• BIST 9963.73
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 30 °C
  • Mağusa 33 °C
  • Girne 27 °C
  • Güzelyurt 29 °C
  • İskele 33 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Bugün 11 Temmuz Basın Günü

Bir çok Bakan, basın emekçilerinin Basın Günü'nü kutladı...
Bugün 11 Temmuz Basın Günü
 
   11 Temmuz 2016, Pazartesi 13:31 Metni Kopyala         Yazdır 
 

SAĞLIK BAKANI SUCUOĞLU: “BASIN, TOPLUMUN AYDINLANMASINA İMKÂN SAĞLIYOR”

ÇALIŞMA BAKANI SANER: “MEVCUT YASAL KOŞULLARIN İYİLEŞTİRİLMESİ İÇİN BAKANLIK OLARAK ÇALIŞMAYA HAZIRIZ”

MİLLİ EĞİTİM BAKANI BEROVA: “BASIN, HALKIN BİLİNÇLENME VE GELİŞMESİNE KATKIDA BULUNUYOR”

BAYINDIRLIK VE ULAŞTIRMA BAKANI BAKAN DÜRÜST: “GAZETECİLER, TOPLUMUMUZU AYDINLATMAYA DEVAM EDİYOR”

Lefkoşa, 11 Temmuz 16 (T.A.K): Bugün 11 Temmuz Basın Günü.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu Basın Günü nedeniyle yayınladığı mesajda basının, her düşüncenin seslendirilmesine; toplumun siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel alanda aydınlanmasına imkân sağladığını belirtti.

Basının halkın bilinçlenmesi ve gelişmesine katkıda bulduğunu kaydeden Sucuoğlu, “Basın yasama, yürütme ve yargıdan sonra gelen dördüncü güç olarak kabul edilmektedir” dedi.

Sucuoğlu, demokratik yaşamın ayrılmaz bir parçası olan medyanın, sorumluluk ve yükümlülük sahibi olduğunu dile getirerek, “Kıbrıs Türk halkının sesini hem ülkemizde, hem de tüm dünyada duyurmak için özveri ile çalışan tüm basın mensuplarının Basın Günü’nü kutlarım” dedi.

ÇALIŞMA BAKANI SANER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner de yayımladığı mesajında basın çalışanlarının 11 Temmuz Basın Günü’nü kutladı.

“Kıbrıs Türk basını, ülkede demokrasinin, çok sesliliğin ve özgürlüklerin gelişmesinde çok önemli rol oynamıştır” diyen Saner, Kıbrıs Türk basınının, dünya kamuoyunda Kıbrıs Türklerinin gözü kulağı ve sesi olma görevini başarıyla yerine getirdiğini kaydetti.

Saner, Kıbrıs Türk basınının ülkede demokrasinin, çok sesliliğin ve özgürlüklerin gelişmesinde çok önemli rol oynadığını da sözlerine ekledi.

“Basına emek veren çalışanların en iyi koşullarda çalışma ve gelişmelerinin sağlanması; hak ve menfaatlerinin korunmasının öneminin bilincindeyiz” diyen Saner, mevcut yasal koşulların iyileştirilmesi ve eksikliklerin giderilmesi için bakanlık olarak çalışmaya her zaman hazır olduklarını belirtti.

Saner şunları kaydetti:

“Tüm basın çalışanlarının toplumu aydınlatmak adına üstlendikleri görevin öneminin bilinciyle, adil, şeffaf, tarafsız, kamu yararını gözetecek şekilde, basın mesleğinin gerektirdiği etik değerlere sadık kalarak, halkımıza hizmetlerinin devamını diler, Kıbrıs Türk basınının vefakâr çalışanlarının Basın Günü’nü en samimi dileklerimle kutlarım."

MİLLİ EĞİTİM BAKANI BEROVA

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova da, tüm basın yayın kuruluşları ve basın mensuplarının Basın Günü’nü kutladı.

Basın mensuplarının özveriyle çalıştığını kaydeden Berova, “Basın, halkın haber alma hakkını sağlarken, halkın bilinçlenme ve gelişmesine katkıda bulunan, yasama, yürütme, yargıdan sonra dördüncü güçtür” dedi.

Katılımcı demokrasinin yanısıra insan haklarına dayalı, çağdaş devlet yapısı için basının en temel unsur olduğunu söyleyen Berova, şöyle devam etti:

“Ambargo altındaki KKTC’nin haklı sesinin dünyaya duyurulmasında da büyük rol oynayan basın emekçilerimiz, halkın bilinçlenmesi, gelişmesi ve bilgi alma özgürlüğüne de büyük katkı sağlamakta. Ülkenin her kesiminden görüş ve düşünceleri kamuoyu ile paylaşan basın mensuplarının ortaya koyduğu gayret, her türlü takdirin üzerindedir.”

BAYINDIRLIK VE ULAŞTIRMA BAKANI BAKAN DÜRÜST

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ise mesajında, doğru, ilkeli ve tarafsız yayın yapmak için çalışan basın mensuplarının, bilgi akışı sağlamak adına önemli bir görev üstlendiğini kaydetti.

“Mesleki tecrübesinin yanı sıra insanlara ve olaylara karşı duyarlılıklarıyla gazeteciler, toplumumuzu aydınlatmaya devam etmektedirler” diyen Dürüst, demokrasinin sağlıklı işlemesi, yönetim ve hizmetlerin şeffaf, denetlenebilir olması ve halkın haber alma özgürlüğünü kullanmasının bağımsız medyayla mümkün olduğuna işaret etti.

Dürüst, şöyle devam etti:

“Gerek yazılı basında hizmet veren, gerekse görsel basında hizmetlerini esirgemeyen, zaman mevhumu gözetmeksizin sorumluluklarını güç şartlarda dahi yerine getirme çabasında olan basın çalışanlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum. 11 Temmuz Basın Günü’nü kutluyor, esenlikler diliyorum”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler