• BIST 8871.74
  • Altın 2240.967
  • Dolar 32.3166
  • Euro 35.103
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Ali Ağaoğlu: Anama sövdüler

Ağaoğlu: Ana avrat dümdüz küfrettiler. Ben de söyledim. Beni tehdit ettiler. Ben de Oflu'yum, altında kalmadım. Ben de onlara küfrettim
Ali Ağaoğlu: Anama sövdüler

Eski savcı Zekeriya Öz'ün Dubai tatili davasında tanık olarak dinlenen iş adamı Ali Ağaoğlu ifadesinde, "Zekeriya Öz denen şahıs şerefsiz. İki defa görüştüm. İlkinde telefonla aradı ve 'Ağaoğlu çayını içmeye geleceğim' dedi. Bir de babamın cenazesinden sonra taziye ziyaretine geldi" dedi.

Yurt dışına kaçan eski savcı Zekeriya Öz'ün Dubai tatilinin masraflarının kendisi tarafından karşılandığına ilişkin belge almak için iş adamı Ali Ağaoğlu'nun ofisine gittiği ve Öz'ün kasası olduğu iddia edilen avukat Tayfun Aktaş'ın 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan yargılanmasına devam edildi.

Ağaoğlu, "Şirketimizin Ortadoğu temsilcisi Halil İbrahim Demirhan'ın arayarak zor durumda olduğunu söylemesi üzerine Aytaç Ocaklı ve beraberindekileri ofisimde kabul ettim. Görüşmede Zekeriya Öz'ün Dubai tatili için para elden ödenmiş gibi eski tarihli makbuz istediler. Görüşme sırasında sanık Tayfun Aktaş da daha sonra geldi. Görüşmede taleplerinin karşılanamayacağını, ödemelerin şirket tarafından yapıldığını söylememiz üzerine gerginlik yaşandı. Aytaç Ocaklı ve beraberindekiler küfürler ederek ‘Seni yaşatmayız. Bu iş burada kalmaz. Savcımızı size yedirmeyiz' şeklinde sözler söylediler. Aktaş'ın da aralarında bulunduğu kişileri ofisimden kovdum" dedi.

'ANA AVRAT DÜMDÜZ KÜFRETTİLER"

Mahkeme başkanı Ağaoğlu'na 'Tam olarak ne söylediler?' diye sorması üzerine Ağaoğlu da mahkemede söyleyemeyeceği şekilde kendisine ağır küfür, hakaret ve tehdit ettiklerini söyledi.

 

Mahkeme başkanı da "Sizin için tehdit, hakaret olan bir şey mahkeme için olmayabilir veya sizin tehdit hakaret saymayacağınız şeyler mahkeme için bu suçları içerebilir" diyerek, kendisine söylenenleri açık açık söylemesini istedi.

Ağaoğlu, "Ana avrat dümdüz küfrettiler. Ben de söyledim. Beni tehdit ettiler. Ben de Oflu'yum, altında kalmadım. Ben de onlara küfrettim" ifadesini kullandı.

'ORGANİZASYONU DÜZENLEMEDİM, GEREKTİĞİ ŞEKİLDE AĞIRLANMASINI SÖYLEDİM'

Makbuz isteklerini reddetmesi üzerine Ocaklı'nın "Bu iş burada kalmaz, bunun hesabını size sorarız" dediğini aktaran Ağaoğlu, Ocaklı ve Aytaç'ın kendisini tehdit ettiğini söyledi.

Zekeriya Öz'ü tanımadığını söyleyen Ağaoğlu, "Zekeriya Öz denen şahıs şerefsiz. İki defa görüştüm. İlkinde telefonla aradı ve ‘Ağaoğlu çayını içmeye geleceğim' dedi. Ben de ‘Buyrun gelin' dedim. Bir de babamın cenazesinden sonra taziye ziyaretine geldi. Orada karşılaştım" diye konuştu.

Öz'ün Dubai'ye tatile gönderilmesine ilişkin olayı da anlatan Ağaoğlu, "Halil İbrahim Demirhan, Zekeriya Öz'ü daha önceden tanıyormuş. Öz'ü daha önce de Dubai de ağırlamış. Öz, Demirhan'a tekrar kendisini Dubai'de ağırlamasını istemiş. Halil İbrahim de bana 'Zekeriya Öz'ü Dubai'de ağırlayayım mı?' diye sordu. Ben de 'ağırla' dedim. Ben organizasyonu düzenlemedim. Gerektiği şekilde ağırlanmasını söyledim. Benim direkt bir bilgim yok" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler