• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Taner Ulutaş'tan mesajınız var!

Taner Ulutaş'tan mesajınız var!
Taner Ulutaş'tan mesajınız var!

Sn. Zorlu Töre, yaptığınız açıklamada, hükümet ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı hedef alan sözlerinizde,  2 kapının açılması büyük bir şey değil dediniz. Da, Halim amca bile bu sözlerinize katıla katıla güldü. Gülmekten yerlerde tepinirken, Töre ‘Fıtığı’ çıkarttı. Bugün, Türkiye’nin 11 aydır yardım yapmadığı bütçen tam takır kuru bakır kalırken, Çöldeki ‘Vaha’ bulunan su gibi o kapılardan geçen Rumların yaptığı alış veriş sonrasında senin bütçeye oluktan para aktı. O kapılar olmamış olsaydı, bugün dizinin üzerinde gittiğin yolda, sanırım sürünme modunda gidecektin. .Sn. Töre, bu iş düğün ve cenaze törenlerini ziyaretlere benzemez. Bu işler hesap kitap işleridir. İki vatan millet, bir Sakarya, nurlu ufuklar şiiri, bu problemin cevabı olmaz. Griye Zorlu Endaksi?

**

Sn. Zeki Çeler,  açıklamanızda, hiçbirşey bulamadınız şimdi buna sarıldınız? Yıllarca emekçinin çalışma alanına çivi bile çakılmazken biz göreve gelirkenden daha rahat hizmet verilmesi açısından düzenlemelere gidelim dedik. Gene suçlu olduk. . Yıllarca vatandaşlar ilaç paralarını almak için eziyet çekerken sadece açıklamalarla ve muhalefetle yetinmekle kalınırken. Biz göreve gelir gelmez önlem almaya başladık. Artık ilaç parası beklemek yok. Takdir beklemiyoruz çünkü görevimiz. Ancak yapılanları görmezden gelip ikide birde şahsım ve bakanlığım üzerindem varlığınızı hissettirmeye çalışmanız bizi engelleyemeyecek. Aksi gibi çabalarımızı hızlandırmaya destektir. Bu bilinçle devam edin dedin. Sn. Çeler meyve veren ağaç taşlanır. Tamam biz alışkanlıklarımızın çocuğu olduğumuz için taşlarken dalları kırıyor, ağaçta yaprak da bırakmıyoruz. Sevgili Zeki, bazı insanlar ayakkabı mağazası gibidir. Onlarda her numara var. Bunlara boş ver tırıs gitsin.

 

**

Sn. Ziya Emir, hiçkimse bu ülkede turizm yapacak diye boşuna uğraşmasın. Bence boşyere turizm fuarına da katılmayın. Bu ülkeye bu sistemle ne yolcu gelir ne turist. Yüreği olan siyasetçi varsa önce bu işe bir el atsın. 39 TL olan bilete 120 TL KKTC Ercan havaalanı meydan vergisi ödüyorsunuz. Ya Türk Hava Yolları bizi yanıltıyor yada bizim devletimiz tekel olan havaalanının bizi yolmasına seyirci kalıyor. Süratle bu konuyla ilgili açıklama yapması gereken bir hükümet arıyoruz. Sayın Fikri Ataoğlu ve Sayın Tolga Atakan sorumlu iki bakan olarak ilk söz hakkı sizin diyorsun. Da, Ercan’ı parselleyen Anamızın çok sevdiği bir çocuğu. THY ise göz ağrısı. Bizde anaya saygı büyüktür.. Sn.Atağolu ile Sn. Atakan’ın analarının evlatlarına nasıl hesap soracak dersin? Anamızı öpen, Kanuni’nin kadısı Ebu Suud Efendi. Kimden hesap soracağız söylermisin? Sevgili Ziya, bizim etiket yapıldığımız noktada, maalesef fiyatı bunlar koymaya alıştı.

**

Sn. Hüseyin Cumaoğlu, paylaşımında, iki gündür, Kral öldü yaşasın yeni Kral  diye kulaklarım çınlar. Sümük, sülük, Zübük, yine çoğaldı galiba diyorsun. Vallahi Kral öldü. Yerine yeni kral geldi ama ‘Soytarıları’ hala yaşıyor. Kralı memnun etmek için her yolu deneyen soytarılar, bakkal, market ve nalburlarda yağ ve graso bırakmadı. Hocam, UBP’liler yaşanacak değişim ile en güzel günleri görsün dedik. Hayatları yeni oluşum ile renklensin istedik. Ancak ortalığa saçılan graso ve yağlar sonrasında,  ciğerlerimiz katran karası, göz altlarımız mosmor olsun demedik.

**

Sn. Canev Tatar yapmış olduğun paylaşımında, baban Ersin Tatar için seni yıllardır izliyorum. Sabahtan akşama durmadan çalıştın, yollarda, oradan oraya... Senin yerinde bir başkası olsa çok yorgun olurdu... Ama sen yorulmadın çünkü bu yol senin yolun. Sen kendini bu ülkenin insanlarına, siyasetine adadın. Sana saygı duyuyorum. Seni çok seviyorum. Sen her zaman benim içimde kazanansın, seçimin yok, adaylar yok... Her zaman benim içimde en güzel yerdesin baba dedin . Sevgili Canev,  bugüne kadar  3 kuruşluk adamlara hep 5 kuruşluk değer verdik. Kalan 2 kuruşa halk olarak bizi sattılar. Bukez 10 kuruşluk birine değer verdik. 10 üzerinden 10’luk iş yapacağından ve bukez satılmayacağımıza eminiz.

**

Sn. Alev Sensoysosyal medyadaki paylaşımınızda yani uçak âlânı açılış töreninde hangi dua okunur diye merak ettim. Börekçi açılışında aynı duayı okuyup üflesek caiz olur mu? Yoksa farklı bir dua mı okumak lazım? Bütün bu ilmi mevzuları öğrenmek lazım zannımca diyorsun. Sn. Şensoy, Cinci baba bu Alev denilen kafir hatun, 100 kere tövbe etmez. 150 defa tesbih çekerken kuluvallahi okumaz, ve Ayetül kürsüyü 150 defa telaffuz etmez ise cehennem ateşinde cayır cayır  yanacak diyor. Cüpbelli Ahmet Hoca da, Alev hanım, sabah kalkarken yataktan sağ tarafınızdan kalkıp, önce sağ ayağını terlik içerisine koymaz,. 20 defa besmele çekerek yüzünü yıkayıp, güsul abdesti aldıktan sonra sağ ayağı ile WC ve duştan çıkamazsa çarpılır ve cehennem ateşinde yanar diyor. Sn. Şensoy, rüzgâr dalından düşen yaprağı bir yere savurur. Ama Cinci Hoca ile Cübbeli,  kasırga gibi eser ağaçları kökünden söker. Aman tedbirini al, bunların üfürükleri kuvvetlidir..

**

.Sn. Ali Kara kankan, Z.K. ile  Girne’de faaliyet gösteren Nusmar Market isimli işyerine müşteri olarak girdikten sonra  553 TL değerinde muhtelif gıda ve kozmetik ürünlerini çalmanız başınızı belaya soktu. Hadde ilk defa çekirge atladı ve ökseye yakalanmadı. Neden ikinci defa sıçramayı denedi diye sorsak suç olmaz değil mi? Birde turist olarak geldiğin bu ülkede daha yolculuğun teri kurumadan hangi cesaret ile hırsızlık yaparsın sorusu kafaları meşgul ediyor.Ali oğlucuğum, bak hayatını deliler gibi yaşa, sabahlara kadar eğlen.Ama kimseyi yaptığın hırsızlık sonunda üzüp, sabahlara kadar ağlatma. Ağlatırsan sonrasında hapiste beş katı ağlatırlar.

**

Sn. Hasan Cezaroğlu, Fiyat 10 idi Krizifırsattaçevirdik, 100yaptık. Elimizde çok stok var biraz eritelim dedik. Kampanya yaptık. Fiyatları 90'a düşürdük. Hükümet de arkamızda, vatandaşa ucuz mal var. Koş vatandaş, koş, bu kampanya 1aylık. Zaten battın ne fark eder, koş dediniz. Hasan gardaş, adettendir. Bize önce eşeğimizi kaybettirirler, sonra da nalını veya semerini buldurturlar. Biz garibanlar da hah nalını veya semerini bulduk diye hopul hopul oynarız. Sn. Cezaroğlu, bu hayatı dikkatli yaşamalıyız. Çünkü bu hayat içerisinde, insandan çok şeytan var.

**

Sn. Sarper Altıncık, öncelikle Başsavcı Yardımcı Muavini olduğunuz için lütfen tebriklerimizi kabul buyurun. Başsavcılık da yapılan münhal sonucunda Kıdemli Savcı olarak apoletinizin üzerine bir yıldız daha yerleştirdiniz.  Vallahi Hüsniyeba, Sarper ovlucuğuma Başsavcı Yardımcı Muavinliği yakışır. Yakışmaktan öte bu elbise kişiliği nedeniyle kalıp gibi üstüne oturdu diyor.  Ayrıca Hacı Hüsamettin amca da terfi alan Savcılar Aliye Özçınar, Emine Tayfunsel ve Cemaliye Yüksel’in Kıdemli Savcılığa terfi etmesini büyük bir memnuniyet ile karşıladığını belirtti. Sn. Altıncık,İçtenliğin izleri gözlerde,  dürüstlüğün göstergesi sözlerde saklıdır. Bu durum sizlerde fark edilince hakkınız olanı da aldınız diyor Şekibeabla.

**

Sn. Uğur Sayılır, geçtiğimiz hafta içerisinde yedi dalgada meydana gelen şiddetli rüzgar ve fırtınada yaralandığınız ve hastanede genel cerrahi bölümünde müşahade altına alındığınızı öğrendik. Öncelikle geçmiş olsun. Sn. Sayılır, meydana gelen doğa felaketi sizi yaralarken, hastanelik etti. Mahşerin 4 atlısının yarattığı fırtına ise halk olarak bizi kuru bir yaprak gibi yerden yere savurdu. Havada uçuşan zam kazıklarından, delinmedik yerimiz kalmazken, zam topuzunun indiği yerde onulmaz yaralar açıldı.  Uğur gardaş, zam topuzu başımıza inerken, zam kazıkları vücüdumuzda girmedik delik bırakmazken, yapmayın, zincire vurduğumuz küfürlerimizin kilidi ile oynuyorsunuz dedik. Kilidi açtılar. Ama yine de küfür etmiyoruz. Ancak yaptıklarına küfür etmiyoruz. Küfür edercesine gülüyoruz.

**

Fıkra

Bakış açınızı sevdim

Matematik dersinde kadın öğretmen öğrencilere sorar:

- Bir ağacın dalında 5 tane kuş var. Taş attım, iki tanesini vurdum. Geriye kaç kuş kalır?

Öğrencinin biri parmak kaldırır ve cevaplar:

- Hiç kuş kalmaz çünkü diğerleri korkudan uçup gider.

Öğretmen gülümser:

- Hayır. Doğru cevap üç olacaktı ama bakış açını sevdim.

Öğrenci duruma çok bozulur ama pek göstermez. Ders devam ederken tekrar parmak kaldırır:

- Bir soru da ben sorabilir miyim?

Öğretmen izin verir.

- Sokakta üç kadın dondurma yiyerek yürüyor. Biri dondurmasını yalıyor, diğeri ısırıyor, diğeri de emiyor. Kadınlardan hangisi evlidir?

Öğretmen şaşırır, kızarıp bozarır ama cevap da vermek zorundadır:

- Hmm...şey..yalayan?

Öğrenci yanıtlar:

-Hayır, parmağında alyans olan. Ama bakış açınızı sevdim.

**

Günün Sözü

gunun-sozu-016.jpg

**

Günün Fotosu

gunun-fotosu-cadi-bayramindan-geride-kalanlar.jpg

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler