• BIST 8904.8
  • Altın 2240.205
  • Dolar 32.3363
  • Euro 35.099
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Mehmetçik Plajı için büyük tartışma

Mehmetçik Belediyesinin. Özellikle yaz aylarında halkın hizmetine sunduğu Mehmetçik Halk Plajının özelleştirilmek istenmesi, tartışmalara neden oldu.
Mehmetçik Plajı için büyük tartışma

Mehmetçik Belediyesinin. Özellikle yaz aylarında halkın hizmetine sunduğu Mehmetçik Halk Plajının özelleştirilmek istenmesi, tartışmalara neden oldu. Mehmetçik Belediyesi Meclis üyelerini bölen özelleştirme istemi. tartışmaların giderek büyük boyutlara taşınmasına neden oldu.

DENETLEME VE MALİYET POLİTİKASI YOK

Mehmetçik Belediyesi çevrelerinden güvenilir bir kaynak yapmış olduğu açıklamada, Mehmetçik Plajı tam bir çifliğe döndü. Kısacası seçim yatırım alanı oldu. 4 yıldır gereğinden fazla personel çalıştırıldı. Eş, dost, akraba partili akraba oralara istihdam edildi. Burada ne bir stok. Ne bir ambar ve nede günlük bir muhasebe ile maliyetlendirme politikası yapılmadı. Bana göre ödemleri hiç dengeli olmadı. Bu yıl geçen yılın borçları ödendi. Tam bir çiftlik gibi kullanıldı. Düşünün burasının 4 yıl bazında en düşük yıllık cirosu bir milyon beş yüz milyar liradır. Hafta sonları,  Kum atsan yere düşmez dedi.

TESİSİN İÇİN ÖZELLEŞTİRME PLANLARI YAPILDI

Ayni kaynak açıklamasına devamla, Yıl sonuna bakıldığı zaman belediyeden aktarılan paralar da hesaplanırsa plaj zarar eder durumundadır. Burasının döner sermaye mi? Yoksa döner sermaye değil mi kararı bile yok. Hatta tüzüğü bile yok. Geçmiş yıllarda burası için özelleştirme planları yapıldı. Bilerek zarar etmesine göz yumuldu. Denetlenmedi ve kontrol edilmedi. Sistem kurulmadı. Ve sırf plajı zarar eder gösterip, ortamı hazırlamak için her yıl plajın yıllık muhasebesi, Mart, Nisan aylarına salkıtıldı. Plajı üç aşamada düşünürsen FastFood Bölümü, sahil ve deniz bölümü var. Deniz bölümünde sıkıntı yok. Aksine darphane gibi para basıyor. Ancak restoran dipsiz bir kuyu gibidir. Ben buraları birine söz verilmiştir. Ancak bölge halkının ve ülke insanının denize girebileceği tek yerde burasıdır ifadesinde bulundu.

RANT BÜYÜK

Mehmetçik Belediyesi Meclis üyelerinin, plaj gündemi ile toplandığı söyleniyor ama sonuç çıkmıyor. Sadece restoran bölümü kiralansa belediye artıya geçer. Ancak plaj genel olarak özelleştirilmeye çalışılıyor. Bu yapılırsa bölgede büyük kavgalar çıkar. Her yıl bu özelleştirme olayı Mehmetçik’te yaşanıyor diyen ayni kaynak, tesis bilerek isteyerek kontrolsüz ve denetimsiz bırakılır hale geldi. Bu konuda popülist ve hasmahane davranılıyor. Zaten bölgede birçok arazi elden gitti. Mehmetçik Belediyesine ait birçok arazi Artemis Otele peşkeş çekildi. Şuanda ARtemisin yapmış olduğu sporcu kompleksi daha sonra lojmana çevrildi ve otel çalışanlarına kiralandı. Burasının inşaat iznin bile olmadığı söyleniyor.  Kirası ise ayda 60 dolar. Kısacası bölgede rant çok büyük .Şehircilik tarafından hazırlanan Master planıi deniz kenarında arazisi olan ve kat sınırlaması olan  birisi için kaldırıldı ve milyon stg. Kazanç elde etmesine ön ayak olundu dedi.

İlgili Haber: Sarıçizmeli: Plaj ile ilgili iddialar mesnetsiz ve art niyetli

Sarıçizmeli: Plaj ile ilgili iddialar mesnetsiz ve art niyetli

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Mehmetçik Belediyesi’ne bağlı olan Mehmetçik Halk Plajı ile ilgili iddialara cevap verdi. Sarıçizmeli, plaj işletmesi daha verimli ve profesyonel bir yapıya kavuşacaktır, tartışmamız bu yöndedir, iddialarda bulunan arkadaşlar yani müsaade etsinler de konuyu tartışalım dedi.

Özelleştirme meselesi nerden çıktı diyen Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Bafra Halk Plajı’nın yönetimsel değişikliğe ihtiyaç vardır, verimli bir çalışma ortamına ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Otelcilik, restorancılık başka bir meseledir, bu ayrı bir sektördür bu alanda profesyonellik gerektirir. Kamu, idareci konumda olmalı. Daha profesyonel bir anlayışla yönetilmesidir esas olay.

Haberin Devamı için : Sarıçizmeli: Plaj ile ilgili iddialar mesnetsiz ve art niyetli

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler