• BIST 11034.84
  • Altın 6593.04
  • Dolar 49.7326
  • Euro 55.7001
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 25 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 12 °C

Kıbrıs Üniversiteler Birliği, EURIE 2026’da Kuzey Kıbrıs Yükseköğretimini Temsil Etti

Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS) tarafından 11’incisi düzenlenen 2026 Avrasya Yükseköğretim Zirvesi (EURIE 2026), 7–9 Nisan 2026 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Kıbrıs Üniversiteler Birliği, EURIE 2026’da Kuzey Kıbrıs Yükseköğretimini Temsil Etti

Zirve, dünyanın önde gelen üniversitelerini, akademisyenleri ve yükseköğretim sektörünün önemli temsilcilerini bir araya getirerek eğitim alanındaki yenilikler ve uluslararası akademik iş birlikleri açısından önemli bir platform sundu.

 

Kıbrıs Üniversiteler Birliği (KÜB), zirvede açtığı stant ile Kuzey Kıbrıs’taki üniversiteleri temsil ederek uluslararası akademik iş birliklerinin geliştirilmesine katkı sağladı. Stantta, KÜB’ü temsilen; Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi (ARUCAD), Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ), Kıbrıs Aydın Üniversitesi (CAU), Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) ve 15 Kasım Kıbrıs Üniversitesi (OKKU) rektörleri ve akademisyenleri yer aldı.  

 

Zirve kapsamında, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile İstanbul Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Mustafa Çırakoğlu, KÜB standını ziyaret ederek üniversite temsilcileriyle bir araya geldi.

 

KÜB Başkanı ve ARUCAD Rektörü Prof. Dr. Asım Vehbi, fuara ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı: “Kıbrıs Üniversiteler Birliği olarak ülkemizi uluslararası bir platformda temsil etmek bizim için büyük önem taşıyor. EURIE 2026 kapsamında birçok üniversite ve kurum temsilcisiyle bir araya gelerek Kuzey Kıbrıs yükseköğretim sistemini tanıtma fırsatı bulduk. Farklı üniversitelerin aynı çatı altında birlikte hareket edebilmesi ve bu dayanışmayı ortaya koyabilmesi bizim için son derece kıymetli. Bu iş birliğinin ve ortak temsil anlayışının önümüzdeki dönemde de güçlenerek devam etmesini temenni ediyorum.” 

 

EURIE 2026, uluslararası iş birliklerinin geliştirilmesi, akademik ağların güçlendirilmesi ve yükseköğretimde yeni fırsatların değerlendirilmesi açısından önemli temaslara sahne olurken, Kıbrıs Üniversiteler Birliği de bu platformda Kuzey Kıbrıs yükseköğretim sisteminin uluslararası görünürlüğünü artırmayı hedefledi.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
1/20