• BIST 13029.34
  • Altın 6816.95
  • Dolar 48.7974
  • Euro 56.0614
  • Lefkoşa 32 °C
  • Mağusa 32 °C
  • Girne 29 °C
  • Güzelyurt 30 °C
  • İskele 32 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 25 °C

Rum Meteoroloji Dairesi sarı uyarı yayımladı: Sağanak ve dolu bekleniyor

Rum Meteoroloji Dairesi, dağlık kesimler, iç bölgeler ve adanın güneydoğusunda etkili olması beklenen gök gürültülü sağanak yağışlar nedeniyle sarı uyarı yayımladı.
Rum Meteoroloji Dairesi sarı uyarı yayımladı: Sağanak ve dolu bekleniyor

Rum Meteoroloji Dairesi, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar nedeniyle sarı uyarı yayımladı.

Saat 11.00 ile 18.00 arasında geçerli olan uyarıda, dağlık kesimler, adanın güneydoğusu ve iç bölgelerde yer yer kuvvetli gök gürültülü sağanak beklendiği belirtildi. Fırtına sırasında dolu yağışı görülebileceği, yağış miktarının ise bazı bölgelerde saatte 35 milimetrenin üzerine çıkabileceği kaydedildi. Rum Meteoroloji Dairesi, bölgenin zayıf alçak basınç sistemi ve istikrarsız hava kütlesinin etkisi altında olduğunu açıkladı Sabah saatlerinde özellikle batı bölgelerinde alçak bulutlar ve yer yer hafif sis görüldü. Gün içerisinde havanın genel olarak açık geçmesi beklenirken, zaman zaman bulutlanma yaşanacağı bildirildi.

Öğle saatlerinden itibaren gelişecek bulutların özellikle dağlık kesimlerde, güneydoğunun bazı bölgelerinde ve iç kesimlerde yerel sağanak ve münferit gök gürültülü sağanak yağışlara neden olması bekleniyor. Yağışlarla birlikte dolu yağışı ihtimali de bulunuyor. Rüzgarın güneybatı ile kuzeybatı yönlerinden hafif ve orta kuvvette esmesi, öğleden sonra ise kıyı kesimlerde zaman zaman kuvvetlenerek saatte 4 ila 5 bofor şiddetine ulaşması öngörülüyor. Deniz genel olarak az dalgalı olacak. Hava sıcaklığı iç kesimlerde 33 dereceye, batı sahillerinde 27 dereceye, diğer kıyı bölgelerinde 30 dereceye ve yüksek kesimlerde 24 dereceye kadar yükselecek.

Gece saatlerinde havanın büyük ölçüde açık olması beklenirken, özellikle kıyı bölgelerinde alçak bulutlar görülebilecek. Gece ilerleyen saatlerde ve pazartesi sabahının ilk saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer sis oluşabileceği belirtildi. Gece sıcaklıklarının iç kesimlerde ve kıyılarda 20 derece, yüksek kesimlerde ise 14 derece dolaylarında olması bekleniyor.

Pazartesi günü sabah saatlerinde görülebilecek sis ve alçak bulutların dağılmasının ardından hava parçalı bulutlu ve güneşli olacak. Öğleden sonra ise özellikle dağlık kesimler ve iç bölgelerde yerel sağanak veya münferit gök gürültülü sağanak yağış ihtimali bulunuyor. Pazartesi günü sıcaklığın Lefkoşa’da 34, Limasol ve Larnaka’da 31, Baf ve Girne’de 28, Troodos’ta ise 24 dereceye ulaşması bekleniyor.

Meteoroloji tahminlerine göre salıdan perşembeye kadar hava büyük ölçüde güneşli olacak. Sıcaklıkların kademeli olarak artması ve hafta ortasına doğru mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yeni haftada hava parçalı ve az bulutlu14 Eylül 2026 Pazartesi 09:11
  • Hava nasıl olacak?09 Eylül 2026 Çarşamba 08:45
  • Hafta sonu hava nasıl olacak?04 Eylül 2026 Cuma 10:28
  • Cumartesi sağanak bekleniyor02 Eylül 2026 Çarşamba 15:26
  • Cumartesi sağanak bekleniyor28 Ağustos 2026 Cuma 08:29
  • Sıcak havanın etkisi devam ediyor26 Ağustos 2026 Çarşamba 08:53
  • Meteoroloji uyardı: Sıcaklık 40 dereceye ulaşacak, sabahları sis bekleniyor24 Ağustos 2026 Pazartesi 16:21
  • Hava nasıl olacak?24 Ağustos 2026 Pazartesi 09:28
  • Yer yer sağanak ve gök gürültülü yağış bekleniyor19 Ağustos 2026 Çarşamba 08:10
  • Yarına kadar sağanak yağış bekleniyor17 Ağustos 2026 Pazartesi 08:56
  • ÖNE ÇIKANLAR
    • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
    • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
    • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
    • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
    • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
    • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
    • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
    • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
    • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
    • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
    • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
    • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
    • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
    • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
    • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
    • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
    • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
    • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
    • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
    • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
    1/20