• BIST 9888.54
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Lefkoşa 28 °C
  • Mağusa 28 °C
  • Girne 26 °C
  • Güzelyurt 29 °C
  • İskele 28 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

TDP Gençlik Örgütü: "Psikoaktif madde kullanımı konusunda devlet politikası şart"

TDP Gençlik Örgütü'nden madde kullanımı konusunda açıklama...
TDP Gençlik Örgütü: "Psikoaktif madde kullanımı konusunda devlet politikası şart"

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Gençlik Örgütü, tüm insanlığı tehdit eden ve ülkemizde de son zamanlarda ciddi şekilde artan psikoaktif madde kullanımından kaynaklanan ölümlerin endişe verici olduğunu vurguladı.

         Yapılan araştırmaların psikoaktif madde kullanım yaşının 11 yaşına kadar düşerek ilkokul çağına inmesine rağmen, devletin halen yeterli denecek oranda çalışma yapmadığına dikkat çekilen açıklamada, bu konuda ciddi bir devlet politikası belirlenmemesi neticesinde de tehlikenin gittikçe arttığına dikkat çekildi.  

         Psikoaktif madde kullanım yaşının ilkokul yaşlarına inmesi ile Barış, Ruh ve Sinir Hastanesinde gerçekleşen ölümlerin değerlendirildiği açıklamada, insanın temel hakları üzerinden mücadele yürüten TDP Gençlik Örgütü’nün temel amaçlarından birinin insan ve toplum değerlerinin çıkarına hizmet etmek olduğu belirtildi, artan psikoaktif madde kullanımından kaynaklanan ölümlerin ciddi anlamda rahatsız edici olduğu kaydedildi.  

"Madde kullanım yaşı düştü"

         Yapılan araştırmaların madde kullanım yaşının gittikçe düştüğü, tasarrufunda uyuşturucu madde bulunduran genç sayısının arttığı, madde kullanımına bağlı ölümlerin sıklaştığı belirtilen açıklamada, bonzai başta olmak üzere kimyasal madde içeren sentetik maddelerin tedariği ve kullanımının gençler arasında daha yaygın olmasının gençlerin trajedik sona sürüklenmesinin en etkili nedenlerinden olduğu vurgulandı. 1996’da lise öğrencileri arasında yapılan araştırmalarda %2 olan yasadışı psikoaktif madde kullanımının 2015’de %5,6’ya çıkarak 3 kata yakın artış olduğu, 2015’de ilkokullarda 12 yaş grubunda yapılan çalışmalarda ise yasadışı psikoaktif madde kullanımının %1,2 düzeyinde tespit edildiği açıklanırken, bu oranların KKTC için ciddi bir tehlikeye işaret ettiği belirtildi.

Bu acı gerçekliklerin yanı sıra, Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi çatısı altında rehabilitasyon gören kişilerin ölümünün de Rehabilitasyon Merkezi'nin yetersizliğini ortaya koyduğu belirtilen açıklamada, yetkili kişilere su soruları yöneltti: "Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde rehabilitasyon tedavisi gören kişilerin ölüm nedenleri hakkında yetkili kişilerce gereken açıklama yapılacak mı? Devlete ait bir kurum içersinde, özellikle de hastanede tedavi olmak için gönüllü olan bir bireyin ölümü normal mi? Bu kişinin yatırılma esnasında güvenlik tedbirleri alındı mı ? Yeterli tıbbi sağlık muayenesi ve takibi yapıldı mı? Bu kişi hastanede şiddet gördü mü ? Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ndeki doktor, hemşire ve güvenlik görevlilerin sayısı yeterli midir? Hastanede hasta hakları açısından yeterliliğinin denetimi, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılıyor mu? Bu ölümde ihmali olan yetkililer kimlerdir? 

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler