• BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • Lefkoşa 18 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 16 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Özgürgün Kucaklayıcı Değildir

‘’Parti koltuğu boştur… Partililer kucaklanmıyor’’
Özgürgün Kucaklayıcı Değildir

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkan adayı, İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, “  UBP’nin her bakımdan güçlenmesi ve en demokratik şekilde yönetilmesi için Ulusal Birlik Partisi genel başkanlığına aday olduğunu” belirtti.

ÖZGÜRGÜN KUCAKLAYICI DEĞİLDİR

UBP İskele Milletvekili ve UBP Genel Başkan Adayı Nazım Çavuşoğlu bugün katıldığı bir televizyon programında üye yazılmalarında yaşanan adaletsizliğe dikkati çekerek, Özgürgün’e biat eden kişilerin gizli gizli üye yazdırdığını fakat üyelerin her ne koşulda olursa olsun sağlıklı karar vereceklerinden umudunu yitirmediğini dile getirdi.

‘’Parti koltuğu boştur… Partililer kucaklanmıyor’’

UBP İskele Milletvekili Çavuşoğlu, katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. UBP Genel Başkan Adayı Nazım Çavuşoğlu, bir beldemize bağlı köyde yazılan üye sayısını örnek göstererek toplamda 27 delege oyu olan bir köyde 189 üye yazıldığına dikkati çekerek,  bu üyelerin tek elden yazıldığını savundu.

Çavuşoğlu, örgütler tarafından yazılan üyelere itirazları olmadığını belirterek, Özgürgün’ün kendisine biat etmeyen kişilere ‘’üye formu yoktur’’ diyerek üye formu vermediğini söyledi. Üye sayısının yedi binlere çıktığına işaret eden Çavuşoğlu, bu rakamlardan ilçe başkanlarının dahi haberdar olmadığını söyledi.

Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti; ’Lefkoşa ilçe başkanı bile 1000 üyeden haberdar değildir. Şeffaf ve adil olmadan yapılan üye yazılımlarına karşıyız. UBP içerisinde yaşanan tartışmaların nedeni de şeffaf olmayan yazılmalar içindir. Genel Başkanlığa aday olanlar ya da aday olacak olanlar sanki bu partinin adayı değilmiş gibi davranılıyor. Bu yazılan üyelerin kontrol edilmesinin mümkün değildir. Üyelerin oy kullanırken vicdanlarını kullanarak oylarını kullanacaklarından eminim.’’

Çavuşoğlu, başka bir partiye üye olanların dışında hiçbir üyeye itiraz etmeyeceklerini de belirtti.

UBP Genel Başkan adayı Çavuşoğlu, partisine koyduğu katkılara dikkati çekerek şunları söyledi; ‘’Çocukluğundan beri UBP içerisinde her platformda emek veren bir kişi oldum.  13 senelik siyasi yaşamımda tüm Genel başkanlar kendisi dâhil benim MYK üyesi olmam yönünde kontenjanlarını kullandılar. Şimdi aday olduğum için üyelikten atıldım. Bu kabul edilebilir demokratik bir yaklaşım değildir.

Fikirlerimizi söyleme, düşüncelerimizi parti yararına aktarma ve partiye koyduğumuz katkılardan dolayı tercih edildiğimizi herkes bilmektedir. Ancak antidemokratik bir davranış ve zihniyet bu kadar emeğimizi hiçe sayarak çağ dışı bir yöntemle bizi kuruldan atmıştır. Yerimize atadığı kişi ise bir önceki seçimde başka bir partiye çalışan kişidir. Örgütlere de bunu övünerek anlatan, bu anlamda örgütlerimizi taciz eden bir kişiliktir. Oysa bizden daha fazla partiye hizmet etmiş, partide ağırlığı tartışılmayan vizyonu daha geniş biri atanmış olsaydı bunları söyleyemezdik. Partiye katkı anlamında değişiklik olduğu algısı yaratılabilirdi. Şuanda MYK sesini kısma ve MYK üyelerini baskı altına alma zihniyetinin sonucu olarak kendisine biat eden kişileri oraya atamıştır. Buna boyun eğmemiz mümkün değildir.’’

Çavuşoğlu, MYK üyeliklerinin herhangi bir başkanın iki dudağı arasında olmaması gerektiğine vurgu yaparak, bir şekilde bunun frenlenmesi gerektiğini savundu. Çavuşoğlu, partiyi geleceğe taşımak için vizyon ve kriter olması gerektiğinin altını çizdi.

Kurultaylarda yaşanan sıkıntıların kaynağının adil ve şeffaflıkla bağdaşmayan tutumlar olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, kurultayların adil ve şeffaf olmadığı an partilerde bölünmeye gidebileceğini burada parti meclisine ve MYK’sına büyük görevler düştüğünü hatırlattı.

Parti Meclisi’ne ve MYK’sına büyük görevler düşüyor

Özgürgün’ün Hukuktaki bazı söylem farklılıklarına sığındığını dile getiren Çavuşoğlu, Özgürgün’ün tüm adayları kucaklayabilen bir zihniyette olmadığını söyledi.  Partinin geleceği ile ilgili kararların güçlü bir şekilde alınması gerektiğine dikkati çeken Çavuşoğlu,  Parti meclisine ve MYK’ sına bu konuda büyük görevler düştüğünü hatırlatarak, iki kurulun görevini layığı ile yapması halinde hiçbir sıkıntı yaşanmayacağını ifade etti.

Neden bu kadar aday var konusunda açıklamalarda bulunan UBP Genel Başkan Adayı Nazım Çavuşoğlu,  partililerin ve milletvekillerinin partiyi ileriye taşıma, partilileri kucaklama ve parti içerisindeki demokrasiyi sorgulama noktasında sıkıntı yaşadıklarını, bu yüzden aday çokluğu yaşandığına vurgu yaptı. Mevcut koltuğun dolu olmadığına dikkati çeken Çavuşoğlu, Özgürgün’ün iktidarlık hedefinde bir sıkıntı olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, aday olanların partiyi Hüseyin Özgürgün’den daha iyi yönetebileceklerine inandıkları için aday olduklarını, parti içinde daha kurumsal, demokratik ve şeffaf bir yapı oluşturmak adına adayların elini taşın altına koyduklarını vurguladı.

‘’Ortaklığa fikren mutabıkız’’

UBP-CTP hükümet ortaklığına fikren mutabık olduklarını dile getiren Çavuşoğlu, o dönemde yapılan tüm tartışmaların eşit sorumluluk, eşit yönetim ve eşit paylaşım yönünde olduğunu söyleyerek sayısal olarak eşit olsa da içerik olarak bakıldığında birçok konuda sıkıntılar olduğunu ve partililerin bu durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Genel başkan olması halinde hükmet bozulur mu konusunda açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu,  CTP Genel Başkanı Talat’ın parti içi kurultaya müdahale etmesinden herkesin rahatsız olduğuna vurgu yaptı.

Çavuşoğlu sözlerini şöyle sonlandırdı ; ‘’Nasıl olur da bir telefonla gelen müdahaleye göğsünü siper eden Talat başka bir partinin kurultayına müdahale edebilir ki? Kendisi de yakın zamanda bir kurultaydan geçti ve UBP içerisinden kimse olumlu ya da olumsuz bir fikir beyan etmemiştir. Sayın Talat, daha da kurumsallaşması için mücadele ettiğimiz partimizin hükmet kurmasına nasıl müdahale eder? Bu, Mehmetali Talat-Hüseyin Özgürgün hükümeti değildir. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Hükümet ortağı olduğumuz bir partinin genel başkanını saygı ve sevgi bağlamında bakıyoruz ama bizim de kurultayımızda karar verenler yine bizim üyelerimizdir. Bir başka partinin Genel Başkanı değildir. UBP kurultayının hükümetle ilişkisi vardır ama Hüseyin Özgürgün’e ilişkin teşvik edici bir açıklama yapılıyorsa bunun altının doldurması lazımdır ki bizlerde cevabımızı sağlıklı verebilelim.’’

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler