle ilgili konuların siyasi partilerin ya da siyasetçilerin çıkarlarına göre şekillendirilemeyeceğini vurgulayan İncirli, demokratik ülkelerde seçim takvimi ve seçim sisteminin demokrasinin gerekleri doğrultusunda belirlenmesi gerektiğini söyledi.

"Takvimi çıkarına göre kuran, sistemi hesabına göre biçen bir anlayış, demokrasiyi değil, kendini korumaya çalışıyor demektir" ifadelerini kullanan İncirli, hükümet ortaklarının siyasi hesaplarla sürekli yeni seçim tarihi ve seçim sistemi tartışmaları açtığını öne sürdü.

Açıklamasının sonunda hükümete seslenen İncirli, halkın gerçek gündeminin siyasi hesaplar olmadığını belirterek, "Halkın gündemi geçimdir, adalettir, iyi yönetimdir. Ve en önemlisi değişimdir. Halk son sözü söylemek için sabırsızlıkla beklemektedir" değerlendirmesinde bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler