• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C

Tiyatro Festivali'ne coşkulu final

Tiyatro Festivali coşku dolu bir ay yaşattı
Tiyatro Festivali'ne coşkulu final

1 ay süren tiyatro şöleni “Nazım ile Brecht Kabare” oyunu ile sona erdi

Tiyatro Festivali coşku dolu bir ay yaşattı

Oscar Grup Otelleri anasponsorluğunda Lefkoşa Türk Belediyesi’nin sunduğu “13.Kıbrıs Tiyatro Festivali” dün(29 Eylül Salı) gece YDÜ-AKKM’de festivalin gediklilerinden Dostlar Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Nazım ile Brecht Kabare” oyunu ile sona erdi. “Yaşamak İçin Uyanmak Gerek, Uyanmak İçin Tiyatro”  sloganı ile 1 Eylül’de başlayan ve başkent Lefkoşa’da bir ay boyunca tiyatro rüzgarı estiren festival  usta sanatçı Genco Erkal ve Tülay Günal’ın muhteşem performansı ile perdelerini kapattı. Genco Erkal’ın yönettiği ve iki oyuncu ile iki müzisyenin müzikal söyleşisinden oluşan kabare türündeki “Nazım ile Brecht Kabare” oyunu seyirci tarafından büyük beğeni kazanırken sanatçılar dakikalarca ayakta alkışlandı.İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’nün de takip ettiği oyunda tiyatroseverler yine salonu doldurdu.

IMG_7644

Karabiber: “ Seyirciye çok teşekkürler. Siz de biz de bir sonraki festivali iple çekeceğiz”

Festivali Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber oyun sonrasında sahneye çıkarak seyirciye ve Dostlar Tiyatrosu ekibine çok teşekkür etti.Karabiber: “14.Festivalde buluşmak üzere bu yıl festival perdeler kapanıyor. Sizler gibi bizler de 2016 Eylül’ün iple çekeceğiz.”

Ersoy: “ Türkiye’de başı dik, onurlu duran tek tiyatro Dostlar Tiyatrosu’dur”

Karabiber’in sahneye davet ettiği sanatçı Yaşar Ersoy da  kanlı bir coğrafya olan Türkiye’de sağlam duruşunu değiştirmeyen, direnen, onurlu ve başı dik duran tek tiyatro olan Dostlar Tiyatrosu’nu bir kez daha Kıbrıs’ta ağırlamaktan ve izlemekten duyduğu mutluluğu dile getirerek bir sanatçı olarak da sahnede Genco Erkal’ı görmekten gurur duyduğunu kaydetti.  Ersoy 13 yıl önce filizleri atılan festivalin yıllar içinde geliştiğini ve gelişimini yeni bir ekiple de sürdürmeye devam ettiğini belirterek bu gelişimi bir seyirci olarak da görmekten dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Ersoy: “Çözüm arayan emperyalist devletler Nazım’a, Brecht’e ve Dostlar Tiyatrosu’na baksınlar”

Ersoy, “Dünyayı rezil hale getiren eli kanlı emperyalist devletler New York’ta Kıbrısı ve çözümü nasıl bulacaklarını görüşüyorlarmış. Onların niyeti çözüm bulmak değil. Eğer gerçek çözüm ve barış arıyorlarsa Nazıma ve Brecht’e, Dostlar Tiyatrosu’na baksınlar” dedi. Ersoy konuşmasından sonra Dostlar Tiyatrosu adına yönetmen Genco Erkal’a festival plaketini sundu.

IMG_7612

Harmancı: “Dostlar Tiyatrosu’nun emperyalizme karşı verdiği güçlü sesi selamlıyorum”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı festivale katkı koyan herkese teşekkür ederek Dostlar Tiyatrosu tarafından emperyalizme karşı gelen güçlü sesi selamladığını,ayakta alkışladığını ve bu güçlü ses için de Genco Erkal ve arkadaşlarına çok teşekkür ettiğinin altını çizdi. Bir ay boyunca Lefkoşa’nın tiyatroya doyduğunu kaydeden Harmancı bu şöleni başkent Lefkoşa’ya yaşatan başta Festival Komitesi olmak üzere Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun tüm çalışanlarına teşekkür etti. Başkan Harmancı,Festival Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber’e de bir çiçek takdim etti.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler