• BIST 10181.03
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • Lefkoşa 29 °C
  • Mağusa 29 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 29 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Davutoğlu: "Başarısız olursam devrederim"

Davutoğlu: "Başarısız olursam devrederim"

Davutoğlu bugün basın karşısındaydı. Özelikle listeler üzerine sorulan soruları yanıtladı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın listelerin hazırlanmasına müdahil olmadığını ifade eden Davutoğlu, şunları söyledi: "Yorumları ben de takip ediyorum. Sanki biz yıllardır ayrı ekiplerle çalışıyorduk. Bu son derece yanlış bir algı. Onun ekibi benim ekibim, benim ekibim onun ekibi. Geçen sene hangi ekip hangi mantıkla bir aradaysa şimdi de aynı ekip aynı mantıkla bir arada.

Bu arkadaşlarımız cumhurbaşkanı'na da bana da aynı muhabbetle bağlılar. Arkadaşlarımıza şunu söyledim; Cumhurbaşkanımızın yanında olmayan benim yanımda olmasın.

Cumhurbaşkanımızla 12 yıldır birlikte çalışmış biri olarak hassasiyetlerini çok iyi bilen biriyim. Benim hassasiyetlerimi de en iyi bilen Cumhurbaşkanımızdır. Bana kimler yakın diye bir kriterim olmadı." "YILDIZ ARAYIŞIMIZ YOK" Davutoğlu adayların belirlendiği sürece ilişikin şu ifadeleri kullandı: "Siyasette yıldız arayışımız yok, bir konsere ya da futbol maçına çıkmıyoruz. Adaylarımız arasında sanatçı da var. Siyasette popüler arayış popülizme yönelir. Adayları belirlerken ne aradık? Popüler isimlerden ziyade, Ak Parti'nin geleneğini sürdürebilecek isimleri belirledik. Geleneği kimlerle yenileyebilirim diye baktım.

Listelere iyi bakarsanız, çeşitlilik var. Ama onlar şöhret ve bilinir oldukları için değil, sosyal ve etik performansları için seçildiler. 550 kişinin herbiri aynı değerdedir. Şöhret peşinde değiliz.

"ÖN SEÇİMDEN DAHA ETKİLİ"

Diğer partilerden farklı olarak aday zenginliğimiz var. Birçok alanda ciddi şekilde zorlandık. Ben her an öğrenci olduğunu düşünen biriyim. Oldum diyen aslında öldüm diyen biridir. Her şey yeni bir süreçtir. Kogrelerde 50'yi aşkın ile gittim, tek tek resmini çektim.

Temayül yoklaması yaptık, her ilde. Gözlemlerimle temayül yoklamalarını yan yana koydum. İl başkanlarımızdan rapor istedim. İl başkanlarının tümünü tek tek dinledim.

Ön seçimden çok daha etkili bir uygulama yaptık. STK'lar, bize oy versin vermesin, bütüm STK'lara temayül yaptık. Kararsız kaldığımız adaylar için kamuoyu anketi yaptırdık. Birkaç ilde adayların yaptığı konuşmaları dinledim. Etik nedenlerle aday olmadığı halde listeye aldığımız bazı isimler oldu."

"BAŞARISIZ OLURSAM EMANETİ DEVREDERİM"

Seçim tahmini yapmayacağını söyleyen Başbakan, "Hiçbir zaman doğrudan bir seçim tahmini yapmadım. Kılıçdaroğlu'nun yüzde 35 hedefi en büyük zaaftır. Ben hiçbir vatandaşımızın kalbine giremeyeceğimizi düşünmüyorum. Benim üst limitim yok. Oy vermeyenler için de Başbakan olarak teşkkür ederim" diye konuştu.

Hedeflerinin iktidar olmak olduğunu söyleyen Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Hedefimiz iktidar olmaktır. Birinci parti olmazsak yerimi başka bir arkadaşımıza tevdi ederim. Ben makamın peşinden koşmadım, makam neredeyse beni kovaladı. Başarısız olursam başarılı olduğunu düşündüğüm bir arkadaşımıza bu emaneti devrederim."

"HDP'YE SYRİZA BENZETMESİ"

wpid-hdp-03

Davutoğlu, HDP'nin yüzde 10'luk barajı aşıp aşamayacağına yönelik soruya şu yanıtı verdi: "Bu demokratik bir yarış. Geçerlerse tebrik ederiz. Onlara saygıda kusur etmeyiz. Ama HDP'ye yönelik bir sözüm var. Geçmezlerse bu neticeye razı olmalılar, bunu meşruiyet sorunu yapmasınlar. HDP Syriza'dan hareketle kendini başka bir alana taşımak istiyor. Protest bir parti olmaya yöneliyor."

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler