• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 28 °C
  • Girne 29 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 28 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 20 °C

Basketbol'da antrenörlerden ilk yarı değerlendirmesi

Extend Erkekler Ligi’nde ikinci devre 22 Mayıs Çarşamba günü başlayacak. İlk yarının ardından takımların antrenörleri devreyi değerlendirdi. Kaynak: Antrenörlerden ilk yarı değerlendirmesi
Basketbol'da antrenörlerden ilk yarı değerlendirmesi

6 takımın da antrenörleri ilk yarıdaki performansını ve ikinci devrede neler beklediklerini açıkladılar.

 

Güven: İkinci yarı daha sert geçecek

İlk yarıyı yenilgisiz lider tamamlayan Koopspor’da antrenör Emrah Güven, “Extend Erkekler Liginin ilk yarısını yenilgisiz lider kapattık. Son 2 senedir yenilmeyen bir takım ve son 4 yıldır da ligi domine eden bir Koopspor var. Bu sürekliliği, devamlılığı yaratmak kolay değil. Ligin ikinci yarısı ve play off’lar daha sert ve çetin geçecek. Rakiplerimiz yaptıkları takviyelerle güçlendiler. Biz ise en önemli oyuncumuzu, Bosley’i kaybettik. Ancak yolumuza devam edeceğiz. Hedefimiz kesinlikle final oynayıp sonra şampiyon olmaktır. ” açıklamasını yaptı.

 

Kasap: Hedefimiz lig kupasını da İskele’ye getirmek

Caesar Larnaka Gençler Birliği Basketbol takım koçu Hasan Kasap ilk yarıyı değerlendirdi.

Kasap, sezona 90. Yıl İskele Kupası ve Ertan Azer Kupası'nı kazanarak başladıklarını belirterek, ilk devrenin planladıkları gibi sona erdiğini belirtti. “Özellikle ilk devrenin ilk maçından sonra oyuncumuz Chi Omah'ın ülkesine dönmesi ve Temur transferinin gerçekleşmemiş olması bizim için önemli” diyen Kasap, “Bu durumda bile eksik kadro ile takımın ligde art arda 4 galibiyet almayı başardık. Chi Omah yeniden aramızda, Temur'un serbest transferi ise tahkim tarafından nihai olarak neticelendirilerek onaylandı. Ligin ikinci yarısında tam kadro olarak oynayacağız ve hedefimiz final oynayıp lig kupasını da İskele'ye getirmektir” diye konuştu.

 

Alp: İyi motive olduk

İlk yarıyı üçüncü sırada bitiren Savoy Marmara da ikinci yarı için hazırlıklarını tamamladı.

Ahmet Gürel Alp, “Sezona çok geç başlamanın dezavantajlarını yaşadık. Kaybettiğimiz üç tane şanssız olduğumuz maç var. Maçlarda çoğu zaman çok fazla antrenman yapmamanın getirdiği zorluklarla karşılaştık. Çok fazla organize olamadık. Son bir haftada biraz antrenman yaptık ancak orada da oyuncuların katılımını çok fazla sağlayamadık. Bu durum antrenörlük açısından kolay yönetilebilecek bir durum değil. Şu anda elimizde iyi bir uzun rotasyonu var, bu avantajı kısa oyuncularımızla harmanlayarak kullanmaya çalışacağız. Kadro yapısı olarak iddialı bir takımız, bu iddiamızı çalışma noktasına taşıyabilirsek ve iyi motive olursak şampiyonluk adına bir şansımız olabilir” dedi.

 

Bora: Hedef Play-off oynamak

Baf Ülkü Yurdu antrenörü Çağda Bora da ilk yarıdaki performanslarından memnun olduğunu belirtti.

Bora, “İlk yarıya iyi başladık ve arka arkaya iki galibiyet aldık. UniLig bize zarar verdi. Üç oyuncumuz sakatlandı. Rakiplerimizin profesyonel oyuncu transferleri dengeleri bozdu. İkinci yarıda Play-off için özellikle bizim, Soyer Aksu ve Çetinkaya arasında mücadele olacak. Hedefimiz ilk yılımızda Play-off oynamaktır. “dedi.

 

Şahinsoy: Hedefimiz Play-off’a kalmak

Soyer Aksu antrenörü Ahmet Şahinsoy ilk yarıyı değerlendirirken gençlerle yola çıktıklarını söyledi.

Şahinsoy, “Bir yıl aradan sonra yeniden lige döndük ve bu kez gençlerden oluşan bir kadro ile ligde varız. Deneyimi az ama yetenekli oyuncularımız var. Hedefimiz Play-off’a kalmak. İlk yarı istediğimiz gibi geçmedi ama ikinci yarıya hatalarımızdan ders alarak, yabancı kadrolarımızda da değişikliğe giderek, çok daha iyi maçlar çıkararak Play-off’a kalmak istiyoruz. Bütçemizin diğer kulüplere göre çok düşük kalması, imkanlarımızın sınırlı olması, oyuncularımızın motivasyonunu artırmada bizi zorlasa da herkes fedakarca kalan dönemi, hedefimizi gerçekleştirmek için çalışacağız. Savunmada agresif ve hücumda akıllı oynayan bir Soyer takımı olmak istiyoruz” açıklamasını yaptı.

 

Alagöz: İyi yoldayız

Yeniden Extend Erkekler Ligine dönen Çetinkaya’da antrenör Kadri Alagöz ilk yarıda zaman zaman iyi oynadıklarını belirterek, “Çetinkaya olarak ligin başlamasına 10 gün kala kurulan bir takım olarak iyi yolda olduğumuzu söyleyebilirim. Hiç hazırlık maçı yapmamamız ve maç kondisyonu açısından düşük kalmamızın sıkıntılarını yaşadık ancak oynadık sonra takımın arzu ve isteğinin sahaya yansıması ile giderek yükselen oyun anlayışımız ve maç performansımız bizleri memnun etti. Bunun da karşılığını 5. haftadaki Savoy Marmara galibiyeti ile gösterdik. Takım olarak hedeflerimizi büyültüp Play-off olarak koyduk ve bu yıl Play-off oynarsak Çetinkaya Basketbol takımı olarak büyük bir iş başarmış oluruz. Bu doğrultuda aralıksız çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler