• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 19 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 19 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

YDÜ Hastanesi Mağusa Dispanseri hizmete açıldı…

YDÜ Hastanesi Mağusa Dispanseri hizmete açıldı…

Gamze BAYKUR

YDÜ Hastanesi Mağusa Dispanseri dün Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun katılımıyla açılarak hizmete girdi. Mağusa halkının en iyi şekilde teşhis ve tedavi olanaklarına kavuşmak ve daha kaliteli sağlık hizmeti alabilmeleri amacıyla dün hizmete giren Mağusa Dispanseri’nin açılışına Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Mağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, Mağusa Polis Müdürü Ömer Tazeoğlu, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, CTP Mağusa Milletvekili Dr. Arif Albayrak ve UBP Mağusa Milletvekili Dr. Ahmet Kaşif katıldı.

Erkmen: “Ülke insanı kaliteli sağlık hizmeti alabilmektedir…”

YDÜ Hastanesi Başhekimi Sevim Erkmen, ülke insanının sağlık hizmetine daha yakın olması ve kendilerini daha güvende hissetmeleri için uygulamaya koydukları YDÜ Hastanesine bağlı bölge sağlık merkezlerinin ikincisi olan YDÜ Sağlık Merkezinin açılışını yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Devlet hastanelerinin ülke insanı için öneminin yadsınamayacağını ifade eden Erkmen, insanımızın devlet hastanelerinden ücretsiz sağlık hizmetini alabildiğini ancak devletin ileri teknoloji ve etkin ekibi sağlamasının ülkenin ekonomik koşulları ile mümkün olmadığına işaret etti. Ülke insanının daha kaliteli, doğru teşhis, daha iyi tedavi olanağı ve daha iyi hizmet alabilmek umuduyla yurt dışına ve Güney Kıbrıs’a giderek şifa aradığını belirten Erkmen, ülke insanının artık YDÜ Hastanesinde kendi evindeymiş gibi kaliteli sağlık hizmeti alabildiğini dile getirdi. Erkmen, YDÜ Hastanesi olarak ülke insanının kaliteli sağlık hizmetine daha kolay ulaşmasına olanak sağlamak amacıyla Güzelyurt Sağlık Merkezinin ardından Mağusa Sağlık Merkezinin de açılmasıyla sağlık hizmetini halkın ulaşabileceği en yakın noktaya taşıyarak kurumsal hizmet hedeflerini büyüttüklerini belirtti.

Arter: “Çağdaş düzeyde sağlık hizmeti verilmesi önemlidir…”

Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Mağusa halkının öyle bir sağlık merkezine ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Gelişen şehirlerde çağdaş düzeyde sağlık hizmeti verilmesi toplumun gelişmesi açısından da çok önemli olduğuna dikkatleri çeken Arter, bu tip yatırımların şehrimizin değişik bölgelerinde yapılarak şehrin hem dengesi bakımından hem de sosyal yapısının dengeli şekilde gelişmesi açısından önemli olduğunu belirtti.

Albayrak: “Yıllar evvel Mağusa’da özel hastanenin hayalini kuruyorduk…”

CTP Mağusa Milletvekili Dr. Arif Albayrak, Salamis yolunun Mağusa’nın en önemli arteri olduğunu ve sağlık alanında yapılan bu görkemli açılışla da yıldızının daha da parlayan bir ana arter olacağına inandığını belirtti. Yıllar evvel Mağusa’da bir özel hastanenin hayalini kurduklarını belirten Albayrak, geçen zaman içinde Mağusa’ya iki özel hastanenin yaıldığını, YDÜ’nin ise ivme kazandırdığını söyledi.

Kaşif: “YDÜ’nün ne şartlarla başladığını biliyoruz…”

UBP Mağusa Milletvekili Dr. Ahmet Kaşif, YDÜ’nün ne şartlarla başladığının ve nerelere geldiğinin herkes tarafından bilindiğini ifade ederek, YDÜ Hastanesinin de kurulmasından sonra ülke genelinde sağlık hizmetini yaygınlaştırarak hizmet vermesinin ancak kutlanacak bir olay olduğunu belirtti. Kaşif “Sağlık hizmetleri ne kadar yaygınlaşırsa ülkemizdeki sağlığa olan ilginin de o kadar artacağına ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

DSC_0984 (1280x850)Günsel: “Gururluyuz…”

YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel, YDÜ ailesi olarak bugüne kadar eğitim, bankacılık ve sağlık alanlarında faaliyet gösterdiklerini ve halka bir çok hizmeti bir ilk olarak sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Faaliyette bulundukları hizmet alanlarının içinde en hassas olanının şüphesiz sağlık olduğunu ifade eden Günsel, son derece dikkatli ve özenli ilerlediklerini söyledi. Adada kıtalı gibi yaşamak felsefesi doğrultusunda kurdukları hastanede her ihtisas dalında kişiye özel hizmeti güçlü akademik kadro ve en son teknoloji ile sunduklarını belirten Günsel, YDÜ Tıp Fakültesinin akademik kadrosu ile teorik eğitimlerini sürdüren bir bilim yuvası olarak uluslararası arenada fark yaratırken hastanedeki uygulamalarla halkın ve çevre ülke halklarının sağlık sorunlarına en iyi şekilde çözüm getiren şifa merkezi olduğunu kaydetti. Temel alt yapısının kalite sertifikaları ile ödüllendirildiğini belirten Günsel, en yüksek teknolojiye sahip ekipman ve deneyimli personel ile gelişmiş dünya ülkelerindeki hastanelerle yarışan standartlara sahip olmanın gururunu yaşadıklarını vurguladı. Günsel, Mağusa, Güzelyurt ve Girne dispanserleri ile halkın YDÜ hastanesindeki hizmetlere eş zamanlı ulaşma imkanı bulabileceğini belirterek, dispanserler sayesinde Mağusa halkının kendi bölgesinde en iyi şekilde teşhis ve tedavi olanaklarına kavuşacaklarını söyledi.

Dinçyürek: “İnsana yapılan yatırım en kutsal yatırımdır…”

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, insana yapılan yatırımın en kutsal ve değerli yatırım olduğunu belirterek, YDÜ ailesine Mağusa’da açtıkları dispanser için teşekkürlerini sundu.

Cumhurbaşkanı Eroğlu: “YDÜ Hastanesini büyük bir hayal olarak görüyorduk…”

KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, KKTC’ye yatırım yapılmasının çok önemli olduğunu dile getirerek, yatırım yapan kişileri her zaman yürekten kutladığını ifade etti. Suat Günsel’in hastane kurma projesini büyük bir hayal olarak gördüklerini belirten Eroğlu, Suat Günsel’in bunu başardığını ve YDÜ Hastanesinin büyük bir yatırım olduğunu dile getirdi. YDÜ Hastanesinin dünyanın bir çok ülkesinden de ödüller aldığını kaydeden Eroğlu, Mağusa Dispanserinin kuruluşunda emeği geçen herkesi kutladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler