• BIST 10155.06
  • Altın 2459.504
  • Dolar 32.277
  • Euro 34.9682
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C

Futbolda yaşanan sıkıntılar güdeme alınacak

Futbolda yaşanan sıkıntılar güdeme alınacak

FİFA ve UEFA başkanlar düzeyinde Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF), ile Kıbrıs Futbol Federasyon (KOP) başkanlar arasında yürütülen adada futbolu birleştirme süreci hakkında araştırmalarda bulunan Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Beden Eğitimi Spor Yüksek Okul Müdürü Mustafa Ferit Acar Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği (KTFAD), ziyaret ederek konu ile ilgili toplantı yapıldı.

Dernek lokalinde yapılan toplantıya başkan Süleyman Göktaş ile yönetim kurulundan bazı üyeler katıldı. Toplantıda Zürihte imzalanan taslak metin sonrası süreçin başlaması ile birlikte Kuzeyde yaşana gelişmeler hakkında bilgiler toparlanarak, Dünya Bilim Kongresine konu masaya yatırılacak.

Yapılan araştırmanın amacının ile ilgili bilgide aktaran Acar, farklı toplumsal yapılar arasında süre gelen kronik çatışmaları çözümlemede bir çıkış yolu olarak futbolun barış elçiliği işlevini etkisini incelemek olduğunu, daha önce birçok örneğinde görülebileceği gibi, futbol, farklı yapılardaki ülkelerden ya da farklı etnik ve siyasal yapıladan kaynaklanan anlaşmazlıkların çözümlenmesinde büyük katkılar sağladığı belirtildi.

Bu araştırmada da Kıbrıs adasında geçmiş zamanlardaki bir savaşın ardından oluşan iki toplumlu yapını futbolda daha başarılı olma yolunda güçlerini birleştirmeleri çabaları sonucu oluşturacağı sinerji barış girişimlerine de olumlu katkı vereceği hipotezinden yola çıkıldığına vurgu yaptı. Araştırmada daha önce FİFA ve UEFA başkanlar düzeyinde her iki toplumun katıldığı birleşme sürecinin etkinliğini saptamak için önce futbolun paydaşlarından olan Futbol Federasyon başkanları ile nitel araştırmas yöntemlerinden yarı yapılandırılmış mülakat tekniği ve çok sayıda politikacı halktan birey antrenör, futbolcu, hakem, taraftar ve üniversite öğretimi üyesi ile yapılandırılmış görüşme teknikği ve gazetecilerle odak grup görüşme tekniği kullanaılarak, bir çok veriye ulaşmak için çalışma başlatıklarını açıkladı.

20-23 Mayıs tarihleri arasında Kopenhagen da düzenlenecek Dünya Futbol Bilim Kongresinde konuşmacı olarak katılacak olan Prof.Dr.Mustafa Ferit Acar elde edeceği tüm verileri detaylı bir şekilde aktarma fırsatı bulacak. Futbolla uğraşan bütün bilim adamlarının katılacağı Dünya Futbol Bilim Kongresi 4 yılda bir yapılıyor.

2007 yılında Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı Dünya Futbol Bilim Kongresi Antalya’da gerçekleştirildi. Kongrede oturum başkanlığı yapan Prof.Dr Mustafa Ferit Acar 2011 yılında Japonya’da düzenlenen bilim kongresine nükleer patlaması olduğundan dolayı radyasyon riskinin yüksek olduğu için katılmamıştı. Türkiye Futbol Federasyonu’da Spor bilimcisi UEFA Prolisan antrenörü olarak bir dönem görev yapan Prof.Dr Mustafa Ferit Acar, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği İzmir şubesinde yönetim kurulunda da görev yaptı.

 

-----------------------

KKTC Seçim Sonuçları dETAY'da

----------------------

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler