• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 26 °C
  • Mağusa 27 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 27 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Engellilere en büyük katkı KKTCELL'den

Engellilere en büyük katkı KKTCELL'den

Ülkemizde uzun süredir GSM hizmetlerinin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de güçlü destek veren Kuzey Kıbrıs Turkcell bu kez Şenay'ın Hayat Bayram Olsa şarkısına çektiği video klip ile yine dikkatleri üzerine çekti. Engelli biryleri için farklı projeler geliştiren kurum "Hayat Aynı Dili Paylaşınca Güzel.." sloganı ile bu kez işitme engelliler için işaret dilini kullandı ve yerli ve yabancı bir çok kişinin oynadığı klipte işitme engellilerin de yanındayız mesajı verdi.

Sosyal medya üzerinden paylaşım rekorları kıran video klipte Kuzey Kıbrıs Turkcell çalışanlarının yanı sıra ülkemiz sanatçıları, ülkemizden işletmeciler hatta turistler Türkçe sözlü şarkıyı işitme engellilerin anlayabileceği işaret dili ile paylaştı.

EĞİTİM ALDILAR

Kuzey Kıbrıs Turkcell tüm çalışanlarına vereceği İşaret Dili Eğitimi’ni bu yıl toplam 20 saat olarak planlandı ve 1 ay içerisinde tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in Merkez Bina Konferans Salonu’nda ilki gerçekleşen etkinlik çalışanlar tarafından büyük beğeni topladı.

İşaret Dili Eğitmeni Osman Özpınar’ın verdiği eğitimlerde temel seviyede işaret dili ve işaret alfabesi, iletişim alanında kullanılabilecek kelimeler, yardım ve destek içerikli kelimeler yanında bilgiler de tazelendi.

Genel Müdürlük’ten Müşteri Deneyim’ine, İdari İşler’den Satış’a, Pazarlama’dan İnsan Kaynakları’na kadar farklı bölümlerden çalışanlar projeyi destekledi.

“HAYAT BAYRAM OLSA”

Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından çekilen işaret dili video performansı sosyal medya ve televizyonlardan paylaşılmaya devam ediliyor.

Engelsiz yaşama dokunmak, toplumun farklı kesimlerini bu sürece dahil ederek farkındalığı artırmak ve hayatın aynı dili paylaştıkça çok daha anlamlı olduğu gerçeğini vurgulamak için hazırlanan klip, yayınlandığı ilk andan itibaren beğeni topladı.

“Hayat Bayram Olsa” şarkısının işaret diliyle de seslendirildiği klipte Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca ve Genel Müdür Yardımcıları’nın yanı sıra sanatçısından doktoruna, kafe işletmecisinden kasabına, tezgahtarından ev hanımına kadar çok farklı kesimler yer aldı. İşitme engellilerle empatiyi odağına alan klip projesine gözetime muhtaç çocuklar da dahil edildi.

ENGELLİ PROJELERİNDE HIZ KESMİYORLAR

Kuzey Kıbrıs Turkcell engellilerin yanında olmaya ve engelli bilincini yükseltmeye yoğun şekilde devam ediyor. Kuruluş, Türkiye liglerine oynayan Tekerlekli Basketbol Takımı’na ana sponsor olurken ismini de vermişti. Kuzey Kıbrıs Turkcell engelli bilinci geliştirilmesinde liselerde gençlere de interaktif konferanslar ve eğitimler verirken Sanat Engel Tanımaz, Cafe Down ve Engelsiz Sera projelerinin yanı sıra “Rüzgarla Engelsiz Dans" isimli yamaç paraşütü gibi bir çok alanda engellilere destek olunmaya devam ediliyor.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler