• BIST 10045.74
  • Altın 2403.313
  • Dolar 32.4563
  • Euro 34.6975
  • Lefkoşa 24 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Cinayet mi? İntihar mı?

Mağusa’da önceki sabah meydana gelen Ebinabo Tariyemienyo Meindinyo’nun şüpheli ölümü ile ilgili olarak tutuklanan Jeremiae Osi Udumioh dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi yargıç huzuruna çıkarıldı.
Cinayet mi? İntihar mı?

Mağusa’da önceki sabah meydana gelen Ebinabo Tariyemienyo Meindinyo’nun şüpheli ölümü ile ilgili olarak tutuklanan Jeremiae Osi Udumioh dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi yargıç huzuruna çıkarıldı. “Mülke tecavüz” ve “Alıkoyma” suçlamalarıyla ilgili olarak dün mahkemeye çıkarılan zanlı Udumioh, tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

ebinabo tariyemienyo meindinyo

DSC_4821 DSC_4852

OLAY KARMAŞIKLAŞTI

Meselenin tahkikat sorumlusu Müfettiş Hilmi Sonoğlu, 26 Aralık tarihinde saat 06:40 raddelerinde polise gelen bilgide Faiz Kaymak Sokakta bulunan Kaymak Apartmanında bir kişinin ölü olarak bulunduğunu öğrendiklerini söyledi. Alınan bilgi üzerine olay yerine gidildiğini belirten Sonoğlu, yapılan incelemede konu apartmanın giriş katında Ebinabo Tariyemienyo Meindinyo isimli kişinin cesedi bulunduklarını açıkladı. Meindinyo’nun kendi evi olan ayni apartmanın 61 nolu dairesinin balkonundan düşerek öldüğünün tespit edildiğini açıklayan Sonoğlu, olayla ilgili olarak yapılan soruşturmada söz konusu olayın öncesi olduğunun öğrenildiğini belirtti.

DSC_4858

PARTİ, KAVGA, ÖLÜM

Sonoğlu, ayni gün sabaha yakın saat 04:00 raddelerinde Afrika kökenli öğrencilerin “Queen Anne” isimli barda bir partileri olduğunu, Meindinyo’nun da “Emeka” lakaplı ev arkadaşı ile birlikte konu partide bulunduğunu, Meindinyo ile ev arkadaşının bar dışında Natiyu Omakande Yusuf isimli bir kişiyle kavga olayına karışarak Meindinyo’nun Yusuf’un başına şişe vurmak suretiyle, “Emaka” lakaplı kişinin ise Yusuf’a yumruk vurmak suretiyle darp ettiklerinin öğrenildiğini açıkladı. Kavgadan sonra Meindinyo ile ev arkdaşının olay yerinden ayrılarak eve gittikleri belirten Sonoğlu, daha sonra darp edilen Yusuf’un Olekan Nicolas Appola, Omajide Emanuel Ojoles isimli arkadaşları ve zanlı Jeremiae Osi Udumioh ile birlikte Meindinyo ve “Emeka” lakaplı şahısa ulaşmak için girişimlerde bulunduklarını söyledi. Zanlı Udumioh’un Meindinyo ile ev arkadaşına ulaşmak için ortak arkadaşları olan Ojisi Emeka John isimli kişinin evine gidip mülke tecavüz ederek konu şahısı zorla alıkoyduktan sonra kendilerini Meindinyo ile ev arkadaşının kaldığı Kaymak Apartmanına getirttiklerini belirten Sonoğlu, bu kişilerlerle beraber henüz tespit edilemeyen 5 kişinin daha Meindinyo’nun dairesine giderek kapıyı çaldıklarını ifade etti.

jeremiae osi udumioh

ŞİDDET VE DARP

Sonoğlu, akabinde daire içinde gerçekleşen şiddet ve darp olaylarından dolayı Meindinyo’nun balkona kaçtığı ve ölüm olayının yaşandığı tespit edildiği açıkladı. İlk etepta zanlı Udumioh’un tespit edilerek tutuklandığını söyleyen Sonoğlu, aranan 5 zanlının daha olduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Sonoğlu, olayı aydınlatmak için zamana ihtiyaç olduğunu söyleyerek zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

TUTUKLU KALACAK

Mağusa Kaza Mahkemesi nöbetçi yargıcı Umut İnan, zanlı Jeremiae Osi Udumioh’un tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Gamze PİR BAYKUR

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler