• BIST 9992.4
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 30 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 30 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Kılıçdaroğlu: 'Şam'a kadar gideceğiz' diyorlardı 2,5 milyon Suriyeli geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Suriye politikasına sert sözlerle yüklendi. Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Emevi Camii'nde namaz kılacağız" sözlerini anımsatan Kılıçdaroğlu, "Ne oldu? 2,5 milyon Suriyeli geldi. Hedefe bakar mısınız? 180 derec
Kılıçdaroğlu: 'Şam'a kadar gideceğiz' diyorlardı 2,5 milyon Suriyeli geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir gerçek var, Türkiye'nin Suriye politikası tamamen çökmüştür. Suriye'nin toprak bütünlüğü federatif bir yapıya doğru süratle koşmaktadır. 'Esad'sız çözüm' tamamen çökmüştür" dedi. CHP Parti Meclisi (PM), Kılıçdaroğlu başkanlığında, parti genel merkezinde toplandı.

Toplantının açılışında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, PM'nin büyük olasılıkla kurultay öncesi yaptıkları son toplantı olacağına dikkati çekti.

Gerek miting meydanlarında gerekse grup toplantılarındaki konuşmalarında devlet yönetiminin ne kadar önemli olduğunu ısrarla vurguladığını belirten Kılıçdaroğlu, sürekli devletin bilimle, akılla ve hukukla yönetilmesinin altını çizdi.

Kılıçdaroğlu, bir toplumun bu çizgiden uzaklaşıldığında kaosa sürükleneceğini öne sürerken, "Devleti yönetenler elbette hata da yapabilirler ama dış politikayla ilgili hata yaparsanız bunun bedelini ülkenin tamamı öder. Bir özelliği daha vardır, dış politikadaki hata sadece bugünkü kuşaklara değil, gelecek kuşaklara da yansır. O nedenle dış politika asla iç politikanın malzemesi haline dönüştürülmez" diye konuştu.

Dengelerin ve dostlukların iyi korunmasının da dış politikanın ana ögelerinden biri olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, Suriye politikasının Türkiye açısından ortaya çıkardığı tablonun hiç de iç açıcı olmadığını vurguladı.

‘MEZHEP ENDEKSLİ DIŞ POLİTİKA OLMAZ'

Kılıçdaroğlu, ‘İktidarın Suriye politikasının yanlışlığını' en başından beri ısrarla vurguladıklarını dile getirerek, ‘mezhep endeksli dış politika olmaz' dediklerinde ‘Esad'cı ve Baas'çı olmakla' suçlandıklarını, dış politikaya hiçbir zaman parti eksenli bakmadıklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, "24 Ağustos 2012" tarihini tüm vatandaşların iyi bilmesini istediğini belirterek, bu tarihte Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Suriye politikası ve çözümü konusunda bir mektup gönderdiğini hatırlattı.

‘ULUSLARARASI BİR İHTİLAFA DÖNÜŞECEKTİR'

Mektupta, Türkiye'nin Suriye'de nasıl bir politika izlenmesi gerektiğinin anlatıldığını aktaran Kılıçdaroğlu, mektubun birinci sayfasındaki bir cümlede, "Suriye'deki şiddet ve çatışmaların durdurulmaması halinde ülkenin parçalanması, iç savaş boyutlarının genişleyerek bölgesel ve uluslararası bir ihtilafa dönüşmesi de dışlanamayacak bir olasılıktır" ifadesini kullandıklarını anımsattı.

Bu öngörülerinin bugün gerçekleştiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, kendilerinin devleti yönetmemelerine rağmen dünya dengelerini iyi okuduklarını dile getirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler