• BIST 9981.92
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 30 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 30 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

23 Nisan etkinlikleri

23 Nisan etkinlikleri

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, çağdaşlığa, bilime, teknolojiye ve eğitime açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın, Atatürk’ün yarınların teminatı olan Türk çocuklarına duyduğu  sevgi ve güvenin göstergesi olduğunu belirtti.

1430734921 1430734918 1430734865

Berova, Lefkoşa’da elverişsiz hava koşulları nedeniyle bugüne ertelenen Atatürk Stadyumu’ndaki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreninde yaptığı konuşmada, cumhuriyet  güneşinin berrak yüzünü gösterdiği ‘Türkiye Büyük Millet Meclisi”nin açıldığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 95. yıldönümünü sevinç, coşku ve heyecanla kutladıklarını kaydetti.

Törene, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt, 28. Tümen Komutanı Tümgeneral Taci Kurul, 39. Tümen Komutanı Tümgeneral Sadık Piyale ve diğer bazı yetkililerle vatandaşlar katıldı.

Tören, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova’nın öğrencilerin teftişi ve kutlamasıyla başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra tören, Arabahmet İlkokulu öğrencisi Mert Önder’in andımızı okuması ve Arabahmet İlkokulu öğrencisi Kübra Işık’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

Törende ayrıca Arabahmet İlkokulu öğrencisi İhsanur Hıncaloğlu şiir okudu.

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova’nın konuşması ve Lefkoşa merkez ilkokul öğrencilerin resmi geçidinin ardından, Jimnastik Federasyonu öğrencileri ve diğer öğrenciler gösterilerini sundu.

BEROVA

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova konuşmasında, Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, yarınların güvencesi çocuklara hediye ettiği 23 Nisan Çocuk Bayramı’nın, bu alanda  dünyada bir ilki oluşturduğunu ve geleceğin nesillerine Atatürk’ün verdiği önemi gösterdiğini söyledi.

Berova, sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, çağdaşlığa, bilime, teknolojiye ve en önemlisi eğitime açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan Çocuk Bayramı’nın, Atatürk’ün yarınların teminatı olan Türk çocuklarına duyduğu  sevgi ve güvenini göstergesi olduğunu belirtti.

Özdemir Berova, şöyle devam etti

“Aydınlık yarınların ve geleceğimizin güvencesi  sevgili çocuklar, her fidanı sevgiyle, özveriyle büyüten fedakâr öğretmen arkadaşlarım. Bu bayramlar,  birlik  ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, siz çocuklarımızı daha aydınlık, refah ve güvenli yarınlara taşıyabilmemiz adına ve bu ortak  payda ile bir araya geldiğimiz bir gündür”.

Berova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yarınlarını özgür; vatanına, milletine, bayrağına, toprağına bağlı; saygı, sevgi, kardeşlik ve barış anlayışıyla yetişmiş “Ulu Önder Atatürk”ün ilke ve inkılaplarından asla sapmayan bireyler olarak yetişmelerini sağlamak olduğunu kaydetti.

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Atatürk’ün emanet ettiği bu büyük eseri sonsuza kadar yaşatma  kararlılığı içinde olmalarını istediği çocuklara “Okuyan, anlayan, araştıran, soran, sorgulayan,  güncel ve çağdaş yaklaşımlarla değerlendiren, yenilikçi, bilimi ve teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanan, milli ve manevi değerlerine bağlı, insan haklarına saygılı,  evrensel insani değerleri tam olarak algılamış, kendine güvenen eğitime önem veren bireyler olarak yetiştiğiniz müddetçe, ülkemiz ve insanlık adına büyük bir kazanım olacağınızı aklınızdan çıkarmayınız” tavsiyesinde bulundu.

Berova sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu duygularla, başta Çocuk  Bayramı’nı kutlayan ve varlıklarıyla bize  ayrı  bir anlam katan, çocuklarımızın ve  tüm dünya  çocuklarının sevginin, kardeşliğin ve  barışın  hakim  olduğu  bir  dünyada el ele yaşamak ümidiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler