• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • Lefkoşa 18 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 17 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

CHP'de miting gibi toplantı

CHP'de miting gibi toplantı

CHP Meclis’te seçim öncesindeki son grup toplantısını yaptı. Miting havasında geçen toplantıda milletvekillinden çok partili vardı. Önseçim sonrasında yapılan grup toplantısına bu yarıştan galip çıkanlar ve kontenjan adaylığı bekleyenler katılırken, önseçimde sıralamaya giremeyen milletvekilleri katılmadı.

CHP Meclis kapanmadan önce son grup toplantısını yaptı. Toplantı salonu miting alanı gibiydi. CHP Gençlik Kolları üyeleri ve partililer toplantı saatinden önce salonu doldurdu. Salonda zaten milletvekilinden çok  misafir partililer vardı. Bu grup toplantısı aynı zamanda önseçim sonrasında yapılan ilk toplantıydı.

Önseçimde liste başı olan ve milletvekili aday listesindeki yerini garantileyen milletvekilleri toplantı salonunda tebrikleri kabul etti. Ankara Millevtekili Aylin Nazlıaka, İzmir Milletvekili Musa Çam ve İstanbul’da listeye giren gazeteci Barış Yarkadaş bu isimler arasındaydı. Parti yöneticileri ve milletvekilliği için kontenjan adaylığına başvuran isimler de salondaydı. Önseçimde başarılı olamayan milletvekilleri ise toplantıya katılmadı. Antalya’da ikinci sırada kalan eski Genel Başkan Deniz Baykal’da toplantıya gelmeyen isimler arasındaydı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu salona partililerin alkışları ve  iktidar beklentisini dile getirdikleri sloganlar eşliğinde girdi. Grup toplantısının açılışını yapan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de partililerin bu beklentisine uygun bir anonsla CHP liderini kürsüye çağırdı. Gök “ Bu CHP’nin muhalefette gerçekleştirdiği son grup toplantısı” dedi. CHP lideri ‘Başbakan Kemal’ sloganları ile kürsüye çıktı.

‘Kontenjan hakkına sınırlama getirilecek’

CHP lideri de partililerin bu heyecanını ve coşkusunu paylaştı. Kılıçdaroğlu “Gençler olduğu sürece hiçbir baraj iktidarımızı engelleyemez” dedi. Kemal Kılıçdaroğlu önseçim yarışına değindi, önseçime katılan bütün adaylara ve oy kullanan üyelere teşekkür etti. En hızlı değişim yaşayan partinin CHP olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu “Daha bu başlangıç, çok güzel değişiklikler olacak” dedi. Kemal Kılıçdaroğlu ilk kurultayda yapılacak tüzük değişikliği ile kontenjan adaylık hakkına sınırlama getirileceğini açıkladı. Kılıçdaroğlu “Kontenjandan aday gösterilen ve bu hakkı kullanan ikinci kez kullanamayacak” dedi.

Liste dışı kalanlara mesaj verdi

CHP liderinin partililere ve liste dışı kalan isimlere bir mesajı daha oldu. Kılıçdaroğlu herkesin sonuçlara razı göstermesini ve seçimde partinin başarısı için çalışmasını istedi. CHP lideri “Hepimiz bu tabloya razı olacağız, üyelerin iradesine rıza göstereceğiz. Şimdi hepimize bir görev düşüyor. Sanki listenin birinci sırasındaymış gibi hepimiz çalışacağız” diye konuştu.

CHP lideri daha sonra konuşmasında yine seçmene seslendi, emekliye ikramiye, işsize iş sözünü tekrarladı.

6 Nisan’da aday listeleri Parti Meclisi’nin onayına sunulacak

CHP Parti Meclisi’nin 6 Nisan Pazartesi günü toplanması ve milletvekili aday listelerinin Parti Meclisi’nin onayına sunulması bekleniyor. 7 Nisan ise listelerin Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edileceği gün. CHP’de 45 seçim bölgesinde önseçim 10 ilde de örgütün katılımıyla eğilim yoklaması yapıldığı için aday listeleri büyük ölçüde belirlendi. Şimdi sıra kontenjan adaylarının belirlenmesinde. Parti Meclisi toplantısında kontenjan adaylarının isimlerinin ve sıralamalarına karar verilecek.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler