• BIST 10739.57
  • Altın 2501.729
  • Dolar 32.2223
  • Euro 35.0087
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C

GAÜ 50’inci yılına doğru görkemli bir gala gecesi düzenledi

GAÜ 50’inci yılına doğru görkemli bir gala gecesi düzenledi

Kurulduğu günden günümüze dek geçen 30 yılda bir dünya üniversitesi  olan Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Küresel bilim ailesi ve onur konuklarını “30. Yıl Gala Yemeği Resepsiyonu’nda” ağırladı.

Le Chateau Lambousa Hotel’de gerçekleşen “GAÜ 30. Yıl Gala Yemeği Resepsiyonu’nda” açılış konuşmaları yanısıra, plaket takdimi, konuşmlar, 50’inci yıla doğru meşaesinin yakılması, havaifişek gösterisi, GAÜ Sahne Sanatları Yüksekoklu  dans gösterisi ve ENBE Orkesstrasının konseri gerçekleşti.

GAÜ 30. Yıl Gala Yemeği Resepsiyonu’na, GAÜ Küresel Bilim Ailesi’nin  yanısıra, onur konuğu olarak Avrupa İşletme Birliği Konseyi ECBE Direktörü Bryn Holden, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Uluslararası Türkoloji Merkezi Başkanı Yerden Kazibek  ve eski GAÜ Akademisyenlerinden Dr.  Manfred Langer de katıldı.

Gala gecesi, GAÜ Rektörü Prof. Dr. Sadık Ülker’in açılış konuşması ile başladı. Ülker, 30 yıl önce, Kurucu Rektörü olan Serhat Akpınar ve Memduh Erdal’ın ilerici vizyonuyla hayat bulan GAÜ’nün, ülkenin bir üniversite adası olarak anılmasına da liderlik ettiğini  belirterek , GAÜ ailesi olarak bunun haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti.  GAÜ’nün kuruluşundan bu güne kadar  devam eden sürece değinen  Ülker, GAÜ’nün 3 kıtada kampüsleri, dünyanın birçok ülkesindeki jenerik kampüsleri, uluslararası akreditasyonlarıyla, 100 ülkeden 13 bin öğrencisi, 30 farklı ülkeden gelen akademisyenleriyle,  gerçek anlamda  uluslararası bir üniveriste olduğunu vurguladı. GAÜ’nün, adadaki diğer üniversitelerle işbirliği   içinde çalışmak amacıyla Üniveristeler Birliğini  kurduğunu da anımsatan Ülker, 30. Yılın yarattığı motivasyonla, 50. Yıla doğru  emin adımlarla ilerleyeceklerini kaydetti.

GAÜ  CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi konuşmasında, 1985  yılında çıktıkları bu yolda, henüz ülkede gerekli yasalar ve tüzükler bulunmamasına rağmen, üniversite kurma fikrini ortaya koyduklarını belirterek “ Bugün eğer KKTC bir eğitim adasıysa, bunda GAÜ en önemli pay sahibidir” dedi. Geride kalan 30 yılın , 10 yıllık stratejik planlarla yürütüldüğünü anımsatan Vehbi, üniversite olarak, 50. Yıla doğru yol alırken,  kampüslerini 3 kıtadan 5 kıtaya,  100 farklı  ülkeden öğrenciyi 200’farklı ülkeye çıkarmayı  hedeflediklerini vurguladı.

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, GAÜ’nün  30’uncu yılını kutlamanın çok farklı bir gurur  ve heyecan olduğunu  belirterek, KKTC’nin bir üniversiteler adası  haline gelmesine öncülük ettikleirni vurguladı. 30 yılda yapılan çalışmalarla, üniversitenin ada sınırlarını aştığını söyleyen Akpınar, GAÜ’nün, YÖK ve YÖDAK onaylı programları, uluslararası kurumlardan aldığı akreditasyonlarla  birlikte,  dünyada kabul gören bir üniversite  olduğunu belirtti. 30 yıl önce, eğitim hayatına  7 öğrenciyle başladıklarını ve bugün 100 ülkeden 13 bin öğrencinin GAÜ’den eğitim aldığını  belirten Akpınar, 3 kıtadaki kampüsleri, çeşitli ülkelerdeki jenerik kampüsleriyle  uluslararasılaşma yolunda da önemli başarılara imza attıklarını  kaydetti. 30’uncu  yılını geride bırakan üniveriste için, 50’nci yıl yolculuğunun başladığını ve 50’nci yılda hedeflerinin kampüslerini 5 kıtaya yaymak olduğunu ifade eden Akpınar, GAÜ Küresel Bilim  Ailesi olarak her zaman uyum içinde çalışacaklarını ve kendilerini yenilemeye devam edeceklerini söyledi.

Avrupa İşletme Birliği Konseyi ECBE Direktörü Bryn Holden de,GAÜ’nün  30 yılda, yüksek öğrenimde ciddi bir gelişme yaşadığını ,akreditasyonları, 3 kıtadaki kampüsleri ve jenerik kampüsleriyle ,dünya standartlarında verdiği eğitimlerle  uluslararasılaşma konusunda da önemli başarılara imza attığını belirterek,  GAÜ ailesini kutladı.

Konuşmasının ardından, ECBE Direktörü Bryn Holden, GAÜ  İşletme Fakültesi’nin ,20 farklı disiplinde, ön lisans lisans ve yüksek lisansı programlarında,2018 yılına kadarki tüm akreditasyonlarını tamamlamış olması nedeniyle GAÜ’ye, sertefikalarını  takdim etti.

GAÜ Akademisyenlerinden Dr.  Manfred Langer ise konuşmasında, üniveristenin 30. Yıl gala  etkinliğine katılmaktan büyük  onur duyduğunu belirterek, 7 öğrenciyle  eğitim hayatına başlayan GAÜ’nün bu süreçte büyük bir ilerleme göstererek uluslararası  alanda kabul gören bir üniveriste olduğunu kaydetti.

Uluslararası Türkoloji Merkezi Başkanı Yerden Kazibek de, GAÜ’nün 30 yılının başarılarla dolu olarak geçtiğini belirterek, bu başarılarda, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Mütevelli heyeti  Başkanı Memduh Erdal ve Küresel Bilim Ailesi’nin büyük pay sahibi olduğunu vurguladı.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov da konuşmasında, yüksek kalitede ve uluslararası standartlarda öğrenci yetiştirme hedefiyle yola çıkan  GAÜ’nün başarı odaklı ve her zaman kendini yenileyen vizyonuyla dünyanın saygın üniveristeleri arasında yerini aldığını  kaydetti. TÜRKSOY’un GAÜ ile birçok alanda işbirliği olduğunu anımsatan  Kaseinov, Türk Halklarının kültürü ve ortak mirasını yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak , türk dünyasında  dostluk ve kardeşlik bağları kurmak için yaptığı çalışmalar ve Türk kültür ve sanatına yaptığı katkılardan dolayı Serhat Akpınar’ı ve GAÜ Küresel Bilim Ailesini kutladı.

Kaseinov konuşmasının ardından,  GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı  Serhat Akpınar’a, Türk dünyasına  ve insanlığa  yaptığı hizmetlerden dolayı  Uluslararası Türkoloji  Merkezi tarafından “Ulu Türk Kartalı  Madalyası”, TÜRKSOY  tarafından da  2015 Haldun Taner Yılı Madalyası verilirken, TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseinov, GAÜ Mütevelli  heyeti başkanı Memduh Erdal’a da  Orta Asya Türkleirnin simgesi olan çapan  giydirdi.

Konuşmaların ardından, GAÜ’nün Kurulduğu günden bugüne dek gelişimine katkı koyan isimlere GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar tarafından 30’uncu yıl onur belgesi takdim edildi. İlk olarak GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, Sağlık Kültür ve Spor daire Başkanı Türkay Akpınar, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, CEO ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Cemile Esenyel, rektör Prof. Dr. Sadık Ülker, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Karakartal, Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Ağdelen,  Uluslararası Türkoloji Merkezi Başkanı Yerden Kazibek ve bir çok GAÜ Küresel Bilim Ailesi üyesi 30’uncu yıl onur belgelerini aldı.

Gala Gecesinin devamında, GAÜ sahne sanatları Yüksek Okulu öğrencileri tarafından dans gösterisi gerçekleştirildi. Ardından ENBE Orkestrası muhteşem perfommansı ile geceye renk kattı. Gece havai fişek gösterisi ile sona erdi.

 

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler