• BIST 9950.24
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Girne’nin “Kent Dokusu “ Girne Üniversitesi’ nde konuşuldu

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne Üniversitesi öğrencileriyle buluştu .
Girne’nin  “Kent Dokusu “  Girne Üniversitesi’ nde konuşuldu

Özgürlükçü, yenilikçi, eleştirel düşünen, sosyal sorumluluk sahibi, etik değerleri önemseyen, çevre bilinci gelişmiş, çok yönlü, özgüvenli, yaratıcı, analiz yeteneği güçlü ve önyargısız bireyler yetiştirmeyi hedefleyen , modern ve tarihi dokusuyla kurulan  Girne Üniversitesi Seminer Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Kent Dokusu isimli Yuvarlak Masa Toplantısı’na Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay Salihoğlu,  Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Altunç, Girne Üniversitesi Vakfı Müdürü Mutlu Soykurt, Girne Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Hürmüs Refiker ve  Girne Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Müh. Bölüm Başkanı Uğur Temen, dekanlar ve öğrenciler katıldı. 

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre ‘Kent Dokusu isimli Yuvarlak Masa Toplantısı’ Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Kalite Müdürü Hülya Tolun moderatörlüğünde gerçekleşti.

Güngördü; “Girne Üniversitesi Girne’nin Gelişimine Katkı Sağlıyor”

Girne Belediye başkanı Nidai Güngördü, Girne Üniversitesi ve tüm çalışanlarına teşekkür ederek başladığı konuşmasında Üniversitelerin kentin gelişmesine önemli katkı sağladığını, Girne Üniversitesinin de eğitimi ve öğrencileriyle kentin bir parçası olduğunu,  katkılarının büyük olduğunu ifade etti.

Girne kentinin gelişimini ve tarihini anlatarak günümüze kadar ilerleyişinin ne kadar hızlı olduğundan bahseden Güngördü Girne şehir planlamasından, trafik sorununa ve eğitimin kent yaşamında ne kadar etkili olabileceğine de değindi.

Güngördü, eğitimde üniversitelerin katkısını ve Girne Üniversitesinin uygulama ve öğretimde ne kadar  önemli olduğunu da sözlerine eklerken, köklerini kardeş üniversite olan Yakın Doğu Üniversitesi’nden aldığını ve sağlam adımlarla büyümeye ve her geçen gün Girne’ye katkı koyduğunu belirtti. Ayrıca, Girne Üniversitesi’nin kentle iç içe olmasının toplumu doğrudan etkilediğini dile getirirken, öğrencinin eğitimden geri kalan zamanında kentin canlanmasına katkı sağladığını ve bunun da kendisini çok sevindirdiğini vurguladı.

Girne Belediye Başkanı  Nidai Güngördü , öğrencilerin  kent yaşamı ve gelişimi hakkında bilgi edindikleri  konferansta ‘ Kent Dokusu Yuvarlak Masa Toplantısı ‘ söyleşisine öğrencilerle soru – cevap olarak devam ederken, tüm soruları içtenlikle cevapladı. 

dsc05360.jpg

Yeşil Adada ' Yeşil Alanın ' Önemi Büyük

Kentin refah düzeyi ve yeşil alanın önemine vurgu yapan Güngördü, Girne Üniversitesi Kampüs yerleşkesinin yeşilliğe verdiği önemle bir adım öne çıktığının altını çizdi.

Girne Üniversitesi ' Güvenli Kent' Girne' de.

Yuvarlak masa toplantısının devamında Güvenli Kent tanımını tartışmaya açan Belediye Başkanı Nidai Güngördü , kent güvenliğinin imarla doğrudan bağlantısı olduğunu söylerken, Girne Üniversitesi imar planının öneminden bahsetti.

' Gençler kent ile iç içe yetişiyor. '

Kent halkına 4 yıl daha hizmet edip, siz değerli gençlere görevimi devretmek isterim diye belirtti. Kentin gelişimde kampüs ortamlarının önemini savunan Güngördü, Girne Üniversitesinin payına düşeni yapacağına inancını yeniledi.

' Belediyeler halka değmeli, üniversitelere ve gençlere dokunmalı. '

Kentlere bulunan üniversitelerin, kent halkına büyük katkı sağladığını ifade eden Güngördü, üniversite öğrencilerinin kent halkının ayrılmaz parçası olduğunu belirtti. Belediyelerin ' öğrenci politikaları ' olmalarının gereğini dile getiren Güngördü, eğitim ve yerel yönetimlerin işbirliğinin gerekliliğini ifade etti.

' Girne esnafı ve öğrenciler doğru iletişim kurmalı '

Girne Üniversitesi yeni ve modern binalarının yanında, öğrenci kentte her ortamda kendisini iyi hissetmeli diye belirtti. Bu noktada belediyelerin titiz davranması gerektiğini söyledi ve Girne Belediyesi olarak en etkin hizmeti vermeye çalıştıklarının altını çizdi.

Prof. Dr. Altunç; “Girne Kentinin Bir Parçasıyız”

Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Altunç 1996 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel öncülüğünde kurulan Denizcilik Fakültesi’nin sınırlarını aşarak dünyanın bir çok noktasına ulaşmış olduklarını ifade ederken  denize küsen adalıları denize kavuşturduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Altunç; Girne Üniversitesinin de bu prensiple yola çıkarak büyürerek yoluna devam ettiğini kaydederken, Girne’nin bir parçası olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

Konuşmalarının ardından, Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Altunç’ un, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’ ye plaket vermesiyle Kent Dokusu isimli Yuvarlak Masa söyleşisi son buldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler