• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • Lefkoşa 18 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 17 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Mağusa Hastanesi'nde ebola paniği!

Mağusa Hastanesi'nde ebola paniği!

Adaya 1 ay önce gelen Nijeryalı genç kız Mağusa Hastanesi’nde ebola şüphesiyle karantinaya alındı…

 Mağusa Hastanesi’nde tüm hasta ve çalışanlara maske dağıtıldığı hastanın boş bir odaya alındığı bildirildi.

Mağusa Hastanesi'ne yüksük ateş şikayetiyle gelen Nijerya uyruklu 21 yaşındaki Maria Orinya ebola hastalığı şüphesi ile karantinaya alındı.

Kızın ifadesinde bir yıl önce adaya geldiği söylenirken polis kayıtlarında bir ay önce kadar adaya giriş yaptığı belirlerdi.

Sağlık Bakanlığı'nın Mağusa Hastanesi'nde seferberlik ilan ettiği ve tüm hasta ve çalışanlara maske dağıttığı Maria Orinya'nın da boş bir odada gözlem altında tutulduğu öğrenildi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ömer Gür, söz konusu kişinin sıtma, tifo gibi herhangi bir ateşli hastalığa yakalanmış olabileceğini, ancak Ebola hastalığı dahil tüm olasılıkları değerlendirmek amacıyla hastanın özel bir odaya alındığını ve uzmanlar tarafından gerekli incelemelerin yapılmakta olduğunu bildirdi.

HASTA LEFKOŞA'YA SEVK EDİLDİ

Müsteşar Gür, endişeye gerek olmadığını, gerekli tüm tedbirlerin alındığını, söz konusu hastanın gerekli araştırmalar için özel bir ambulansla Gazimağusa’dan Lefkoşa’ya sevk edildiğini belirtti.

Gür, Enfeksiyon uzmanlarının görev başında olduğunu, hasta için ne yapılacağına uzmanların önerileri doğrultusunda karar verileceğini ifade etti.

Ömer Gür, Ebola hastalığıyla ilgili tüm tedbirlerin ülke genelinde alındığını kaydederek, basına çağrı yaptı ve halkı gereksiz yere paniğe sokacak duyuma dayalı haberlerden uzak durulmasını istedi.

YETKİLİLER ÖNLEMLERİN ALINDIĞINI AÇIKLAMIŞTI

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, geçtiğimiz haftalarda düzenledikleri basın toplantısında “Ebola Salgını” konusunda Sağlık Bakanlığı ve Enfeksiyon Koordinasyon Komitesi’nin yaptığı çalışmalarla ülkede bazı önlemler alındığını söylemişlerdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ömer Gür,

Dünya Sağlık Örgütü’nün verileriyle belli önlemler planladıklarını kaydetmişti. .

Gür toplantıda, her aşama için ciddi tedbirler alındığını belirtmişti.

 

HASTALIK HAVA YOLU VE KULUÇKA DÖNEMİNDE BULAŞMIYOR

Hastalığın, kişinin vücut sıvılarıyla sağlıklı kişilerin teması, korumasız cinsel ilişki ile bulaştığı biliniyor, hava yoluyla ve 2 ile 21 gün arasında değişen kuluçka döneminde bulaşmıyor.

Hasta kişi, ancak belirtiler ortaya çıktıktan sonra etrafında yakın temas halinde olduğu kişileri bulaştırabiliyor. Hastalığın belirtileri ise ateş, kas ve eklem ağrıları güçsüzlük, baş- boğaz ağrısı, bulantı, kusma, ishal, iştahsızlık, karın ağrısı, kanamalar olarak ortaya çıkıyor.

[caption id="attachment_32064" align="aligncenter" width="300"]Bakanlığın önlem olarak Mağusa Hastanesi’nde tüm görevli ve hastalara maske dağıttıkları bildirildi, ancak salgın bölgelerindeki koruyucu giysiler maskeden ötesinin gerektiğine işaret ediyor. Bakanlığın önlem olarak Mağusa Hastanesi’nde tüm görevli ve hastalara maske dağıttıkları bildirildi, ancak salgın bölgelerindeki koruyucu giysiler maskeden ötesinin gerektiğine işaret ediyor.[/caption]

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler