• BIST 10165.11
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • Lefkoşa 29 °C
  • Mağusa 29 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 29 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

8 bin hastaya etkinlik dopingi

8 bin hastaya etkinlik dopingi

ETKİNLİKLERLE HASTALARA YETİŞMEYE ÇALIŞILIYOR: Ülkede, 8 bin civarında hastanın üye olduğu ve tedavi masraflarına destek beklediği Kanser Hastalarına Yardım Derneği, duyarlı vatandaşların yanı sıra devletten destek bekliyor. Kanser hastalarına destek sağlayan dernek, sıkıntılarla boğuşarak, etkinliklerle ayakta kalmaya çalışıyor.

“DEVLET POLİTİKASI OLMALI”: Kanser Hastalarına Yardım Derneği Proje Koordinatörü Engin Savim, vatandaşlardan toplanan katkıların yetersiz olduğunu belirterek, kansere yakalanmış hastalara yardım elinin uzatılabilmesi için etkinlikler düzenlediklerini belirtti. Savim, kanserle mücadelenin bir devlet politikası haline gelmesi gerektiğini de vurguladı.

Rana SARRO

Ülkede, 8 bin civarında hastanın üye olduğu ve tedavi masraflarına destek beklediği Kanser Hastalarına Yardım Derneği, duyarlı vatandaşların yanı sıra devletten destek bekliyor.

Kanser hastaları ile bu hastalara destek sağlayan dernek, sıkıntılarla boğuşarak, etkinliklerle ayakta kalmaya çalışıyor.

Kansere yakalanmış hastalara yardım elinin uzatılabilmesi için sıklıkla etkinlik düzenlemeye çalışan derneğin, 12-13-14 Haziran tarihlerinde Lefkoşa Atatürk Stadyumu’nda yapılacak, Kıvılcım etkinliği de bunlardan biri.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Proje Koordinatörü Engin Savim, vatandaşlardan toplanan katkıların yetersiz olduğunu belirterek, kansere yakalanmış hastalara yardım elinin uzatılabilmesi için etkinlikler düzenlediklerini belirtti. Savim, kanserle mücadelenin bir devlet politikası haline gelmesi gerektiğini de vurguladı.

“DEVLET DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR”

Detay Gazetesi’ne konuşan Savim, Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin, devlet desteğine ihtiyacı olduğunu belirterek, kanserin hükümet politikası değil devlet politikası haline gelmesinin önemine dikkat çekti. Kanserle mücadelenin şuanda hükümetler politikası halinde seyrettiğini söyleyen Savim, bu nedenle kanser hastaları ile derneğin sıkıntılarla boğuştuğunu anlattı.

“ETKİNLİKLERLE HASTALARA YETİŞMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin hiç durmadan etkinlik gerçekleştirdiğini belirten Engin Savim; amacının kansere yakalanmış hastalara yardım elinin uzatılabilmesi olduğunu belirtti.

Vatandaşlardan toplanan katkıların yetersiz olduğunu, dolayısıyla bu tür etkinlikleri yapmak zorunda olduklarını kaydeden Engin Savim, derneğin görevinin yalnız hastaya yardımla kalmadığını; sağlık hizmetinin de verildiğini anlattı.

“HERKESİ BEKLİYORUZ”

‘Anadolu Ateşi Kıvılcım’ gösterisinin de düzenledikleri etkinliklerden yalnızca bir tanesi olduğunu belirten Engin Savim, “bunlar büyüdüklerinde Anadolu ateşinin içerisinde dans ederek, gösteriye devam edecekler” dedi.

Savim, 6 bin çocuk arasından seçilen 60 kişilik dans grubu tarafından 12-13-14 Haziran tarihlerinde, çok başarılı bir gösteri gerçekleştirileceğini kaydetti.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Proje Koordinatörü Engin Savim, çocuklara hitap edebilecek bu gösteriye tüm vatandaşları beklediklerini vurguladı.

“11 PERSONELİN MAAŞLARINI ÖDÜYORUZ”

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde 11 personelin maaşlarının dernek tarafından ödendiğini belirten Engin Savim, farkındalık yaratılabilmesi için kurdukları eğitim birimi ve Umut Eğitim Merkezi’nin de giderlerini karşılayabilmek için etkinlik yapmak zorunda olduklarını kaydetti. Savim, “Bir hastamızın ilaç, tedavi, bakım ve bunun gibi ihtiyaçları için sağladığımız destekler için, vatandaşlardan kuruş kuruş topladıklarımızı, çuvallarla veriyoruz. Dolayısıyla devletin yanı sıra vatandaşlarımızın da duyarlılığını bekliyoruz” diye konuştu.

VATANDAŞLARA KATKI YAPMALARI ÇAĞRISI”

Vatandaşlara, bayramlarda fitrelerini Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne vermeleri çağrısında bulunan Kanser Hastalarına Yardım Derneği Proje Koordinatörü Engin Savim, “bugün kanser hastalığının girmediği ev maalesef yok. Önemli olan kanserle karşılaştıktan sonra değil, karşılaşmadan katkı koyabilmektir” dedi.

“KIVILCIM ETKİNLİĞİ”

Kanser Hastalarına Yardım Derneği yararına düzenlenecek Kıvılcım etkinliği, 12-13-14 Haziran tarihlerinde Lefkoşa Atatürk Stadyumu’nda yapılacak. Bu çerçevede ilk olarak 11 Haziran’da saat 18.00’de Maskotlu Çocuk Oyunu sahnelenecek, hemen ardından 19.00’da Kıvılcım Dans Ekibi gösteri sunacak.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler