• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • Lefkoşa 18 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 17 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Girne'nin 5 güzelinden 1'i olacak

Teslim tarihiEkim 2017
Girne'nin 5 güzelinden 1'i olacak

Girne'de dev yapı

Girne'ye ayrı bir çehre katacak olan Altınbaş Holding, Hasırcılar ve Akacan Group ortaklığı FEO'nun yapmakta olan dağ ve deniz manzaralı konutların temelleri hızla yükselmeye başladı.

Beşparmak Dağlarına sırtını dayayan, deniz manzaralı konutların 35 Milyon Dolara tamamlanacağı öğrenildi. 14 dönüm arazi üzerine yapılmakta olan ve hava akımının olabilmesi için 6 metre aralık bırakılan bu nedenle de 28 adet konuttan feragat edilerek yapılan konutların her birinin kapalı bir garajı olduğu ifade edildi.

Taner Ulutaş

50 bin Stg.'den başlayan 348 adet konutun 280 adetinin satıldığı ve bu satış dolayısıyle moral kazanan FEO şirketi yetkililerinin,  3 ayrı yerde daha konut yapımına başlayacağı belirtildi. İskele ve Tatlısu'da toplu konut, Lapta ve Tatlısu ile Mozambik'te otel yapmayı planladığı öğrenilen şirketin, İngiltere'den de teklif aldığı öne sürülüyor.

İngiltere Kültür ve Turizm Bakanının dikkatini çeken ve İngiltere'ye davet edilen FEO Genel Müdürü Tahsin Mertekçi ile FEO'nun ortaklarından ve yönetim kurulu başkanı Bulut Akacan'ın İngiltere'ye gittikleri öğrenildi.

İngiltere'ye hareket etmezden önce Detay Gazetesinin sorularına cevap veren Bulut Akacan, hedeflerinin büyük olduğunu ve Girne'deki konut projesinin kendileri için bir prestij olayı olduğunu dile getirdi.

Detay'ın sorularına yönelik Bulut Akacan'ın yaptığı açıklamalar aşağıdadır

feoSn FEO Elegance Yönetim Kurulu Başkanı Bulut Akacan öncelikle Feo nun oluşumu hakkında bizlere bilgi verebilir misiniz.

Feo (For Exclusive Ones), Dünya çapında önemli prestijje sahip, Altınbaş Holding, Hasırcılar ve Akacan Group ortaklığı olup, tüm yatırımlarını kendi öz sermayesi ile gerçekleştirmektedir.

Altınbaş Holding yıllık cirosu 3 milyar dolar olan dev bir kurumdur. Hasırcılar AVM sistemini Dünyaya taşıyan projeleriyle ismini dünya çapında duyuran bir diğer ortağımız olup, uluslararası platformda pek çok ödüle layık görülmüş büyük bir kurumdur. Üçüncü ortağımız da, bünyesinde Arçelik Beyaz eşya, İtalyano Mobilya, Bulut Estate ve inşaat sektöründe iddialı üstlenmiş olduğu tüm projeleri zamanında bitirip teslim etmiş KKTC’nin önemli kuruluşlarından Akacan Group’tur. Bu çok güçlü ortaklığın güvencesi tüm yatırımcılarca önemsenmektedir.

  1. yeni projeniz ile ilgili bilgi verir misiniz? Nasıl bir proje olacak?

Bulut Akacan -Feo Elegance projesi yaptığımız kamuoyu araştırması sonucunda ortaya çıkmıştır. Kibrisin en güzel şehri olan Girne’nin kalbinde, muhteşem dağ ve deniz manzarasına tamamen hakim, içinde kat bahçeleri olan güvenli ve konforlu bir proje yapıyoruz. Sağladığı imkanlarla ayrıcalıklı bir yasam sunmayı hedefledik ve sunacağız.

O kadar iddialıyız ki şunu da eklemek istiyorum. Girne’de 5 tane görülecek yer var. birincisi Girne kalesi, ikincisi St Hilarion kalesi,  üçüncüsü Bellapais Manastiri, dördüncüsü Yat Limanı ve beşinci yer ise tabi ki Feo Elegance olacaktır.

2- Konutlar ne zaman satışa sunulacak ve anahtar teslimi ne zaman olacak?

-Projemizin satışları lansmanımızla birlikte başladı ve beklediğimizin çok üstünde bir ilgi görmekte.  Projemizde %65 satışımız gerçekleşti ve satışlarımız hızla devam etmekte.

Teslim tarihimiz Ekim 2017. Inşaatımız da hızlı bir şekilde ilerliyor, dileyen web sitemizden ilerleyişi takip edebilirsiniz.

3- İnglitere’de yaşayan Kıbrıslı Türklere veya Kıbrıs’ta konut almak isteyen kişilere sunduğunuz ayrıcalıklar nelerdir?

-Sadece İngiltere'de yaşayan vatandaşlara değil tüm müşterilerimize Group bünyesinde olan Feo Elegance'dan daire sahibi oldukları için bünyemizdeki tüm kuruluşlarımızın hizmetlerinden yararlanırken özel indirimimiz olacaktır. Yılbaşına kadar alınacak olan dairelere ise beyaz eşyayı ve mobilyayı hediye veriyoruz.

4-Ödeme koşulları nasıl olacak?

-%25 peşinat ile satış sözleşmemizi imzalıyoruz. Diğer %25 lik kısmı 24 ay taksitlendiriyoruz üstelik de faizsiz. Kalan %50 bakiyeyi ise anahtar teslimde ve koçan devrinde alıyoruz.

5-Projenin mimari detayları hakkında bilgi verir misiniz?

-Feo Elegance i ayrıcalıklı yapan bir diğer unsur da essiz tasarımıdır.  Adamızın çakıl taşları ve dalgalarla buluşması mimarımıza ilham kaynağı olmuştur ve bu muhteşem proje ortaya çıkmıştır. Projemiz 10 katli olup 4 bloktan ve 348 konuttan oluşmaktadır. Her talebe uygun 1, 2, 3, 4 yatak odalı ve dubleks dairelerimiz bulunmaktadır. Tüm yapı malzemelerimiz birinci sınıf en üst kalitededir.

6- Projede kaç tip daire var ve bu dairelerin genel özellikleri nelerdir?

-Her ihtiyaca her talebe karşılık vermek adına daire tiplerimiz çok çeşitlidir. Hemen hemen tümünde kat bahçeleri, geniş teraslar, geniş ferah yasam alanları, yatak odalarında giysi dolapları, 1. Sınıf parke ve seramik zeminler, özel tasarlanmış en kaliteli mutfak dolapları bulunmaktadır. Özellikle dubleks dairelerimizde çok geniş teraslara yer verilmiştir.

7-Site içinde alışveriş merkezi/market vb. bir yer olacak mı?

- Sitemizde market, kuaför gibi hizmetler olacak. Ayrıca güvenlikli girişlerimiz, 2 adet resepsiyon, kapalı ve açik yarı olimpik yüzme havuzları, hamam, sauna, spor salonu, basketbol ve tenis sahaları, çocuk havuzu, oyun parkları ve yürüyüş ve koşu parkurlarımızla ayrıcalıklı bir yaşam alanı sunuyoruz.

8- Projenizde otopark imkanları nasıl olacak?

- Kapalı otoparkımızda her daireye park yeri olacaktır. Ayrıca otopark dışında da misafirleriniz için park yerleri düzenlenecektir. Otoparkın içinde araç yıkama servisimiz de olacak. Siz evinizde istirahat ederken aracınız kendi kapalı otoparkınızda yıkanıp anahtar dairenize teslim edilecektir.

9- Projenin okul, hastane ve alışveriş merkezlerine uzaklığı nedir?

-Feo Elegance hastaneye yürüyüş mesafesindedir. Ayrıca otoyola direkt olarak bağlanacağından hiç şehrin içine girmeden Lefkoşa Alsancak gibi bölgelerine kolay ulaşma imkanınız olacak. Üniversitelerin servis güzergahları üzerinde bulunmaktadır. Çok yakınında biri bitmiş diğeri de inşaatı suren iki adet alışveriş merkezi bulunmaktadır.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler