• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • Lefkoşa 28 °C
  • Mağusa 28 °C
  • Girne 26 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 28 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 25 °C

Asbank Sektörel Kredilerle Ekonomiye hayat veriyor

Asbank Sektörel Kredilerle Ekonomiye hayat veriyor

Asbank’ın fon destekli kredileri küçük işletmelere gelişme olanağı tanırken ekonomiye rahat nefes aldırmaya devam ediyor.

Toplumsal sosyal sorumluluk anlayışına vermekte olduğu özel önemi sürdüren bu çerçevede Maliye Bakanlığı ile faiz iadeli 3 ayrı kredi protokolünü başarıyla uygulayan Asbank, geçtiğimiz günlerde yine Maliye Bakanlığı ile 2 ayrı konuda yeni kredi programına imza attı. Programın ilki Kendi Nam ve Hesabına Çalışanlar ile Küçük İşletme Sahibi Esnaf ve Sanatkarlara Sosyal Sigorta Borçlarını ödeyebilmelerini amaçlarken ikincisi Taksi İşletmecisi Küçük Esnafa taksi olarak kullanılmak üzere satın aldıkları ve ithal ettikleri arabalarda kullanılmasını amaçlıyor.

Ülkenin köklü ve güçlü bankası Asbank yeni fon destekli kredi programı ile yaşanan sıkıntılarla dolu ekonomik durgunluk ortamında küçük esnafa, işletmeciye, zanatkara rahat bir nefes aldırarak işyerini geliştirip kazancını artırma olanağı sağlıyor.

Program Neler İçeriyor ?

Yeni fon destekli kredi programına ilişkin basına bilgi veren Asbank Pazarlama Müdürü Funda Gazi, Sosyal Sigorta borçlarının kapatılmasını öngören kredilerde yıllık %13 olan faiz oranının % 9 luk kısmının Faiz Farkı Fonu’ndan karşılanacağını belirtti. Taksi sahip ve işletemecilerini kapsayan diğer protokole de değinen Gazi, Taksi İşletmecisi için tüm kredi çeşitlerinde faiz oranı yıllık %13 olup kullanılmamış yeni araba alacak olanlar için  faizin %100 lük kısmının Faiz Farkı Fon’undan karşılanacağının altını çizdi. Gazi, devamla  3 yaşına kadar araba alacak olanlar için faizin %10’luk kısmının ve  3 yaşından büyük 5 yaşına kadar araba alacak olanlar için faizin %9’luk kısmının faiz farkı fon’undan karşılanacağını ifade etti.

“ esnafa ve kobilere de dost banka ”

Halkın güveniyle sektörde gelişip güçlenen Asbank olarak, yönetim anlayışı ile bütünleşen “ dost banka” imajı doğrultusunda Küçük İşletme (KOBİ) sahipleri, esnaf ve zanatkarlara daha fazla kazanç sağlarken devletin sosyal güvenlik fonlarına da katkıları artırmaya yönelik adımlar atmaktan mutlu olduklarını belirten Gazi, Maliye bakanlığı ile bugüne kadar uyguladıkları faiz farkı destekli kredi toplamının 4.5 milyon Türk Lirası’na ulaştığı bilgisini verdi.

Funda Gazi banka olarak uygulamaya başladıkları programla ilgili genel detaylar hakkında şu bilgileri aktardı: “ Faiz Farkı Fonu destekli krediler ilk 3 ay geri ödemesiz 48 ay ve 4 yıl vadeli kullandırılacak kredilerde sosyal sigorta borçları için maksimum 50.000 TL, Taksi borçlarında Kullanılmamış yeni araba alacak olanlar için maksimum 60.000 TL , 3 yaşına kadar araba alacak olanlar için maksimum 50.000 TL ve 3 yaşından büyük 5 yaşına kadar araba alacak olanlar için en fazla 40.000 TL kullandırılacak. Yeni uygulamada kredinin en fazla 5 kişinin çalıştığı işyerlerine sosyal sigorta borçlarının ödenmesinde kullanılmak üzere verilebileceği gibi  en az 10 yıl olup taksi olarak kullanılmakta olan aracın “Taksi İşletme İzni”nin, satın alınacak veya ithal edilecek araçta kullanılması koşulu ile ,1 taksi işletme izni olan küçük esnafa,taksi olarak kullanılmak üzere satın alınacak veya ithal edilecek araba için de verilebilecek”  Lha

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler