• BIST 9939.26
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 29 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 29 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Taner Ulutaş'tan mesajınız var!

Taner Ulutaş'tan mesajınız var!
Taner Ulutaş'tan mesajınız var!

Sn. Cemal Özyiğit, Eğitimde yapılan birçok hatalar, eleştiri rekoru kıran eski Eğitim Bakanı Özdemir Berova’yı bile kızdırdı. Berova eğitim bakanlığına gönderdiği eleştiride, bir kalbur samanı iki eşeğe pay edemediğiniz imasında bulunarak, kitap ve öğretmenin bulunmadığı okullarda, özel eğitim merkezinin bile kahvaltı parasını kestiğinizi dile getirdi. Sn. Özyiğit, aslında bu yıl eğitimin çok iyi olacağı yönünde buz gibi hayallerimiz, şeker gibi okullarımız olacağını tahmin etmiştik. Ama sanırım aralıksız olarak yağdırdığınız yağmur, ne şekerden okullarımızı nede buzdan hayallerimizi bıraktı. Artık şu yağmuru kesseniz diyorum.

**

Sn. Barış Mamalı Dövizde gerileme var. Ancak son 3 ayda bize girenlerde bir gerileme yok. Biraz olsun bu kazıklar çıkmadı çıkartılmadı diyorsun. Sevgili Barış, biliyorsun istisna da olsa tecavüz edilen kadın bazen tecavüzcüsüne aşık olurmuş. Eh bizde o istisnalar arasına katılarak, bize bir defa değil sürekli olarak hemde zam kazıkları ile tecavüz eden tecavüzcümüze büyük aşk ile bağlandık. Kazık elinde geliyorum diyen tecavüzcümüzü neredeyse çiçekler ile karşılar hale geldik. Halkın ve ekonominin düşmanı olarak nitelendirdiklerimiz kör nişancıydı. Ama dost bilip gönlümüzü açarak iktidara getirdiklerimiz bizi nereden vuracağını çok çabuk öğrendi. Anamızın diyarında bir avuç kömür için, bir ömür verenler ile Yavruda anamızdan emdiğimiz sütü burnumuzdan getirenlere küfür etmiyoruz. Ancak küfür edercesine kahkahalar ile gülüyoruz.

**

H.D senin isminin önüne sayın sözcüğünü saygın insanlara hakaret etmiş olacağımdan dolayı koymadım.  Hatırlarsan Şubat 2016 ve Ekim 2018 tarihleri arasındaki sürede ar damarın yırtıldığı gerekçesi ile 17 yaşındaki öz kızına tecavüz etme maratonunda rekor kırmıştın. Çıkarıldığın mahkemede, vermiş olduğun gönüllü ifadende suçunu kabul ettiğin belirtildi. Hadde insanlardan utanmadın. Aile bireylerinden çekinmedin diyelim. Peki öz kızını pis emellerin ile kirletirken Allah’tan da mı korkmadın? İnsan paranın sahtesini yapar, parada insanın. Ancak senin gibi insan elbisesi giymişlerin sahtesini kim yaptı onu bulamadım.

**

Sn. Ömer Suay,  KKTC Engelliler Dayanışma Derneği Başkan olarak yaptığın açıklamada düzensiz kaldırımlardan, engelli yerlerine park edilen araçlardan, kaldırım üzerine bırakılan arabalardan,şikayet ederken sarı şerit olarak bilinen Beyaz Baston yürüme yollarının içler acısı haline tepki gösterdiniz. Sn. Suay, piknikte çocuğunun tuvaletini, yemek yediği masanın 15 metre ötesine yaptıran, poposunu sildikten sonra ellerini bile yıkamadan masaya oturan. Yediğinin, içtiğinin artıkları ile çöplerini o piknik alanında bırakarak, bu alanları Güngör Çöplüğüne dönüştüren insanlardan bir birinin yaşamına saygı göstertmesini beklemek sanırım abesle iştigal etmektir. Küfür şeytana mahsustur, tövbe insana.  Aşk kadına yakışır, sevmek adama. Ama adam gibi yaşamakta insan elbisesi giymiş yaratıklara değil, insan gibi insanlara yakışır.

**

Sn. Orhun Karagözlü, sosyal medyada paylaştığın ‘ Lokmacı Barikatının ‘ fotoğrafında, geçiş noktasının ana baba günü olduğunu gördük. İğne atsan yere düşmeyecek derecede olan kalabalığa hizmet vermeye çalışan 3 memurun olduğunu belirttin. Yeğen, biz Kıbrıslı Türk olarak bir kişi olsak bile o kalabalığa bir kişinin geçişi 24 saat sarksa bile anında hizmet verecek yetenekteyiz. Biz zaten böyle para bırakacak turist de istemiyoruz. Bizim ‘Kumarcılar’ tayfası bize yeter de artar bile. Kumarcılar gelip otelden çıkmayacaklar. Otelde yiyip içecekler. Yolları aşındırmayacaklar. Ama Lokmacıdan gelecek olanlar, restoran, süper market, tarihi yerleri gezip para bırakırken, yolları aşındıracaklar. Dolayısıyla yollarda lukkolar oluşturacaklar. Paran varsa insanlar seni tanır yeğen.Ama paran yoksa sen insanları tanırsın. Biz parasızlar, para makinelerini değil, sadece kumarcıları tanımakla yetiniyoruz.

**

Sn. Yılmaz Birsel sosyal medyadaki paylaşımınızda, arkadaşlar Bu gün sizlere bir müjde daha verelim. KKTC ‘deki tüm Araç Sigortası yapan, Sigorta Şirketleri anlaşarak Halka % 80’e varan zam İçindeler.Yani Durup Durdukları Yerde Bu Zamma Neden Gerek Duyduklarını Anlamak Mümkün Değildir. Yaklaşık 1800TL’ye çıkardığımız Sigorta Bugün Yaklaşık 3250TL civarında olacağı söyleniyor. -Rekabet Kurulu Nerde? Halkın yükünü hafifleteceğini söyleyen Hükümetimiz nerede?Tüm Sivil Toplum Örgütleri nerede?Biz Halk Olarak Her Zaman Bu Olaylara Karşı Duyarsız mı kalacağız? Diyorsun. Yılmaz gardaş alışan can durmaz. Onlar harnup ağacından mamul, zeytinyağına bulandırdıkları ‘Zam Kazıklarını’ hazırlamaya, bizde bu kazıkları ‘GIK’ demeden yemeğe devam ettikçe, bu alışkanlıklar devam edip gidecek.

**

Sn. Ali Kişmir, yaptığınız açıklamada, Alayköy’de öz kızına tecavüz olayından çok önceleri öz kız kardeşine tecavüz edeni de gördük. Bunlar daha ortaya çıkanlar bunun gibi daha niceleri var.Akraba evliliklerine sıcak bakanların seviyeyi yükseltmesi meselesine yorum yapmak bile anlamsızlaşıyor. Ayrıca birde, sosyal medyada kadınlara senin fiyatın kaçtır söyle diyenlerde vardır diyorsun. Sevgili Ali, nedense halk olarak bizler, kar tanelerinin bir birine zarar vermeden de yol alabilecekleri örneğini görmezden geliyoruz. Ve tangur tungur bir birimizi ezerek yol almasını bir yetenek, bir beceri olarak görüyoruz. Ne diyebiliriz ki?

**

Sn. Hüsnü Kişi bir paylaşımında gelişmiş ülkelerde eline İncil, Tevrat, Zebur, alarak oy toplayan bir siyasetçi göremezsin. Çünkü eğitim seviyesi yüksek toplumlarda, bu tür tiyatroların alıcısı yoktur diyorsun. Da, bizim Hacı amca Hüsnü ovlucuğuma siyasetçilerin kömür, pirinç, un ve şeker dağıtıp, oy avcılığı yaptığı bir  ülke varmı bir sor bakalım diyor. Hüsnü gardaş elçiye zeval olmaz. Ben kömür, pirinç, un ve şeker dağıtılıp oy avcılığı yapılan bir ülkenin olduğunu bilmiyorum.  Sen biliyorsan bir zahmet bize söyleyiver.  Rahmetli babam, Meclisinde kasap bolluğu olan ülkelerde yaşayan çok koyun var diyordu. Bilmem anlatabildim mi?

**

Sn. İzzet Türkmen, açıklamanızda, silahlar çekildikten sonra mermiler kimseye saygı göstermez Statükocu ve siyasi parti güdümlü sendikalara ithaf olunur dediniz. Da, sendikaların toplamı sanırım 82 civarındadır. Bunların içinden 6 hadde bilemedin 8 tanesini alırsan geriye kalanları ne yapalım dersin? Sevgili İzzet silah çekildikten sonra merminin kimseye saygısı olmadığını söylüyorsun. Bence senin gibi delikanlı adamların silahı yürekleridir. Oda asla tutukluk yapmayacağı için mermiye gerek kalmaz.

**

Sn. Meral Sertsoy, paylaşımınızda Meclise girmeyen Milletvekilleri derhal istifa edin diyorsunuz. Aman Meral Hanım, yapmayın etmeyin. Lütfen böyle çağrı da yapmayın. Bakın,  ayda 15 bin TL maaş. 12X5 yıl etti mi 60 ay. Onu da 15 bin ile çarpın o da etti mi 900 bin Törkiş Lira. Tabi bunun karizmatik avantajları falan derken, kim bundan vazgeçer dersiniz? Halk olarak belki dünya ile dünyadaki menfaatlerimizden dolayı alışkanlıklarımızıdeğiştiremedik.Ama o dünyada bizi ve alışkanlıklarımızı değiştiremedi. Portakalı soymaktan korktuğumuz için içinin iyi olup olmadığını bir türlü anlayamadık. Meğer portakalın içi kurtlanmış.

**

Sn. Asım Akansoy, KKTC’de deneyimsiz ellerin elinde futbol topuna dönen ekonominin dibe vurması sanırım seni de kızdırdı. Sabır kolay kolay kırılıp parçalanmayan taş olmasına karşın yaşananlar nedeniyle fazla dayanamayıp parçalanmaya başlayınca kılıcı çektin ve ültimatomu da sallamaya başladın. Sn. Akansoy, birçok gönülde buket olacağını sandıklarımızın, bir gönülde bir gül olmaya soyunduklarını görünce vay mavro yerimo galsın diyerek gülden de dikenden de vaz geçme noktasına taşındık. Sn. Akansoy, parti olarak kime yandığı belli olmayan sokak lambası yerine ülkeyi aydınlatan cadde projektörleri olmaya çalışın. Bu yolda da önder olmaya çalışın.

**

Sn. Suphi CoşkunBatı bölgesinde asayiş berkemal, peki sizin doğu bölgesinde asayiş ne durumdadır.  Kaybettikleri yarış sonrasında Demir çiğneyenler hala daha süt dökmüş kedi gibi ciğercinin kedisinin camdaki ciğere baktığı gibi Belediye Binasına bakma işlemini sürdürüyor mu? Başkan Karpaz ile ilgili iddialar Atmosferi geçti Stratosferde yolculuk yapıyor. Yok ABD orada askeri üs istermiş, yok oralarda hem hava alanı hemde askeri liman yapacaklarmış. Toparlayıp, güzelim bir belde haline getirdiğin bakir bir bölgeyi Lefkoşa’nın bir zamanlar namlı fahişelerinden Abbas’ın Şerifinin evine döndürmeye galiba birileri ant içti. Suphi Başkan, gelecek olanların görecekleri de var. Delikanlı adamın silahının yüreği olduğunu ve onun da,  tutukluk yapmayacağını bilmeleri gerekir. .

**

Fıkra

Tatil bitti

Bir işadamı, oldukça yoğun ve yorucu geçen bir seneden sonra tatile çıkmaya karar verir. Eşi de kendisi gibi meşgul olduğu için birlikte tatil yapacakları bir dönem ayarlamak zor olur.

 İspanya kıyılarında bir otel bulur ve bulduğu ilk uçakla oraya gider. Otele yerleşirken bir aylık bir rezervasyon yaptırır. Bir hafta kadar güzelce tatil yaptıktan sonra, bir akşam yemeğinde garson kendisine bir mektup iletir.

Mektubu okuyan işadamı, tatilini geçirdiği otelin yöneticisinin yanına gider. "Ne yazık ki tatil sona erdi..." Yönetici şaşırır ve üzülür. "Ama beyefendi, bir aylık rezervasyon yaptırmıştınız, ne oldu böyle aniden?" İşadamı çaresiz bakışlarla cevap verir: "Evet bir ay kalacağım, ama tatil bitti. Karım işinden izin almayı başarmış ve iki gün sonra burada olacakmış..."

**

Günün Fotosu

gunun-fotosu-092.jpg

**

Günün Sözü

gunun-sozu-015.jpg

**

Günün Sorusu

gunun-sorusu-002.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler