• BIST 9960.89
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

CTP'de ilişkileri geren Yorgancıoğlu girişimi

CTP'de ilişkileri geren Yorgancıoğlu girişimi

BRT Genel Müdürü Mete Tümerkan'ın Başbakan Özkan Yorgancıoğlu tarafından görevden alınması konusunda girişim başlatması CTP'yi de gerdi. Bir ay sonra Başbakanlığını devredecek olan Yorgancıoğlu BRT Müdürü Mete Tümerkan’ın görevden alınması için girişim başlattı. Parti organlarına danışmadan BRT yönetim kuruluna yazı gönderen Başbakan’ın bu haraketi tepkiyle karşılandı.

Dün toplanması gereken BRT Yönetim Kurulu ise nisap yetersizliği nedeniyle toplanamadı. CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk de “Başbakan bu konuyla ilgili partinin yönetim organlarına başvurmalıydı” dedi.

kutlay erkKUTLAY ERK’TEN TEPKİ

CTP Genle Sekreteri Kutlay Erk BRT müdürü Tümerkan’ın görevden alınmak istenmesinin zamanlama açısından doğru bulmadığını söyledi. Erk, CTP Kurultay’nın yapılacağı 14 haziran’dan sonra yeni hükümet oluşacak. Yeni hüümet üyeleri daha verimli çalışmak amacıyla kendi çalışma arkadaşlarını seçmek isteyecek. Bu nedenle görev süresi bir ay sonra bitecek olan Başbakan’ın bu girişimi zamanlama açısından doğru değildir dedi. BRT’de şu an yapılacak müdür değişikliğinin yeni gelecek hükümet için sıkıntı olabileceğini söyleyen Kutlay Erk, Başbakan’ın bu konuyla ilgili partinin yönetim organalrına başvurması gerektiğini ancak bunu yapmadığını söyledi.

TEPKİ YAĞIYOR

auzun[1]Maliye Eski Bakanı Ahmet Uzun bu sabah konuk olduğu AS TV'de Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'na sert eleştirilerde bulundu. Başbakan Yorgancıoğlu'nun giderayak kimseyi görevden alamayacağını vurgulayan Uzun, "Başbakan Yorgancıoğlu'nun yaptığı etik değil. Giderayak kişisel intikam hırsı ile hareket ediyor. Bir sorun varsa bunu yeni gelecek Genel Başkana'a rapor olarak sunar. Bir şey yapılması gerekiyorsa buna yeni gelecek olan genel başkan karar verir" dedi.

As TV'deki programda "Sen giderken nasıl böyle bir tasarrufta bulunmaya kalkarsın" diye Başbakan'a soran Ahmet Uzun, Başbakan'ın yaptıkları ile komik duruma düştüğünü söyledi. Toplumun Başbakan Yorgancıoğlu'nun yaptıkları ile çalkalandığını ifade eden Ahmet Uzun, Başbakan'ın giderayak yaptığı görevden alma girişimleri nedeniyle parti içerisinde de büyük üzüntüye neden olduğunu belirtti.

BRTK YÖNETİM KURULU DİPLOMATİK DİLLE REDDETTİ 

Başbakan'ın bu talebini görüşmesi beklenen BRTK Yönetim Kurulu'nda ise dün toplantı yapılamadı. Bazı üyelerin toplantıya katılmaması üzerine toplantının gerçekleşmemesi, Yorgancıoğlu'nun BRTK Müdürünü görevden alma talebini Yönetim Kurulu'nun diplomatik dille reddetmesi olarak yorumlanıyor. Yönetim Kurulu'nun bu tavrının ardından, kısa bir süre sonra CTP-BG Genel Başkanlığına ve Başbakanlığa veda edecek olan Yorgancıoğlu'nun geri adım atması bekleniyor.

YAZAR ALTIBRTK YÖNETİM KURULU ÜYELERİNE BASKI VE TEHDİT

www.kibrissondakika.com 'un elde ettiği bilgilere göre BRTK Yönetim Kurulu'ndan bazı üyeler Tümerkan'ın görevden alınması için koalisyon ortaklarının liderleri tarafından tehdit edildi.  Tümerkan'ın görevden alınması için geçerli bir neden olmadığını vurgulayan üyeler "Biz inanmadığımız bir şey için gidip oy kullanmak istemiyoruz. Bize baskı yapıyorlar ama biz bu oyunun parçası olmak istemiyoruz. Sayın Tümerkan başarılı işler yaptı" ifadelerini kullandı. Vicdan muhasebesi yapan üyeler, Tümarkan'ın görevden alınması yönünde oy kullanmanın kendileriyle çelişen bir tutum olacağını ifade ediyor.

YORGANCIOĞLU'NA CTP-BG İÇİNDEN DE TEPKİ!

Tümerkan'ın görevden alınması için tehdit ve baskıdan kaçınmayan Yorgancıoğlu ise Bakanlar Kurulu kararı ile BRTK Yönetim Kurulu üyelerini de değiştirme yoluna gidebilir. Ancak Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'nun bu tavrı CTP-BG içinde de tepki çekiyor.

Haziran'daki CTP-BG kurultayında parti başkanlığına aday olan 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın görev başı yapması beklenirken, "Bir CTP'li diğer bir CTP'liyi görevden almaz" ilkesinin hakim olduğu partide Özkan Yorgancıoğlu'nun da gider ayak kendine yakın isimleri önemli noktalara yerleştirerek parti içerisinde etkisini sürdürmeye çalıştığı konuşuluyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler