• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Lefkoşa 18 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Taner Ulutaş'tan mesajınız var!

Taner Ulutaş'tan mesajınız var!
Taner Ulutaş'tan mesajınız var!

Sn. Derya Kanbay, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi olarak FETÖ ile ilgili yaptığınız açıklamalar, basın toplantısı davetinizin gölgesinde kaldı. FETÖ yapılanması ve bu yapıya karşı sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi verirken, hepsi olmasa bile gazetecilerin büyük kısmının orada olması gerektiği kanısındayım. KKTC’ye bu güne kadar gelen Elçiler arasında en demokrat, insana karşı en saygılı elçilerden birisi olarak beynimizin en hassas yerine kazınan bilgi, FETÖ ile ilgili basın toplantısı davetinde erozyona uğradı. Gazetecileri, bizden olanlar ve bizden olmayanlar olarak ayırmanız doğru değildi. Sn. Elçi, nedense bizler hiç kar tanelerini örnek almadık. Hâlbuki kar taneleri bir birine zarar vermeden, bir birine saygılı bir şekilde yol almasını ne kadar güzel beceriyorlar değil mi?

**

Sn. Gülşah Sanver Manavoğlu HP Milletvekili olarak siz,Olgun Amcaoğlu’da UBP milletvekili olarak, Meclis’te komitelerin çalışmadığından yakındınız. Siz, komiteler yasaları hızlı geçiremiyor. Yaz döneminde de çalışıp yasaları çıkaracağız derken, Amcaoğlu da komiteler gerçekten verimli çalışmıyor. Ben bundan ciddi şekilde rahatsız ve üzgünüm dedi. Sn. Manavoğlu, inanın sizleri Meclise seçen halk olarak bizlerde rahatsız ve üzgünüz. Bir yasa çıkartmaktan aciz yetenek yoksunu bazı Milletvekillerin bu kadar kan ayaklı olacağını inanın bilemezdik ki. Sn. Vekiller, halk düzgün yasaların çıkartılması için size ihtiyacı var. Ama dünya bile bir acayip oldu; Uyku bile, sizde olduğu gibi İhtiyacın olduğunu hissettirirsen gelmiyor.

**

Sn. Ayşegül Baybars, yaptığınız açıklamada,  300 yeni vatandaş yaptığınızı söylediniz. Maşallah şu sıralar çok yoğun bir tempo içerisinde olduğunuzu görüyoruz. Bir tarafta rakiplerinizin, vatandaş yaptıklarının iptalleri diğer taraftan sizinkilerin vatandaş yapılması için kolların sıvanması. Vallahi yeni hükümetin 300'e yakın yeni vatandaşlık verirken iptaller için onlar senin vatandaşın, sizin vatandaşlık verdikleriniz için bunlar da benim vatandaşım ayrımı kolay değil. Birde şu 5 mahkumun labort işinde bir çuval inciri berbat ettiğiniz söyleniyor.  Vallahi iş bilmemek zor zanaat. Sn. Batbars, nişanlıyken erkek konuşur kız dinler. Evlenince ikisi konuşur mahalle dinler. Ama İçişleri Bakanı konuşunca bütün memleket durur ve dinler. Ancak bir farkla, kulaklara pamuk tıkayarak dinlerken, kahkahalar ile güler .

**

Sn. Beksan Bekir Akandere, sosyal medyadaki paylaşımınızda,  Kurumlar vergisini ödemekte 2 gün gecikince %3 faiz ödedim.Peki Eğitim Bakanlığına bağlı öğrenci taşımacılığından Eylülden bu yana alacaklı olup ödeme alamadığımızdan dolayı gecikme faizi %kaç olacak? Merak içindeyim. Döviz birazdaha yükselirse alacağımızda eriyip gidecek yok olacak dediniz. Sevgili Beksan, döviz bu öfke ve sinirden vazgeçip durulmazsa, sanırım bu gidişle bizde yok olacağız. Hem devletin alacağına şahin, vereceğine kaplumbağa olduğunu unutma. Ak akçe eskidendi; şimdi dolar ve Euro bir oldu bizim TL’yi eşek sudan gelinceye kadar dövüyor. Bizim Maliye de TL yediği dayak sonrasında yerlerde sürünürken bırakın garibi biraz nefes alsın daha sonra gereken yapılır diyor.

**

Sn. Atınç Yağızsoy, siyasilere güvenmenin bedelini galiba Polis Teşkilatı fena ödemeye başladı. Söz Polisin mağduriyetini gidereceğiz. Siz bizi seçimde görün biz sizi daha sonra emeklilik yasanızda göreceğiz diyenler ‘Asena’yı çatlatan bir kıvraklıkla öyle bir kıvırdılar ki, sanırım sizlerin de ağzı açık kaldı.Sevgili Atınç, gelecekte bir gün gelecek. İşte o gün ağaç ne kadar yüksek olursa olsun bir gün yapraklarının yere düştüğünü zat-ı muhteremlerde görmüş olacak.

**

Sn. Adnan Oktar, Kediciklerinizin’ itirafı sonrasında enseyi fena kararttığınız söyleniyor. Rahmetli annem hep ‘Kedilere’ güven olmaz. Köpek sadıktır ama kedi nankördür derdi. Galiba ‘Kediler’ nankörlüklerini göstertti ve tırnaklarını fena geçirdi. Sahi, birde Ümraniye'deki villanızın deposunda el konulan tarihi eser ve antika eşyalar arasında 2014 tarihinde hayatını kaybeden Nakşibendi tarikatının lideri Şeyh Nazım Kıbrısi'ye verilmek üzere imzanızı taşıyan birde vazo bulunmuş. Sn. Oktar vallahi ahtapot gibisiniz. Heryerde bir kolun olduğunu gördük. Bizim Hacı amca, deveye, cilve yap demişler, dokuz dükkân yıktı. Bizim Adnan’a ‘Kediciklerin’ ile meşveretleş dediler, vallahi Türkiye’yi yerle bir ettiği kalmazken, kediciklerin sırtı da yerden kalkmadı dedi.

**

Sn. Ömer Suay, Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı olarak yaptığın açıklamada, sosyal yardım maaşı alan bazı bireylere, yılbaşı itibarıyla, 100 TL değerinde elektrik desteği sağlandığına dikkat çektiniz. Elektriğe yapılan yüzde 30’luk zam ile verilen sözde elektrik desteğinin fazlasıyla geri alındığının da ayrıca belirttiniz. Ülkemizde yaşayan 5000’in üzerinde engelli bireyin, sosyal devlet anlayışı beklediğini söylerken, engellerin aşılabilmesi için adımlar atılması gerektiğini yeni engelleri ortaya çıkaran uygulamaların engelli vatandaşların hayat şartlarını olumsuz yönde etkilediğini vurguladınız. Sn. Suay, kahkahalar ile seçtiklerimizin yaptıkları sonrasında, şimdi o kahkahalarımızı gözyaşlarımız ile ödüyoruz.

**

Sn. Aytaç Çaluda, ‘Ganca’yı sana fena taktılar. İlle senin dokunulmazlığı kaldıracaklar ve oradan da seni ‘Yüksek divana ‘ sevk edecekler. Bak yasama dokunulmazlığının kaldırılması istemini incelemek üzere oluşturulan özel komite senin dokunulmazlığını kaldırmak için Salı günü toplanacakmış. Sn. Çaluda, 7 Milletvekilinden oluşan komiteni 3 tanesi senin partiden. Bir başka deyişle biri ipi boynuna geçirecek. Diğeri seni iskemleye çıkartacak. 3’ncüsü de iskemleye tekmeyi vuracak. Sonrasında da 3’ü birden Allah Rahmet Eylesin, siyaset dünyasındaki mekanı ‘Darağacı’ olsun diyecekler. Da Haşim amca tek suçlu Çaluda mı diye soruyor. Ya deveyi avurdu ile götürürken mide ve cep hazımsızlığı çekenler nerde diyor. Hatçe teyze, ay ovlucuğum durgun su, yıIdızIarı yansıtır. Su durgun olmadığına göre böyük böyük yıldızların yansıması hiç olurmu diyor.

**

Sn. Döviz, son zamanlarda, öfkelenip sinirlenmen ve sonrasında da efelenmen nedeniyleanamıza tanbura, babamız da döblek çaldırıyorsun.  Ne mazot, ne benzin nede yiyecek ve içecek bıraktın. Si minörden başlayıp, do majörden çıkıyorsun. Gemi azıya aldın. Ancak  o gemi kimse o ağızdan çıkartamıyor. Sn. Döviz sol kroşen biz halkı abandone, sağ kroşen ise nakavt etti. Lütfen insan.  Ah senin de bizim bazı siyasiler gibi şu kaliteli insan rollerin yok mu,  ört ki ölem dedikten sonra ona “Bitiyorum”

**

Garanti Bankası Ülke Müdürlüğü kredi Müdürü,sanırım siz bankacılıkta, insan ilişkileri ile ilgili yeniden bir kurs veya eğitim almanız gerekir. Size kredisini kapatmak için gelen bir  banka müşterinizi toplantıdayım ayaklarında 2 saat beklettikten sonra odanızdan bile çıkmayarak göndermeniz  bankacılık yasasının hangi maddesinde yazar pek bilmiyorum. Bankacılık meselesini es geçtim ama Türk misafirperliği diye bir şey var. Sanırım siz ondan da nasibinizi almadınız. 1500 feet yükseklikten uçmak sanırım iyidir ama dikkat edin ozon tabakası delinirse ve o yükseklikten burun üstü çakılmak hiç hoş olmaz. Garanti diye diye çıktığınız yolculukta ‘Garanti’ olan tarafınız burnunuzdan kıl aldırmamanızdı sanırım.  Müdür bey, sizin yaptığınızı anlatmak, hiç görmeyen birine, Gökkuşɑğını anlatmak kadar zor ve imkânsız olsa gerek.

**

Birleşik Taksiciler Birliği ve tüm Taksici Birlikleri yetkilileri, açıklamanızda sorunlarınızınivedilikle çözülmesini isterken, bunun yapılmaması halinde eyleme gideceğiniz uyarısında bulundunuz. Birlik olarak, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan’a bir çok kez sektörün sıkıntılarını anlattığınızı ve sorunlara çözüm beklediğinizi fakat 5 aydır hiçhir gelişme olmadığını belirttiniz. Akaryakıta yapılan zammın yanısıra Casinoların taşımacılığına dikkat çekilerek, taksimetrelere zam yapılmasını istediniz. Beyler taleplerinizde çok haklılık payı var. Ancak bu halkın da sizden talepleri var. Birincisi kılık ve kıyafetlerinize dikkat ediniz. İkincisi yollarda, Allah’ına sürüşlerden vazgeçin. Siz taksimetrelere zam yapılmasını, bizlerde yollardaki gidişinizin düzelmesini hayal edelim. Nasıl olsa halk olarak hɑyɑl kurmayı seviyoruz. Çünkü orda her şey yolundadır…

**

Sn. Halis Üresin, siz KKTC’de yaşadığınızı unutarak, hak ve hukuk arayışına girdiniz. Eskiden Anketlerde en çok güvenilir müesseselerin başında gelen ‘Yargı’nın, son yapılan anketlerde artık guyrukçu geldiğini sanırım fark etmediniz. KKTC’de yaşamak fedakarlık ister. Bu fedakarlığın içinde görevden alındıktan sonra aylarca size maaş ödememekte yatır. Yıllarca hizmet verdiğiniz devletinizde göreve gelen hükümet sizi Şirketler Mukayitliğindan almasına aldı. Eski görevinize de anında veremedi. Veremediği için maaş da ödemedi. Siz ailemi nasıl geçindireceğim diyorsunuz. O KKTC For Ever hükümetini alakadar etmez ki. Ot toplayın. Kapkaççılık yapın ama hükümetten bir şey beklemeyin. Ünlü düşünürler, hançer gibi bir diIe fakat pamuk gibi bir yüreğe sahip oI der. Eeee artık sizde o hançeri kınından çıkartın.

**

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler