• BIST 10536.54
  • Altın 2472.776
  • Dolar 32.2824
  • Euro 35.0451
  • Lefkoşa 30 °C
  • Mağusa 30 °C
  • Girne 27 °C
  • Güzelyurt 29 °C
  • İskele 30 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

'Yeni Türkiye hedefimiz AB'den asla bağımsız değildir'

'Yeni Türkiye hedefimiz AB'den asla bağımsız değildir'

Erdoğan, "Tamamen siyasi, tamamen keyfi nedenlerle açılmayan fasıllar var. Görüştüğüm tüm Avrupa ülkeleri ‘haklısınız, bunu en kısa zamanda sonuçlandıracağız’ dediler.Biz inişli çıkışlı da olsa müzakere sürecimizi devam ettirmekte kararlıyız." dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

Açılması gereken diğer fasıllar ise şu an tamamen siyasi engellemelere takılmış durumda. Biz inişli çıkışlı da olsa müzakere sürecimizi devam ettirmekte kararlıyız. Birliğin tutarlı bir tutum sergilemediğine üzülerek şahit oluyoruz.

"NELER DEMEDİLER Kİ..."

Türkiye’nin önünü kesmek için olmadık yollara başvurdular. Neler demediler ki? İmtiyazlı ortaklık, Türkiye’nin inancı bizimle uyumlu değil…  Müzakere sürecinde biz ilerleme kaydedelim diye çırpınırken haritayı gösterip Avrupa kıtası içindir dediler. Şu anda Avrupa kıtasında olmayan ülkelerin AB üyesi olduğunu görüyoruz. Türkiye ise iki kıtanın ülkesidir. Türkiye’nin böyle bir zenginliği var. Türkler küçük Asya’dalar şeklinde işi yokuşa sürenler oldu. Yabancı düşmanı, göç karşıtı parti ve çevreleri dahil ettiğimizde karşımıza bir başka manzara çıkıyor. Tamamen siyasi, tamamen keyfi nedenlerle açılmayan fasıllar var. Görüştüğüm tüm Avrupa ülkeleri ‘haklısınız, bunu en kısa zamanda sonuçlandıracağız’ dediler. 24. Fasıl öncelikle açılacak ve son kapanacak fasıl olarak söylediler.

"YENİ TÜRKİYE HEDEFİMİZ ASLA AVRUPA BİRLİĞİ'NDEN BAĞIMSIZ DEĞİLDİR"

Türkiye'nin AB'ne üyeliği yaşanan bölgesel ve uluslararası gelişmeler dışında ele alınması gerekiyor. Bölgemizde cereyan eden hadiseler ve büyüyen bölgesel tehditler karşısında Türkiye ve Avrupa Birliği birlikte hareket etmeliyiz. Komşularında yaşanan sıkıntı ve çatışmaya rağmen büyümesini devam ettiren, alt yapı yatırımlarını sürdüren ülkeyiz. Bizim yeni Türkiye hedefimiz asla Avrupa Birliği'nden bağımsız değildir. Yeni Türkiye hedefimize Avrupa Birliği tam üyeliğimiz ile daha hızlı şekilde ulaşabileceğimize inanıyoruz. Bölgemizdeki çatışmalar Avrupa Birliği'nin Türkiye'yi dışlamasına değil Türkiye ile ilişkiyi ileriye taşınmasını gerekli kılıyor. Türkiye AB'nin sadece siyasi değil ekonomik istikrarının da anahtarıdır.

"HİÇBİR FASIL AÇILMADIĞI HALDE MÜCADELE BAŞLATTIK"

Biz adımlarımızı sadece milletimizin arzu ve talepleri doğrultusunda attık. Eski korkuların, tereddütlerin, kısır tartışmaların AB ile ilgili ilişkilerimizi esir almasına izin vermeyiz. 12 yıl önce bu göreve başladığımızda hiçbir fasıl açılmamıştı. Hiçbir fasıl açılmadığı halde mücadele başlattık. Alınan 13 üyenin hiçbiri ile Türkiye ile mukayese ediecek hiçbir yanı yok. Bu alınanlar siyasi kararla alımlardır. Biz alındık, alınmadık bunlara bakmadık.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler