• BIST 10753.61
  • Altın 2523.135
  • Dolar 32.2072
  • Euro 35.0479
  • Lefkoşa 26 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

DAÜ’de düzenlenen atölye çalışmaları sona erdi

DAÜ’de düzenlenen atölye çalışmaları sona erdi

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) lise son sınıf öğrencilerine yönelik düzenlediği “Atölye Çalışmaları” 28 Aralık 2015 tarihinde sona erdi. Ülke genelindeki liselerden 1000’i aşkın lise son sınıf öğrencisinin katıldığı Atölye Çalışmalarının son gününe Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, 20 Temmuz Fen Lisesi, Haydarpaşa Ticaret Lisesi, Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi, Hala Sultan İlahiyat Koleji, Anafartalar Lisesi  ve Polatpaşa lisesi katıldı.

Öğrenciler tercih etmeyi planladıkları meslek ve uzmanlık alanlarına göre gruplara ayrılarak ilgili fakültede akademik uzmanlar eşliğinde atölye çalışması yaptılar. 09:30 – 13:00 saatleri arasında gerçekleştirilen söz konusu atölye çalışmalarında Sosyal Medya ve Güvenlik, 3 D Autocad ile Küçük Proje Uygulaması, Animasyon Teknikleri ve Uygulamaları, Kendi Videomu Çekiyorum (Video Geliştirme), Perküsyon ve Ritim atölye çalışması, Sanat Eğitimi (16-17 Aralık 2015), Yaratıcı Düşünme, Estetik Etkinlikleri (21-28 Aralık 2015), Sanal Mekanda Çekim, TV Haberciliği, Radyo Programcılığı, Yurttaş Gazeteciliği, Reklam İçin Yaratıcı Düşünce Teknikleri Birlikte Marka Yaratalım, Elektromanyetik ve Elektrostatik Temelleri, Robotlu Üretim ve İnsan Verimliliği, Web Sitesi Tasarımı, CNC Tezgahı ile Parça Kesme, Rüzgar Tüneli, Beton Karışımı Hazırlanması ve Taze Beton Deneyleri, İş Hukukuna Genel Bakış ve İş Kazaları, İlaç Sentezi ve Analizi, İnsan Hücrelerinden DNA İzolasyonu, Mutfak Uygulamaları, Sağlıklı Beslenme Sunumu, Temel İlk Yardım Uygulaması, Dinamik Denge Değerlendirmesi, Marka Kentler-Eko Tasarım, Kültürel Miras, Geleneksel Yapıların Yeniden Kullanımı, Kağıttan Tasarım, Borsa Oyunları, Döngüsel Akım Şeması, Kıbrıs Sorunu, Mikrobiyoloji / El Kirliliği / Mikroskopta Parazit İncelemeleri / Bakterilerde İlaçlara Direnç / Bakterilerin Üremesinin Dermonstrasyonu konuları üzerine çalışmalar yapıldı.

dau (2)

Öğrenciler Ne Dedi?

İsmet Taluk – Anafartalar Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

Ben Grafik Tasarım alanında eğitim almak istiyorum. DAÜ’ye ilk kez geldim ve çok beğendim. DAÜ kesinlikle tercihlerim arasında olan bir üniversite. Atölye Çalışmaları sayesinde de ileride eğitim almayı düşündüğümüz bölüm hakkında bilgi sahibi olabiliyoruz.

Düriye Aysu – Bülent Ecevit Anadolu Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ’ye ilk kez geliyorum ve üniversiteyi çok beğendim. DAÜ gerçekten çok güzel bir üniversite. Ben Kamu Yönetimi alanında eğitim almak istiyorum ve DAÜ tercihim. KKTC’de en iyi eğitim veren üniversitenin DAÜ olduğunu düşünüyorum. Atölye çalışmalarının da biz öğrenciler için karar vermemiz açısından yararlı olduğuna inanıyorum.

İmran Turhan -  Hala Sultan İlahiyat Koleji Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ’ye daha önce de gelmiştim. DAÜ çok güzel ve büyük bir üniversite. DAÜ hakkında her zaman güzel yorumlar duydum. Atölye çalışmalarının da gerçekten faydalı olduğunu düşünüyorum. Öğrenciler hem üniversite hem de bölümler hakkında detaylı bilgi alabiliyorlar.

Nedim Çete – Haydarpaşa Ticaret Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

Ben Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında eğitim almak istiyorum. DAÜ’ye ilk kez geldim ve gerçekten çok beğendim. DAÜ çok güzel ve uluslararası bir üniversite. İleride DAÜ’de eğitim almak istiyorum. Atölye çalışmalarının da kesinlikle faydalı olduğuna inanıyorum. İleride eğitim almayı düşündüğümüz bölümü yakından görme şansı elde ediyoruz.

Miran Eriz – 20 Temmuz Fen Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

Ben Turizm alanında eğitim almak istiyorum. DAÜ tercihlerim arasında olan bir üniversite. DAÜ’nün yüksek kalitede eğitim verdiğini ve uluslararası bir üniversite olduğunu biliyorum. Atölye çalışmasına katıldığım için gerçekten çok memnun kaldım. Atölye çalışması sayesinde bölümü daha iyi tanıdım.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler