• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Uyuşturucu İle Mücadele Komisyonu; Gece klubü, cafe, bet ofis ve disko denetliyor

Uyuşturucu İle Mücadele Komisyonu; Gece klubü, cafe, bet ofis ve disko denetliyor

Girne Kaymakamlığı ve Başbakanlık Uyuşturucu İle Mücadele Komisyonu denetimlerini Sürdürüyor

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, Girne İlçe Emniyet Kurulu ile işbirliği halinde başlattığı, internet cafe, bet ofisi, kafe bar ve diskolarda  sigara ve alkol  denetimleri yanında, gençleri için risk unsuru oluşturduğu düşünülen   yerlere yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Girne Kaymakamı ve Girne İlçe Eminye Kurulu Başkanı Mehmet Envergil ve Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu başkanlığında, Girne bölgesini  kapsayan gece denetimlerine bir yenisi daha eklendi.

Kaymakamlık personeli,  Girne Polis Müdürlüğü , Sağlık Bakanlığı Girne Sıhhiye Dairesi,

Girne Belediyesi Zabıta ekiplerinin katılımı ile haftasonu saat 21.30’de başlayan denetimler  saat 03.30’te tamamlandı.

Toplam 12  cafe-bar ve eğlence mekanı denetlenirken Tütün Ürünleri  Yasası’nın gereklerini yerine getirmesi konusunda bir mekana  bin 675, diğer bir mekana da 5 bin 862.50, 4 şahsa da 670   olmak üzere toplam  6 bin 532.50 TL para cezası kesildi.

Denetimler sırasında “işyeri izinleri olmadığı ve yasalara aykırı şekilde alkol satışı yaptığı için”  daha önce kapatılan Karaoğlanoğlu’ndaki bir mekan  yeniden denetlendi.

Yapılan denetimte işyeri izinleri ni tamamlamadığı gibi, Kaymakamlık’tan ruhsat almadan alko satışı yaptığı tespit edilen söz konusu mekan Kaymakamlık ve Belediye ekipleri tarafından yeniden kapatıldı ve alkollü içkiler polis tarafından müsadere edildi.

Vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine şehir içerisinde özellikle  bally  kullanıcı çocuk ve gençlerin uğrak yeri olduğu düşünülen  ve bölgede huzursuzluk konusu olan bir yerde de incelemelerde bulunuldu ve buraya karşı gerekli önlemlerin alınmasına karar verildi.

MEHMET ENVERGİL

Girne Kaymakamı ve Girne İlçe Eminye Kurulu Başkanı Mehmet Envergil, denetimler sonrası yaptığı açıklamada,  Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile işbirliği halinde yeni bir denetim gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yapılan denetimlerde, sigara yasağı konusunda bazı mekanlarda düzelme olduğunu gözlemlediklerini,  buna aykırı hareket eden mekan sahibi ve şahıslara da  yasa gererği gerekli cezaların kesilsiğini anlatan Kaymakam Envergil, tüm mekan sahiplerine ve kişilere sigara yasağına uyma çağrısında bulundu.

Karaoğlanoğlu’nda daha önceki denetimlerde gerekli izinleri olmadığı için kapatılan bir  mekanın yeniden izinlerini tamamlamadan faaliyete geçtiğini tespit ettiklerini ifade eden Kaymakam Envergil, söz konusu mekanın amacı dışında kullanıldığını gözlemlediklerine de işaret etti.

Envergil, bu çerçevede Belediyelere, kafe-bar, disko ve benzeri eğlence yerlerine yönelik izin verirken daha dikkatli olma çağrısıında bulunu.

HASAN KARAOKÇU

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ise, Girne’de başlatılan denetimlere  gösterdikleri hassasiyet nedeniyle, başta Girne Kaymakamı Mehmet Envergil olmak üzere Kaymakamlık personeli,  Girne Polis Müdürlüğü , Sağlık Bakanlığı Girne Sıhhiye Dairesi,  Girne Belediyesi Zabıta ekiplerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerini sundu.

Bazı işyerlerinin amacı dışında kullanıldığını gözlemlediklerini,  ayakkabı mağzasında sigara satışı yapıldığını tespit ettiklerini, bazı bölgelerde izinsiz alkol satışının devam ettiğini gördüklerini kaydeden Karaokçu,  daha önce  izinleri tamam olmadığı için kapattıkları kafe-barda karşılaştıkları manzaranın hiç de hoş olmadığını vurguladı.

Meskun mahal içerisinde bulunan Gece Kulübü görünümündeki bu mekanın Karaoğlanoğlu’nda ciddi huzursuzluk konusu olduğuna işaret eden Karaokçu, ilgili tüm makamların ‘neye ne amaçla izin verdiklerini bilmesinin ve buraların hangi amaçla kullanıldığını sürekli ve düzenli olarak denetlemesinin” en başta görevleri olduğu inancını dile getirdi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun da başlatılan denetimlere desteğinin tam olduğuna işaret eden Karaokçu, bu çerçevede  denetimleri tüm bölgelerde artırarak sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler