• BIST 10045.74
  • Altın 2408.633
  • Dolar 32.4682
  • Euro 34.6612
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 26 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 18 °C

O bir Kıbrıslı Türk!

Dünyaca ünlü Tıp Fakültesini birincilikle bitirdi!
O bir Kıbrıslı Türk!

Kıbrıslı Türk Dt. Teyfika Bıçak, Charles Üniversitesi’nin Birinci Tıp Fakültesi’nden birincilikle mezun oldu. Mezuniyet töreninde tüm mezunlar adına konuşma yaparak ülkemizin gurur kaynağı oldu.

KIBRISLI TÜRK ÖĞRENCİNİN GURURU!

5 yıllık eğitim süreci zarfında hem teorik hem de pratik derslerinde sayısız başarılara imza atan Teyfika Bıçak, eğitiminin bir parçası olarak Charles Üniversitesi Hastanesi’nde de çalıştı. Çek lisanını kullanarak üniversite adına yerli hastaları da muayene ve tedavi etti. Pratiğini her fırsatta geliştirebilmeyi amaçlayarak çeşitli özel ve devlet hastanelerinde ve kliniklerde staj yaptı. Bunların arasında, ünlülerin tedavi edildiği dünyaca bilinen İngiltere’nin Harley Street’inde bulunan özel klinik de yer almakta ve Dr. Farid Monibi’nin yanında “Prosthodontics” (Protez) alanında staj yaptı. Tüm sınavlarını “Excellent” derecesi ile geçen Teyfika Bıçak, eğitiminin son iki yılını burslu okuma hakkını elde ederek, Temmuz 2015’te Charles Üniversitesi Birinci Tıp Fakültesi’nden birincilikle mezun oldu ve MDDr. ünvanını kullanmaya hak kazandı.

Teyfika Bıçak Charles Üniversitesi’ni kazanan ilk Kıbrıslı Türk

1992 doğumlu ve 2010 yılında Lefkoşa’daki The English School’dan mezun olan Teyfika Bıçak, aynı yıl Charles Üniversitesi Tıp Fakültesi giriş sınavını başarıyla kazanarak Birinci Fakülte’de eğitim görmeye hak kazanmıştı. Charles Üniversitesi’ni kazanan ilk Kıbrıslı Türk olmuştu.

Mezuniyet Töreni’nde mezunlar adına konuşmayı Kıbrıslı Türk Bıçak yaptı

Kıbrıslı Türk Dt. Teyfika Bıçak elde ettiği başarısı sonucu Birinci Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni’nde tüm mezunlar adına konuşma yapmaya davet edildi. Dt. Teyfika Bıçak, törene katılan herkese ve gururlu ailesine çok duygusal anlar yaşattı.

teyfika_bıcak

Charles Üniversitesi’nden Kıbrıslı Türk Teyfika’ya özel teklif

Mezuniyetinin hemen ardından Dt. Teyfika Bıçak’a iş teklifleri geldi. Charles Üniversitesi Birinci Tıp Fakültesi’nin Cerrahi Departmanı’ndan, normalde sadece Çek vatandaşı olan ve her yıl sadece 2 mezuna yapılan kadrolu ve ödenekli diş hekimi olarak çalışma teklifi, üstün başarısından dolayı Çek vatandaşı olmamasına rağmen Dt. Teyfika Bıçak’a edilmiştir.

Charles Üniversitesi ve Fakülteleri

Charles Üniversitesi, Çek Cumhuriyeti’nin Prag şehrinde 1348 yılında kurulmuş olan Avrupa’nın en eski ikinci üniversitesi ve dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer almaktadır. Özellikle Tıp Fakülteleri’ndeki kaliteli ve disiplinli eğitimi ile ün sahibi olmuş bir üniversitedir. Yıllardır köklü bir sistem çerçevesinde eğitim veren Charles Üniversitesi’nde, Diş Hekimliği eğitimini de kapsayan Tıp Fakültesi için 5 ayrı fakülte bulunmakta, başvuru yapan öğrencilerin ortalamaları ve giriş sınavındaki başarılarına göre öğrenciler bu fakültelere yerleştirilmekte, Birinci Fakülte en başarılı öğrencilerden oluşmaktadır.

İngiltere NHS’ten özel teklif

Bir başka iş teklifi ise dünyanın en prestijli sağlık sistemlerinden birisi olan ve İngiltere’nin merkezi sağlık sistemini sunan National Health Service’ten (NHS) geldi. Normalde sadece İngiltere üniversiteleri mezunlarına sunulan, her yıl 1200 diş hekimi mezun veren ve çok az sayıda mezunu programına kabul eden NHS, Dt. Teyfika Bıçak’ı da, hem mezuniyetindeki başarısı, hem de 1 saatlik mülakatındaki üstün başarısı sonucunda programına kabul ederek, NHS kapsamında diş hekimi olarak çalışması teklifinde bulundu. Bu müthiş ve gurur verici teklifi kabul eden Dt. Teyfika Bıçak, 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren İngiltere’de NHS kapsamında diş hekimi olarak görev yapmaya başlayacak.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler