• BIST 10181.03
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • Lefkoşa 29 °C
  • Mağusa 29 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 29 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Amerikan Kolej’de görkemli mezuniyet töreni

Amerikan Kolej’de görkemli mezuniyet töreni

Girne Amerikan Üniversitesi’ne bağlı Amerikan Kolej’in 8.sınıf mezuniyet töreni GAÜ Uluslararası Kongre Merkezi’nde (Spectrum Hall) görkemli bir törenle yapıldı. Tören, Bayındırlık ve Ulaştırma  Bakanı Hasan Taçoy, GAÜ Okullar Grubu’na bağlı okul müdürleri ve ailelerin katılımıyla gerçekleşti.

Amerikan Kolej müdürü Aysu Balkanlar açılış konuşmasında “Burada bulunmaktan gurur duyduğunuza eminim. Öğrencilerimiz yaşamlarındaki bu noktaya gelmek için çok çalıştılar. Gelecekte de daha çok çalışmaya devam edecekler. Bu yıl oldukça faal bir yıldı ve sekizinci sınıflar bu faaliyetlerin başarılı olması için çok çaba sarfettiler. Öğrencilerime tüm çalışmalarından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Bildiğiniz gibi okulda geçirdiğiniz zaman yaşamınızdaki en önemli zamandır. Okulda geleceğinizi nasıl şekillendireceğinizi belirlersiniz. Gelecekteki başarınızı garantilemek için hepinizin çok çalışacağına eminim” dedi.

Konuşmasına “Bugün yeni bir başlangıç yapıyorsunuz. Lisede sizden farklı beklentiler olacak. Kendi kararlarınızla seçim yapabilme yeteneğiniz gelişeceğinden, bilimadamı, araştırmacı, sanatçı ya da farklı seçeneklere karar verebileceksiniz. Hepinizi dört yıl daha burada olup on ikinci sınıfa ulaşıp diğer bir basamağa yani üniversite kariyerinize başlarken görebilmeyi heyecanla bekliyorum3 diyerek devam eden Balkanlar, “Gelecek çabalarınız için hepinize bol şans diliyorum. Şimdi arkanıza yaslanın ve gecenin tadını çıkarın’’ dedi.

Kutlama etkinlikleri

Gecede 8. sınıf öğrencilerinden Okyay Onat Birinci şiir okurken Asya Ladin Ulubaş  piyano eşliğinde şarkı söyledi, Kaya Debbağ ve Melisa Karanlık’ın söylediği şarkı arkadaşları tarafından ayakta alkışlandı.

Daha sonra Amerikan Kolej Müdür Muavini Koray Emirhoca ve Beden Eğitimi öğretmenleri Caner Ay tarafından spor kollarında başarılı olan öğrencilere ödülleri  verildi.

Basketbolda Zeynep Saymaz, Besre Eda İzam, Gülşen Dal, Oktay Birinci

 

Futbolda Ali Murtuza Ateş, Mehmet Davrandı, Eskrimde Açelya Beyzade, Evelina Surovikina, Gülcan Bali, Kaya Debbağ, Hüseyin Baran Kılıç, Jan Hüssein Djemal, Meltem Çolak, Futsalda, Seçilya Hüroğlu, Elit Güner Aydın ödüllerini törenle aldı.

Zeynep Süngü yıl içinde yapılan yarışlarda gösterdiği üstün başarılar nedeniyle özel ödülü kazandı. Süngü, ödülünü Bursa Yirmiikinci Yüzyıl Okullar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kulaksız tarafından aldı.

Törende mezunların Amerikan Koleji’nde geçirdikleri günlerini yansıtan bir slayt gösterisi de yapıldı.

 

Çok sayıda gösteri yapıldı

“Hababam Sınıfı” isimli müzikal gösteriyle devam eden törende “Müdür Özel Ödülü”nü yıl içindeki başarılı performansı ve uyumu nedeniyle Gülcan Bali’ye verildi.

Genç Bilimadamı Ödülünü Kaya Debbağ, 8. sınıflar sorumlusu Yeliz Sadrazam’dan alırken, Melisa Karanlık Müzik ödülünü Amerikan Kolej Müdür yardımcısı Sermin Mayın’dan aldı.

Ortaokulda eğitim aldıkları üç yıl boyunca en yüksek not ortalaması ile mezun olan öğrencilere ödüllerini Bayındırlık ve Ulaştırma  Bakanı Hasan Taçoy ve Amerikan Kolej Müdürü Aysu Balkanlar verdi.

Rabia Aslan, Gülcan Bali, Şeyma Safter, Alesyum Öz ve Seçilya Hüroğlu’na akademik başarı ödülü alırken bu özel anı ölümsüzleştirmek için öğrencilerin aileleri de sahneye davet edilerek günün anısını yansıtan hatıra fotoğrafları çekildi.

Öğrencilerin duygu ve düşüncelerini paylaşmasının ardından 8. sınıf öğrencilerinin diploma törenine geçildi.

Öğrencilere diplomaları 8. sınıflardan sorumlu Yeliz Sadrazam,  8. sınıfların sınıf öğretmenleri Simge Özkan ve Asil Balkanlar verdi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler