• BIST 9918.56
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 29 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 29 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

"Tuğrul Türkeş'i KKTC hükümetleri yedi"

AKP'nin yeni kabinesinde Tuğrul Türkeş'in olmamasına ilişkin açıklamada bulunan YDP lideri Arıklı, "Türkeş'in başını KKTC hükümetleri yedi" şeklinde bir iddia ortaya attı.
"Tuğrul Türkeş'i KKTC hükümetleri yedi"

Detay Kıbrıs/Sözcü.com.tr

Türkiye’de bugün Ak Saray'a çıkan Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra yeni kabineyi açıkladı. Kabinede 5 bakanın yeri değişti 6 da yeni isim geldi.

Yeni kabinede Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'e yer verilmediği gözlendi. 28 Ağustos 2015 tarihindeki seçim hükümetine MHP'li vekil kontenjanından giren ve ardından AKP saflarına geçtikten sonra açıklanan kabinelerde Başbakan Yardımcısı olarak görevlendirilen Tuğrul Türkeş, yaklaşık 2 yılın ardından bu koltuğunu kaybetmiş oldu.

İLK AÇIKLAMA GELDİ

Kabine revizyonunun açıklanmasının ardından kabine dışında kalan AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, sosyal medya hesabı twitter üzerinden konuya ilişkin açıklamada bulundu. Türkeş paylaşımında, “Yeni Bakanlar Kurulu, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Görev alan tüm arkadaşlarımıza muvaffakiyetler diliyorum” mesajını verdi.

“TÜRKEŞ’İN BAŞINI KKTC HÜKÜMETİ YEDİ”

Öte yandan Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamasında, Türkeş’in kabineye alınmamasıyla ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu.

Arıklı, geçtiğimiz hafta Ankara’ya gittiğini ve AKP’nin içinde bulunan bir yakını ile konuştuğunu ifade ederek, Türkeş’in yeni kabinede olmayacağını önceden duyduğunu öne sürdü.

Arıklı, AKP’li yakınından Türkeş’in KKTC’de başa gelen son iki hükümete “ekonomik protokoller” kapsamında kefil çıktığını, Türkiye tarafınca KKTC’ye para gönderildiğini fakat hükümetlerin protokoldeki şartları yerine getirmediğini, bu nedenle de Türkeş’in bedel ödediğini duyduğunu ifade etti.

YDP lideri Arıklı “Tuğrul Türkeş'in başını KKTC Hükümetleri yedi” başlıklı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Tuğrul Türkeş'in başını KKTC Hükümetleri yedi.

Önceki hafta Ankara'da idim. Kabine değişikliğinin eli kulağında idi. AK Parti içinde bir dostum, yeni kabinede Tuğrul Türkeş'in olmayacağını söylemişti. "Niye?" Diye sorduğumda , "İki önemli sebebi var. Biri MHP, diğeri KKTC"dedi. "MHP yi anlarım. 2019 a giderken MHP nin istemediği bir kişinin yeni kabinede olmaması makul bir sebep. Ama KKTC ne alaka" dedim. Dedi ki; "Kıbrıstaki son iki Hükümet Ekonomik protokolun hiç bir şartını yerine getirmedi. Oysa o program takvimlendirilmişti. Yani ne kadar iş o kadar para. İş olmayınca para da verilmeyecekti. Ne var ki Tuğrul Türkeş bir çok defa 'Ben kefilim. Siz parayı gönderin gereğini yerine getirecekler' diyerek Kıbrısa para gönderilmesini sağladı. Para gitti. Sözler tutulmadı. Tuğrul bey maalesef bunun bedelini ödeyecek"

Yazık oldu. Tuğrul bey bizim için büyük şanstı...

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler