• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Lefkoşa 18 °C
  • Mağusa 14 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 16 °C
  • İskele 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

AB Pedal Çevirtti

AB Pedal Çevirtti
Avrupa Hareketlilik Haftası, tüm AB ülkelerinde 16-22 Eylül tarihleri arasında etkinliklerle kutlanıyor. Tüm Kıbrıs adasının AB’ye girmesine ancak müktesebatın Kıbrıs’ın kuzeyinde uygulanamamasına karşın dün Kıbrıs’ın kuzeyinde de etkinlik vardı. Etkinlik kapsamında “Otomobilsiz Yaşam Günü” adı altında 10:00 -14:00 saatleri arasında en azından kuzey Lefkoşa’nın bir bölümünde pedal çevrildi.

Avrupa Hareketlilik Haftası kutlamaları, 16 Eylül’de Avrupa Parlamentosu önünden başladı. Hafta AB ülkelerinde gerçekleştirilen bir dizi etkinlik ile kutlanıyor. Avrupa Hareketlilik Haftasıyla kentsel ulaşımda çevre, maliyet, zaman faktörlerini optimize eden toplu/motorsuz ulaşımın teşviki amaçlanıyor. Bu yılki Avrupa Hareketlilik Haftası’nın sloganı: Seç-Değiştir-Birleştir (choose-change-combine) olarak belirlendi.

Avrupa Komisyonu’nun “Avrupa Hareketlilik Haftası” etkinlikleri çerçevesinde Lefkoşa Surlariçinde de “Otomobilsiz Yaşam Günü” düzenlendi. Hafta nedeniyle . 21 Eylül Pazartesi ise AB ve Kıbrıs Türk Toplumu’nda Sürdürülebilir Ulaşım ve Hareketlilik paneli Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nda gerçekleşecek.

bisiklet (6)

PEDALLAR ÇEVRİLDİ

Avrupa Birliği Bilgi Merkezi öncülüğünde ve Lefkoşa Türk Belediyesi ile bazı sivil toplum örgütlerinin işbirliğinde organize edilen etkinlik dün saat 10.00’da Girne Kapısı’nda başladı. Vatandaşların yürüyerek veya bisikletlerle gittiği Sarayönü’nde gerçekleşen etkinlikte, bisiklet turları ve hazine avı ile yürüyüş turlarının yanı sıra konserler gerçekleştirildi. Saat 14.00’e kadar devam eden Otomobilsiz Yaşam Günü’nde, sürdürülebilir ulaşım çözümlerinin üretilmesi ve bireylerin araç kullanımına alternatif yolar denemeleri teşvik edildi.

Etkinliğe katılan, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı da hareketli yaşamın önemine dikkat çekerek, bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi. Etkinlikte Avrupa Komisyonu'nun Kıbrıs Temsilciliği Başkanı George Markopouliotis de konuştu.

Avrupa Hareketlilik Haftası, her yıl tüm AB ülkelerinde 16-22 Eylül tarihleri arasında etkinliklerle kutlanıyor. Tüm Kıbrıs adasının AB’ye girmesine, ancak müktesebatın Kıbrıs’ın kuzeyinde uygulanamamasına karşın Kıbrıs’ın kuzeyinde de etkinlikler düzenleniyor.

KOMİSYON’DAN AÇIKLAMA

AB Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği hafta hakkında açıklamada bulundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu yılın teması olan “Seç, Değiştir, Birleştir” insanları bir dizi mevcut ulaşım seçeneğini düşünmeye ve seyahat etme yöntemlerini birleştirerek doğru yöntemi seçmeye teşvik ediyor. Bisiklet sürme, yürüme, toplu taşıma ve bir yolculuk için farklı ulaşım yollarını birleştirme olanağı gibi daha sürdürülebilir ulaşım yöntemlerini seçerek davranışlarımızı değiştirmeye vurgu yapılıyor. Kullandığımız ulaşım şekliyle ilgili akıllıca seçimler yaparak, tasarruf edebilir, sağlığımızı iyileştirebilir ve çevreye yardımcı olabiliriz.

Bu yıl Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Lefkoşa’da yer alan etkinlikler Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği, Avrupa Parlamentosu Kıbrıs Bilgilendirme Ofisi, Lefkoşa Belediyesi, Çevre Dairesi, Basın ve Bilgilendirme Dairesi ve Kıbrıs Bisiklet Federasyonu tarafından, Lefkoşa Büyükşehir Belediyelerinin ve Hollanda Krallığı Büyükelçiliği’nin katkılarıyla düzenleniyor”

KISA BİLGİ

Avrupa Hareketlilik Haftası, sürdürülebilir kentsel hareketlilik konusunda Avrupa Komisyonu’nun desteklediği ve her yıl düzenlenen bir kampanyadır. 2002’den beri her yıl düzenlenen kampanyanın amacı Avrupa yerel yönetimlerini sürdürülebilir ulaşım önlemleri almaya ve bunların kullanılmasını desteklemeye teşvik etmek ve insanları araba kullanmak yerine alternatifler denemeye çağırmaktır.

Başladığı 2002 yılından beri Avrupa Hareketlilik Haftasının etkisi hem Avrupa’da hem de dünya genelinde istikrarlı bir şekilde artmaktadır. 2014’te 44 ülkeden toplam 2013 şehir kampanyaya resmi olarak dahil olmuştur. Sadece 2014 kampanyasının sonucu olarak, daha çok bisiklet ve yürüyüş altyapılarına, toplu taşımacılık hizmetlerinin geliştirilmesine, ulaşım erişilebilirliğinin artırılmasına ve sürdürülebilir seyahat davranışlarıyla ilgili farkındalık yaratılmasına odaklanan 8 543 daimi önlem uygulamaya başlanmıştır.

 

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler