• BIST 10547.89
  • Altın 2475.889
  • Dolar 32.2744
  • Euro 35.0113
  • Lefkoşa 30 °C
  • Mağusa 30 °C
  • Girne 27 °C
  • Güzelyurt 29 °C
  • İskele 30 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

LAÜ’de  “Özel Eğitim Merkezi” açıldı

LAÜ’de  “Özel Eğitim Merkezi” açıldı

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü’ne bağlı olarak “Özel Gereksinimi Olan Çocuklar Uygulama, Araştırma ve Eğitim Merkezi (ÖÇEM)”in açılışı 3 Nisan Cuma günü saat 11:00’de LAÜ Hukuk Fakültesi Zemin Katı’nda gerçekleşti. ÖÇEM’in açılışını Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen, Milletvekili Menteş Gündüz ve Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Ataman birlikte yaptı.

   Açılışa Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen, Milletvekilleri Menteş Gündüz ile Dr. Hüseyin Erçal, Güzelyurt Polis Müdürü İsmail Manicioğlu, öğretim üyeleri, Lefke İstiklal İlkokulu, Erdal Abit İlkokulu, Yeşilyurt Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Güneşköy 18 yaş üzeri Özel Eğitim Merkezi hocaları ile öğrencileri, LAÜ öğrenci ve çalışanları katıldı.

ÖÇEM’in amacı özel gereksinimi olan çocuklara ve ailelerine yardımcı olmak

Açılış konuşmasını yapan Özel Eğitim Öğretmenliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Ataman, ÖÇEM’in açılış amaçlarının arasında Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin hocalarının yaptığı uygulamaları gözlemleyerek öğretmenliklerini daha iyi yapabilme imkanı sunmak olduğunu belirtti. Ataman ÖÇEM’in diğer amaçlarını uygulama yapabilme, araştırma yaparak özel eğitim alanına katkıda bulunma ve özel eğitim gereksinimi ya da üstün yetenekli çocukları olan ailelere, öğretmenlere yol göstererek, konferanslar ve uygulamalı eğitim vermek şeklinde sıraladı. Özel eğitime gerek duyan çocukların ders çalışamayan, kendini düzenleyemeyen, okuma ve yazma yetisi yeteri kadar gelişememiş çocuklar olduğunu belirten Ataman, herkesin hayatının bir döneminde özel gereksinime ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Dinçyürek: “Özel gereksinimi olan çocukları ötekileştirmeyin”

Konuşmasına geçen yıl trafik kazasında kaybedilen LAÜ akademisyenlerini anarak başlayan Hakan Dinçyürek, “Özel gereksinimli çocuklar toplumun bir parçasıdır” diyerek özel gereksinimli çocukları ötekileştirmeden mevcut eğitimlerini yalnız veya yaşıtları ile birlikte, eğitim programlarına kaynak yaparak almaları gerektiğini dile getirdi ve LAÜ’de böylesi özel bir merkezin açılışından dolayı mutlu olduğunu belirtti. Özel gereksinimli çocukların toplumda üretken bireyler olarak yer almaları, sosyal yaşamlarında arkadaşlık anlamında hak ettikleri yaşam kalitesine sahip olmaları için özel eğitim yasasının meclisteki komitede olduğunu belirtti. Dinçyürek yasanın en kısa zamanda komiteden geçeği bilgisini vererek KKTC’de var olan bu büyük eksikliğin yakın zamanda giderileceğinin de altını çizdi.

Açılış sonrasında ÖÇEM’in bahçesinde katılımcılar ve öğrenciler için kokteyl verildi

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler