• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Lefkoşa 24 °C
  • Mağusa 25 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

“Kıbrıs’ın bir federasyon çatısı altında birleştirilmesinin mümkün olmadığı görüldü”

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora başkanlığında yapılan ziyaretlerde, çelenkler konulup saygı duruşunda bulunuldu.
“Kıbrıs’ın bir federasyon çatısı altında birleştirilmesinin mümkün olmadığı görüldü”

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği’nin son Genel Kurulunda oluşan Genel Merkez Yönetim Kurulu ile Lefkoşa Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, bugün, Lefkoşa Atatürk Anıtı’nı, Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün Anıt Mezarı’nı ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın mezarını ziyaret etti.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora başkanlığında yapılan ziyaretlerde, çelenkler konulup saygı duruşunda bulunuldu.
Konuyla ilgili basın bildirisi yayımlayan Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkan Yardımcısı Celal Bayar, “Şanlı direnişimizde ölümsüz Atamızın ‘bağımsızlık ve ideallerinden’ ışık alarak, Dr. Fazıl Küçük’ün ateşlediği meşale ile yürüyerek, O’nun yolunda Rauf R. Denktaş’ın önderliğinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne kavuşmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Dr. Fazıl Küçük ve Rauf R. Denktaş’ın kendilerine her zaman rehber olacağını kaydeden  Bayar, “Bu vesile ile ulusal davamıza katkı koyan başta Anavatanımız olmak üzere, emeği geçen önderlerimize, şehit ve gazilerimize sonsuz şükranlarımızı sunarız” dedi.

“KIBRIS’IN BİR FEDERASYON ÇATISI ALTINDA BİRLEŞTİRİLMESİNİN MÜMKÜN OLMADIĞI GÖRÜLDÜ”

Celal Bayar, bildiride, 20 Mayıs’ta gerçekleştirilen Genel Kurulda oybirliği ile aldıkları kararı da paylaştı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Anavatan Türkiye ile birlikte ortaya koyduğu iyi niyetli tüm çabalara, nüfus, mülkiyet ve toprak konularında taviz verilmesine rağmen, Kıbrıs’ın yeniden eşitlik, iki bölgelilik ve iki kurucu devletin oluşturacağı bir federasyon çatısı altında birleştirilmesinin mümkün olmadığının görüldüğü savunulan kararda şu ifadeler yer aldı:

“Rum tarafının Yunanistan’la birlikte son günlerde ortaya koyduğu olumsuz tavır ve söylemler, Kıbrıslı Türklerle eşit şartlarda bir çözüm konusunda hiçbir olumlu unsur içermemektedir.

Bilakis, Kıbrıs Türklerinin eşitliği, alınacak kararlara etkin katılımı, güvenliği, dönüşümlü başkanlık, dört özgürlük ve birincil hukuk konularında Rum tarafının katı tutumu devam etmektedir.

AB’nin haksız desteğini arkasına alan Rumlar, kendilerini Kıbrıs’ın tek sahibi olarak görmekte, bir yandan tek yanlı kararlarla Petrol arama faaliyetlerini yürütmeğe ısrarla devam ederken, bir yandan da askeri ittifaklar oluşturmakta ve aşırı bir şekilde silahlanmaktadırlar.

Sayın Anastasiadis’in yapılan son toplantıda, harita ve garantiler konusunun beşli konferansta görüşüleceği konusunda varılan mutabakata rağmen, Beşli konferansın toplanmasına bir şart olarak ileri sürmesi muhataplarımızın ne kadar gayrı ciddi ve güvenilemez olduğunun bir kanıtıdır.

Bütün gayeleri, Kıbrıs Türklerini Türkiye’nin askeri güvencesinden yoksun bırakmak ve asla vazgeçmedikleri ENOSİS hayallerini gerçekleştirebilecekleri zemini hazırlamaktır.”

“TÜRK TARAFININ ÇARESİZ OLMADIĞININ GÖSTERİLMESİ ZAMANI ÇOKTAN GELMİŞTİR”

Bütün açıklığıyla ortada olan, kabulü mümkün olmayan gerçekler karşısında, Türk tarafının çaresiz olmadığının gösterilmesi zamanının çoktan geldiği kaydedilen kararda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni her bakımdan güçlendirecek, geleceğini güvence altına alacak adımların derhal atılması gerektiği belirtildi ve şöyle denildi:

“Kıbrıs Türklerini görüşme masasına hapsetmeye kimsenin hakkı olmadığını vurgular, Türk Vatanı Ada’mızın barış için bölündüğü buna sebep olanın da Rum tarafı olduğu, tek kalıcı çözümün Devletimizi içte ve dışta yaşatmak olduğu gerçeğidir.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler