• BIST 8745.7
  • Altın 2240.672
  • Dolar 32.3333
  • Euro 35.1603
  • Lefkoşa 12 °C
  • Mağusa 12 °C
  • Girne 15 °C
  • Güzelyurt 12 °C
  • İskele 12 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Anketlerde Anastasiadis ve Papadopulos önde...

Kıbrıs’ın güneyinde 2018 yılında gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerinde ikinci tura DİSİ’nin adayı mevcut Kıbrıslı Türk lider Nikos Anastasiadis ve DİKO’nun adayı Nikolas Papadopulos’un kalacağı yönünde tahminler var.
Anketlerde Anastasiadis ve Papadopulos önde...

Kıbrıs’ın güneyinde 2018 yılında gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerinde ikinci tura DİSİ’nin adayı mevcut Kıbrıslı Türk lider Nikos Anastasiadis ve DİKO’nun adayı Nikolas Papadopulos’un kalacağı yönünde tahminler var.

Simerini gazetesi, L.S Prime Market Research & Consulting Ltd şirketinin 17-22 Mayıs tarihlerinde 18 yaş ve üstü 800 kişiyle yaptığı anketin sonuçlarına yer verdi. Habere göre, ankette, Başkanlık seçimleri adayları için üç senaryo oluşturuldu ve tüm senaryolarda Anastasiadis ile Papadopulos’un ikinci tura kaldı.

Oy kullanmama eğilimi yüksek

Gazete, seçimlerde en önemli unsurlardan birinin de sandığa gidenlerin sayısı olduğunu belirtti.

Yapılan ankette, önemli oranda seçmenin seçimlerde oy kullanmama ihtimalinden söz ettiğini kaydeden gazete, seçmenlerin yüzde 11’inin kesinlikle veya muhtemelen sandığa gitmeyeceğini, yüzde 12’sinin henüz karar vermediğini, yüzde 77’sinin ise kesinlikle ya da muhtemelen sandığa gideceğini iade ettiğini aktardı. Haberde, başkanlık seçimlerimde oy kullanmayanların oranının diğer seçimlere kıyasla daha düşük oldu da belirtildi.

Kıbrıs sorununda talep edici olmalı

“Size göre bir sonraki başkanın sahip olması gereken iki özellik nedir?” sorusu karşısında en büyük oranı “Kıbrıs sorununda talep edici olması” seçeneğinin aldığını belirtti. Tüm seçenekler ve oranlar şu şekildedir: “Kıbrıs sorununda talep edici olması: yüzde 33; Çözümler üretebilmesi: yüzde 31; Sade vatandaşa yakın olması: yüzde 31; Güvenilir olması: yüzde 26; Genç olması: 16 Bağımsız olması: yüzde 15; Sorunları bilmesi: yüzde 14”

Çözüm ihtimali konusunda kötümser

Öte yandan, Kıbrıslı Rumların 2017 yılında çözüm ihtimali konusunda kötümser olduklarını belirten gazete, “2017 yılı içerisinde Kıbrıs sorununun çözümün ne kadar muhtemel görüyorsunuz?” sorusuna, yüzde 8’inin “aşırı çok”, yüzde 17’si “çok”, yüzde 19’u “az”, yüzde 32’si “çok az”, yüzde 11’i “hiç” yanıtını verdiğini aktardı.

Anketlerde, Anastasiadis’in popülerliğine bakıldığında, geçen yıllara göre sahip olduğu oranın az daha iyi olduğunu belirten gazete, buna göre 2014 yılında Anastasiadis için yüzde 39 olumsuz, yüzde 40 olumlu görüş belirtilirken, bugün yüzde 35 olumsuz, 43 olumlu görüş belirtildiğini kaydetti.

Anastasiadis’in Kıbrıs sorunundaki icraatlarıyla ilgili görüşler sorgulandığında, ankete katılanların 2016 yılında yüzde 45’i iyi, yüzde 36’i de kötü değerlendirmesinde bulunduğunu aktaran gazete, bugün ise yüzde 43’ünün iyi yüzde 45’ininse kötü yönünde değerlendirmede bulunduğunu aktardı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler