• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 29 °C
  • Mağusa 31 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 31 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Bakım deyip geçmeyin…

İyi görünmenin altın anahtarlarından biri de bakımlı olmak.
Bakım deyip geçmeyin…

İyi görünmenin altın anahtarlarından biri de bakımlı olmak. Konu erkek cilt bakımı olduğunda ise öne çıkan ürünler arasında cilt temizleyicileri, nemlendiriciler ve güneş koruyucuları yer alıyor. Sadece cilt değil genel anlamda bakımlı erkek olmaya dair önemli tüyolar sayfamızda…

Sabah aynaya baktığı anda insanın yüzünde bir gülümseme oluşuyorsa, kendinden memnun demektir. Memnun hissetmenin bin bir yolundan biri de bakımlı olmak ve iyi görünmektir. Günümüzde erkekler de iyi görünmek anlamında pek çok konuya dikkat ediyor. Bu konuların başında da ciltten saça, kilo kontrolünden diş bakımına çeşitli konularda özenli davranmak geliyor.

Testosteronun cilde etkisi

Kanlarındaki testosteron hormonunun da etkisiyle erkekler, kadınlara göre çok daha farklı bir cilt yapısına sahiptir.

15-26.jpg

Doğal peeling

Başta iş hayatı olmak üzere erkekler birçok nedenden dolayı her gün tıraş olur. Bu durum her ne kadar şikayet etmelerine neden olsa da, cildi ölü deri tabakasından temizleyen bu uygulama peeling görevi görür. Cildi yenilerken bir yandan da tahriş de edebilen bu uygulamanın öncesinde alkol ve mentol içermeyen ürünler kullanmak daha yararlı olur. Kılların çıkış yönüne doğru tıraş olmak, cilt sağlığı açısından faydalı olandır. Özellikle kıvırcık kıl yapısına sahip kişiler, tıraş sonrası batık sorunu yaşayabilir. Kıl batığı kişiyi kozmetik olarak rahatsız etmenin yanında enfeksiyona da yol açabilir. Temizlik, tıraş sürecinin olmazsa olmazları arasında yer almalıdır. Hem hijyen hem de cildin tahriş olmasını önlemek için tıraş bıçağını her hafta yenilemek gerekir.

Geç yaşlanmanın avantajı

Yaş ilerledikçe kadınların cildindeki kolajen miktarı azalır. Bu da cilt yaşlanmasını hızlandıran bir etkendir. Fakat bu bakımdan çok daha şanslıdır çünkü kolajen bakımından sıkıntı yaşamazlar. Erkekler ancak 50'li yaşların gelişiyle birlikte cilt yaşlanması sorunlarıyla karşı karşıya kalır. Tabii 50 yaşına gelene kadar güneş korumasına önem vermek, günde iki litre su içmek, stresten uzak durmak ve düzenli beslenmek, uyumak gibi unsurlara dikkat etmek cildi her zamandan olduğundan daha genç gösterir.

Saçları koruma altına alın

Genetik faktörlerin yanında yetersiz beslenme, kullanılan ilaçlar ve stres saç dökülmesini arttırıcı rol oynar. Saçlarınızı kaybetmeye başlamadan önce doğru ürünlerle bakım yapmak size avantaj sağlar.

Testosteron hormonu, erkek tipi saç dökülmesi dediğimiz saçın ön kısmında açılmaya neden olur. Bu tarz saç dökülmesi otuzlu yaşlarda kendini belli eder. Kimyasal maddelerin saça çok fazla uygulanması dökülmeyi arttırıcı diğer sebeplerdir. Erkek tipi dökülme, medikal ve cerrahi yöntemlerle tedavi edilir. Medikal tedavilerin uzun süreli olduğu konusunda hastalar bilgilendirilmelidir. Sahip olduğunuz saçları güçlendirme konusunda ise kullandığınız ürünleri özenle seçmeniz büyük önem taşır. İçeriğinde jojoba, badem ve lavanta yağı bulunan ürünler pek çok fayda sağlar. İşte faydaları:

Gürleştirme etkisi

Jojoba yağı saç derisini yumuşatır ve saç tellerini güçlendirir. Cilt tarafından kolayca emilen bu yağ, saçın gürleşmesini de sağlar. Rafine edilmiş olarak aktarlarda satılan bu yağ, saç dibindeki ciltteki pek çok sorun açısından tedavi edici özelliğe de sahiptir.

11-39.jpg

Bırakın hava alsın

Lavanta yağı saçları besleyerek dökülmesini engellerken, saç kırıklarının oluşumunu da durdurur. Saç derisindeki kan dolaşımını olumlu yönde etkilediğinden, saç diplerine giden oksijen miktarını da arttırır.

E vitamini takviyesi

Saç bakımında kullanılan en önemli yağlardan biri de kuşkusuz badem yağı. Bu yağ haftada bir kez kullanıldığında saçları besler ve içeriğindeki
E vitamini aracılığıyla canlanır.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler