• BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • Lefkoşa 18 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 16 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Özyiğit: “partizanlık ve adaletsizlik öncelik oldu”

“Toplum bu yapıya güvenmiyor”
Özyiğit: “partizanlık ve adaletsizlik öncelik oldu”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, hükümetin büyük ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçlerin (CTP-BG) icraat bakımından geçmiş Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile birçok benzerlikleri olduğunu, geçmiş dönemde hakim olan partizanlık ve adaletsizliğin bu dönemde de öncelik haline getirildiğini vurguladı.

UBP kurultayı öncesinde yaşanan sınavsız-münhalsiz istihdamların aynısının şimdi CTP kurultayı öncesinde yaşandığını belirten Özyiğit, “UBP’nin yaptıklarını en sert şekilde eleştirenlerin bugün aynı icraatları yapması hem düşündürücü, hem de ibret vericidir” dedi.

Geçtiğimiz aylarda Kıb Tek’e sınavsız-münhalsiz yüzlerce kişi alınmasının ardından, bu kez de CTP Kurultayı öncesinde Kooperatif Merkez Bankasına aynı şekilde istihdamların yapıldığını, ayrıca tartışmalara neden olan 43 kişilik münhal daha açıldığını belirten Özyiğit, Başbakan’ın ‘münhal iptal edildi’ söyleminin doğru olmadığını, münhalin sadece süresinin uzatıldığını kaydetti.

CTP Milletvekili Tufan Erhürman’ın mecliste yaptığı konuşmada, memleketin kanayan yarası haline gelen ve siyasilere güveni sarsan istihdam sıkıntısının CTP-DP hükümeti döneminde de devam ettiğini belirterek, bunu şark kurnazlığı” olarak nitelediğini ve bu konuda polise ve savcılığa başvurma çağrısı yaptığını anımsatan Özyiğit, “Partizanlık ve adaletsizlik tıpkı UBP hükümeti gibi, maalesef CTP ile DP’nin de önceliği olmuştur” dedi.

 “Kooperatif Merkez Bankasındaki gelişmeler”

TDP Genel Başkanı Özyiğit, sınavsız-münhalsiz istihdamlar ve tartışmalı münhalle gündeme gelen Kooperatif Merkez Bankası’nda son dönmelerde ayrıca şaibeli gelişmeler de yaşandığını belirtti.

Kooperatif Merkez Bankası Yönetimi Kurulu’nun Şeker Sigorta Müdürlüğüne yapılan atamanın ilgili sigortalar yasasına aykırı bulunmasının ardından, bu kez Şeker Sigorta Yönetim Kuruluna atamalar yapılarak müdür atanmasının bu şekilde yapılmak istendiğini açıklayan Özyiğit, CTP kurultayının hemen öncesinde yaşanan bu gelişmelerin hem dikkat çekici, hem de siyasi etikten yoksun olduğunu vurguladı.

“Tek dertleri koltuk”

Özellikle dövizdeki artışla birlikte zaten ekonomik olarak zorda olan toplumun iyice dara girdiği, çek yasaklarının arttığı, toplumun büyük çoğunluğunun hayatını borçlanarak idame ettirmek zorunda kaldığı, esnafın ‘artık yeter’ diyerek isyan ettiği bir dönem yaşandığını belirten Özyiğit, buna karşın hükümet ortaklarının tek düşüncesinin siyasi pozisyon elde etme olduğunu söyledi.

Toplumdan kopuk siyaset izleyen, toplumsal çıkar yerine siyasi gelecek kaygısıyla hareket eden kişilerin yakın dönemde toplum tarafından cezalandırıldığını belirten Özyiğit, şimdi benzeri yanlışlar içerisine girenleri de aynı sonun beklediğini vurguladı.

“Toplum bu yapıya güvenmiyor”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkede sürdürülebilir olmayan mevcut yapının baştan aşağıya yenilenmesinin şart olduğunu, her alanda köklü reformlara ihtiyaç duyulduğunu, ancak, meclisin mevcut yapısının topluma güven vermediğini söyledi.

CTP kurultayının ardından kurulması olası yeni hükümetin de bu meclis yapısı ile toplum yararına icraat yapmasının mümkün görünmediğini belirten Özyiğit, toplumun beklentisinin gerçek değişim olduğunu, ancak bugünkü yapıyla bunun mümkün olmadığını, içinde bulunulan şartlarda erken seçimin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler