• BIST 8878.9
  • Altın 2239.55
  • Dolar 32.3367
  • Euro 35.1126
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Devlet hastanelerini bir de boğulma tehlikesi geçiren turistten dinleyin....

KKTC'ye turist olarak gelen ve Mağusa'da boğulma tehlikesi geçiren Ayten Madak, hayata geri getirilme sürecinde devlet hastanelerinde kendisine nasıl muamele yapıldığını anlatan bir açıklamada bulundu.
Devlet hastanelerini bir de boğulma tehlikesi geçiren turistten dinleyin....

Detay Kıbrıs

Geçtiğimiz Pazartesi günü Mağusa’daki Silver Beach’te boğulma tehlikesi geçiren ve günlerce hastanede yaşam savaşı veren 77 yaşındaki turist Ayten Madak, Lefkoşa ve Mağusa’daki devlet hastanelerinde kendisine nasıl davranıldığına ilişkin duygularını içeren bir açıklamada bulundu.

Ayten Madak’ın açıklamasını kişisel sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaşan Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Dizdarlı “anlamlı mesaj” olarak niteledi.

Madak, açıklamasında şu ifadelerde bulundu:

"KKTC ‘de konuk olarak bulunuyorum. Pazartesi günü, Mağusa sahilinde yüzerken anlık bir anafora kapılıp yüzmede kontrolumu yitirdim. Sonrasını anlatmaya gerek yok , çok fazla miktarda su yutma ve doğal olan sonuç : bilincin kaybolması ve sonrasının anımsanmaması....

Sahilde 1-2 duyarlı vatandaşın suni teneffüs yaptırdığını sonradan öğrendim. Ama daha önemlisi, 112 ile anons edilen cankurtaran- ambulans demiyorum, zira anlamını karşılamıyor - aracının olay yerine gelmiş olmasıydı. Sonrasında Mağusa Devlet Hastanesi ‘nin ‘’ acil ‘’ ekibinin ilk müdahaleyi yaptığını öğreniyorum. Donanımın daha iyi olduğu saptaması yapılmış olmalı ki 30 dakikada bu kez Kıbrıs Türkünün mücadele önderi olarak bildiğim Dr. Burhan Nalbantoğlu ‘nun adının verildiği Lefkoşa Devlet Hastanesi ‘nin yoğun bakımında müdahaleye başlanmış. ‘’ Mış ‘’ dememi mazur görün , bilincim yerinde değil ama tam bir seferberlik hali yaşandığını görenler tanık oluyor.Sakın ola ki bir ayrıcalık uygulandığı akla gelmesin , zira hastaneye mayo ile getirildim ve üstümde kimliğimi belirleyen hiç bir şey yoktu , hekimler ve yardımcı sağlık ordusu sadece ettikleri yeminin gereğini yaptılar. 48 saatlık yoğun bir müdahale dönemi ve son kalıntıları akciğerden giderilmesi için bu kez Göğüs Hastalıkları Kliniği ‘nin hastasıyım , ama konuğuyum demek daha doğru, zira gördüğüm sıcaklık ancak konuk sıfatıyla anlamını bulabilir. Cuma günü sabah hekim kontrolunda sağıltımın tamamlandığı bildirildi ve ben tabucu edildim.

Sonuçta ölümden yaşama dönüşün tüm basamaklarını yaşarken KKTC ‘nin 2 önde gelen hastanesini , acil ve yoğun bakımlarını ve cankurtaran servislerinin etkin hizmetinin tanığıyım , zira bu hizmetleri birebir aldım .

30 yılını yeni tamamlamış genç bir Cumhuriyet olan KKTC ‘de insanın beklediği ilk temel hizmet olan sağlık konusunda bu cansiperane davranışları sosyal basın aracılığıyla duyurmayı bir insanlık borcu olarak kabul ediyor , üstümde emeği olan sağlık ailesine ‘’sağolunlar!’’ diyorum.

Ayten Madak

İstanbul Devlet Konservatuarı Mezunu ,

Tekel Emeklisi

21.07.2017

PLAJDA CANKURTARAN YOKTU

Öte yandan Ayten Madak’ın boğumla tehlikesi geçirmesinin ardından polis olayla ilgili soruşturma başlatmıştı ve yapılan ileri soruşturmada Madak’ın boğulma tehlikesi geçirdiği Siver Beach isimli plajda cankurtaran olmadığı tespit edilmişti.

Polis, soruşturma neticesinde, Silver Beach plajının işetmecisi Y.A. (E-53)’ya cankurtaran bulundurmadığı için yasal işlem başlatmıştı.

“Plajların Kullanımı ve Denetimi Yasası” gereğince, 01 Nisan - 31 Ekim tarihleri arasında, plaj işletmecilerinin yetkili makam tarafından onaylı cankurtaran bulundurmak zorunluluğu var.

 

 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler