• BIST 8715.56
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.1052
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 16 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

KTOEÖS: “Eğitim ve sağlıkta güven ortamı oluşturulmalı”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Tahir Gökçebel, okullarda görülen Covid-19 vakalarından dolayı başta Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ve hükümetin sorumluluklarını yerine getirmesini belirtti. 
KTOEÖS: “Eğitim ve sağlıkta güven ortamı oluşturulmalı”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Tahir Gökçebel, okullarda görülen Covid-19 vakalarından dolayı başta Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ve hükümetin sorumluluklarını yerine getirmesini belirtti. 

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel yaptığı yazılı açıklamada, dünyamızı saran Covid-19 salgının kamusal eğitim ve sağlıkta olması gerekenleri ve olmayanları gözler önüne serdiği kaydedildi. 

Mart 2020’de yüz yüze eğitime aran veren okulların sağlıklı ve güvenli açılmasının ve açık kalabilmesinin öneminin büyük olduğunu dile getiren Gökçebel, eğitim hakkının kullanılmasının toplum sağlığı ve güvenliği ile birlikte yürütülmesi, çocukların semptom göstermeden bulaştırıcı ve taşıyıcı rolleri olduğu, bu yüzden de okula dönüşün çok önemli hazırlıkları ve sürdürülebilir koruyucu tedbirlerin olmazsa olmazları olduğunu belirtti.

Öğretmenlerin sağlığının bozulması, uzaktan eğitimin dahi yapılamamasını getireceğini dile getiren Gökçebel, “Pandemi süreci artarak devam etmektedir. Halkımızın, velilerimizin, öğrencilerin bu süreçte en çok bilgilenmeye, bilinçlenmeye ve dayanışmaya ihtiyacı vardır. Bu sürecin en az hasarla atlatılması için Hükümet ve Eğitim Bakanlığı yaptıkları ile halkımıza güven vermelidir. KTOEÖS olarak her türlü özveri ve katkıyı yaptığımız bu dönemde belirsizlikler, ihmal ve tercih edilmeyenler yüzünden Öğrencilerimizin, Velilerimizin, Öğretmenlerin, halkın Sağlığı ile oynanmasının devamına seyirci kalmayacağız.” ifadelerini kullandı.
 
YEREL BULAŞ OKULLARIMIZDA GÖRÜLMEYE BAŞLANMIŞTIR

Yüz yüze eğitimin alternatifinin olmadığını belirten Gökçebel, yüz yüze eğitimin yapılabilmesi için karar alıcı durumunda olan hükümetin ve Eğitim Bakanlığının sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.

Sağlıklı okulun; hijyen ve temiz, öğrenci ve eğitim çalışanlarına acil sağlık hizmetleri sağlanmış, sosyal mesafeyi sağlayan fiziksel alt yapılar, dengeli ve güvenli beslenme imkanları, öğrencilerin zihinsel ve sosyal gelişimlerine olanak tanıyan müfredatları, aktiviteleri, alanları oluşturulmuş okul olduğunu dile getiren Gökçebel, Atatürk Meslek Lisesi, Demokrasi Ortaokulu, Yakın Doğu Koleji, Levent İlkokulu ve diğer bazı okullarda vakaların görüldüğünü, birçok okulumuzda, temaslıların olduğu bilgisinde olduklarını ve maalesef tüm okullarımızda yeterli sürdürülebilir önlemlerin alınmadığını, görülen okullarda da ne yapılması gerektiğini kimsenin net olarak bilmediğini söyledi.

Gökçebel uyarıda bulunarak, belirsizlik, hastalığa yakalanma kaygısı, yakınlarını kaybetme korkusu, işsizlik, maddi kayıplar, sınavlar, müfredatları yetiştirme, eşitsizlikler, bilgilendirme eksiklikleri, çocukların bakım sorunu gibi… çoklu stres ortamı ile baş etmek zorunda kalan veliler, öğretmenler, öğrencilere güven ortamı oluşturulmalı, bunun için başta Eğitim Bakanlığı ve Hükümet sorumluluğunu yerine getirmelidir.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler